Oefenwedstrijd VVSB – Quick Boys eindigt in 1-1

Quick Boys over de wedstrijd gezien bovenliggende partij maar verzaakt te scoren.
Als de laatste jaren gebruikelijk spelen VoetbalVereniging Sint Bavo en K.v.v. Quick Boys in de voorbereiding van het nieuwe seizoen vriendschappelijk tegen elkaar. Zo ook dinsdag 18 augustus op één van de bijvelden van het fraai groene complex De Boeckhorst.

Verheugend te constateren dat linksback Marciano Kastoredjo weer is teruggekeerd terwijl de gedegen spelende centrale verdediger Dustin Huisman steeds meer speelminuten pakt.
Zorgelijk daarentegen is de knieblessure van keeper Peter Messemaker; het ziet er naar uit dat de nieuwe sluitpost langdurig uitgeschakeld is. In het doel Andrew Janssen die een attente wedstrijd keept.

Na zo’n 15 minuten een fraaie aanval van Quick Boys over links die door aanvoerder Robert Jan Ravensbergen met een goal wordt afgerond. In de eerste helft gelijkwaardige teams.  Het spel van VVSB oogt fysiek stevig terwijl Quick Boys wat meer technisch vermogen etaleert.

Na rust wordt aanvaller Roel de Vries vervangen door Chima Onyeiki terwijl Erik Homan door Maarten Bak wordt afgelost. In het vervolg van de tweede helft worden ook nog Benny van Fruchten, Jan Schaap en Orlando Ouwehand ingebracht voor respectievelijk Dustin Huisman, Marciano Kastoredjo en Derek van der Plas.
VVSB start na de rust beter en binnen 5 minuten wordt de gelijkmaker gescoord. Een hoog ingebrachte vrije trap wordt bij de 2e paal ingekopt. Na ruim een kwartier wordt Quick Boys sterker en het zijn de blauwwitten die de paarsen met regelmaat op eigen helft terugdringen. Af en toe zorgt een counter van VVSB nog wel voor gevaar maar Quick Boys is conditioneel sterker en voetbalt vaardiger. Tot aan de 16 meter wordt er vlot gecombineerd echter in de afwerking ontbreekt de scherpte. In het schemerdonker eindigt dit duel in 1 – 1.

Zaterdag a.s. de KNVB districtsbekerwedstrijd en dorpsderby tegen FC Rijnvogels. Een wedstrijd “om het echie” en een eerste serieuze test voor de blauwwitten op weg naar een boeiend seizoen 2009 – 2010