Voorbeschouwing Quick Boys – Westlandia (20:00 uur)

Het is spannend in poule 7 van de eerste ronde van het districtsbekertoernooi, de blauwwitten dienen op hun hoede te zijn tegen de kampioen van de Hoofdklasse A van de zondagamateurs

Morgen (dinsdag) speelt Quick Boys de derde en laatste poulewedstrijd in het kader van de eerste ronde van het districtsbekertoernooi. Op sportpark Nieuw Zuid is zondaghoofdklasser Westlandia de tegenstander van de blauwwitten. Dankzij de monsteroverwinning van FC Rijnvogels op SJC is de spanning weer helemaal terug in deze poule. Quick Boys en Westlandia gaan uitmaken welke club zich zal gaan plaatsen voor de tweede ronde.
  

Na de twee opeenvolgende ruime overwinningen op FC Rijnvogels en SJC leek de formatie van trainer Jasper de Muijnck de tweede ronde niet meer te kunnen ontgaan. FC Rijnvogels herstelde zich echter voor de nederlaag tegen de blauwwitten en versloegen achtereenvolgens Westlandia (2-1) en SJC (7-0). Hierdoor hebben de Kooltuinbewoners zich reeds gekwalificeerd voor de volgende ronde. Quick Boys zal zich derhalve nog volledig moeten inspannen om plaatsing voor de knock-out fase te bewerkstelligen.

Verschillende scenario’s kunnen zich voordoen. Indien Quick Boys het duel met Westlandia wint of gelijkspeelt, dan gaan de blauwwitten als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Verliest Quick Boys met één doelpunt verschil, dan plaatsen de Katwijkers zich eveneens als groepswinnaar voor de tweede ronde. Verliezen de blauwwitten met twee treffers verschil, dan gaan zij alsnog als beste nummer twee door naar de volgende fase. Indien de blauwwitten echter met een verschil van drie doelpunten of meer verliest, dan kunnen de Westlanders een klein feestje gaan vieren.

De selectie van kampioen Westlandia herbergt ondanks het vertrek van spits Raily Ignacio naar de profs van ADO Den Haag heel veel kwaliteit. De equipe van trainer Wilfred van Leeuwen plaatste zich afgelopen zaterdag middels een 2-0 overwinning op zaterdaghoofdklasse Nunspeet voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Voor aanvang van de nieuwe competitie wordt Westlandia wederom gezien als een van de voornaamste titelkandidaten in de Hoofdklasse A van de zondagamateurs.

Quick Boys zal morgen ongetwijfeld voor de winst willen spelen. Gokken op een gelijkspel of een nederlaag met klein verschil zit niet in de aard van de blauwwitten. Bovendien leert de ervaring dat een ploeg dan juist het onheil over zich afroept. Het vertrouwen binnen het team is groot na de recente overwinningen in het bekertoernooi en de oefenwinst tegen Voorschoten’97. Een goed resultaat tegen Westlandia zal een mooie opsteker zijn in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen ARC.

Geef een antwoord