Quick Boys komt niet tot scoren bij RVVH

RVVH – Quick Boys 2 – 0
In de week dat Quick Boys haar verjaardagsfeestje vierde kwam het verjaardagcadeau niet binnen in de vorm van punten.  In  de wedstrijd tegen RVVH heeft Quick Boys zich een slechte dienst bewezen. Teveel kansen bleven onbenut.  Een laat doelpunt van oude bekende Benjamin Martha deed de blauwwitten alsnog de das om.

Quick Boys miste zowel Dustin Huisman als Sven Onclin in de basis, beiden waren geschorst na hun gele kaart in de wedstrijd tegen ARC. Op de linksbackpositie fungeerde als vanouds Marciano Kastoredjo, de rechtsbackpositie werd ingenomen door alleskunner Niels van Duijn. Marco van der Plas maakte zijn debuut als basisspeler, hij was naast Michael van der Kruis in het centrum van de verdediging geposteerd.

Het spelbeeld werd al snel duidelijk. Bij RVVH is het spel gebaseerd op de snelheid, leepheid en doelgerichtheid van Benjamin Martha. Hij moet steeds in stelling worden gebracht. Dat pakte vooralsnog niet best uit voor de thuisploeg. De blauwwitte defensie kende Martha maar al te goed, wist hem aan banden te leggen waardoor RVVH maar niet gevaarlijk kon worden.

Hoewel Quick Boys al snel in de wedstrijd domineerde duurde het een kwartier voordat de eerste doelrijpe kans werd geproduceerd. Marciano Kastoredjo maakte een actie op de linkerflank en wist de bal in de voeten van Derek van der Plas te spelen. Waar de laatste de bal voor het intikken leek te hebben was Van der Plas niet in staat de kans te verzilveren.

Ondanks die dominantie speelde Quick Boys te slordig, met te weinig zuivere passing, om het de tegenstander die veel mensen achterin hield echt moeilijk te maken. In de loop van de eerste helft wisten de blauwwitten zich hiervan te herstellen.

Pas na ruim een half uur spelen wist RVVH de eerste echte kans te forceren. Een wel erg zwaar gestraft vergrijp op Benjamin Martha werd door arbiter Willems bestraft met een vrije schop net buiten het strafschopgebied. Giovanni Franken schoot de bal hoog over.

Mede door de opkomende backs van Quick Boys die de spitsen in stelling konden brengen wist Quick Boys tot de rust nog een aantal uitgelezen kansen te produceren maar kwam tekort in de afwerking.  Een door Onyeike doorgekopte bal kwam in de voeten van Maarten Bak die de bal op de paal plaatste.  Vlak voor rust leek Derek van der Plas vanaf de linkerflank Maarten Bak in scoringspositie te brengen. Bak moest toezien hoe zijn doelpoging  maar net voorlangs ging. Ondanks al die kansen van de gasten stond bij het ingaan van de rust nog steeds de 0 – 0 tussenstand op het scorebord.

Quick Boys zette in de tweede helft het spel voort dat het tot dusverre had laten zien. Weer waren er kansen, maar weer bleef verzilvering van die kansen uit. Na vijf minuten spelen leek Chima Onyeike eindelijk de score te openen uit een vrije schop van Niels van Duijn na een overtreding op Marciano Kastoredjo. RVVH ontsnapte toen de pass van Onyeike net naast het doel verdween.

Nadat collega Lagendijk de tweede helft startte zonder Roy Eekman, hij was vervangen door Carlos Fernandes, sloeg ook Jasper de Muijnck na een kwartier spelen aan het wisselen. Hoewel binnen het team alles op rolletjes leek te lopen werd middenvelder Derek van der Plas naar de kant gehaald voor Erik Homan. Die wissel bracht niet het gewenste effect. Waar Quick Boys heerste op het middenveld was de superioriteit met het vertrek van Van der Plas verminderd waardoor RVVH terug in de wedstrijd kon komen.

Door een slippertje van Sander van der Horst kwam Benjamin Martha in scoringspositie, doelman Martijn de Zwart wist de schade te voorkomen.  Quick Boys bleef aandringen. Halverwege de tweede helft bood Maarten Bak de volledig vrijstaande Hendrik van Beelen de gelegenheid de score te openen. Waar Van Beelen alle vrijheid had te kiezen hoe deze kans te verzilveren kopte hij de bal direct over het doel. Ook Chima Onyeike, in stelling gebracht door Erik Homan, leek dicht bij een doelpunt maar vond doelman Danny Spelde met een uitstekende redding op zijn weg.

Pas na een half uur wist RVVH een echte doelkans te produceren.  Doordat men te laconiek met de kans om ging bleef Quick Boys een achterstand bespaard. Toch liep Quick Boys nog tegen een domper op. Met nog geen tien minuten te spelen wist RVVH Benjamin Martha aan te spelen. Waar de blauwwitte defensie een buitenspelsituatie claimde mocht hij doorgaan en kon hij  zijn team op voorsprong zetten.

Met de moed der wanhoop probeerde Quick Boys de schade nog te herstellen. Een verdediger, Marco van der Plas werd opgeofferd voor een extra aanvaller in de persoon van Roel de Vries. Nog steeds  wist Quick Boys kansen te produceren, maar was niet bij machte de bal over de doellijn te werken. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam RVVH nog een keer tot scoren.  De defensie van de tegenstander was volledig uitgespeeld, Ronnie Nouwen mocht het laatste zetje geven. Ondertussen was er door Chima Onyeike een overtreding begaan op zijn tegenstander die op aangeven van de assistent door arbiter Willems met rood werd bestraft. Dat kon er ook nog wel bij. Ondanks  een groot gedeelte van de wedstrijd te hebben gedomineerd werd Quick Boys afgerekend op de laatste tien minuten van die wedstrijd en kreeg daardoor alsnog een zware teleurstelling te verwerken.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Van Duijn, Van der Kruis, Marco van der Plas (De Vries), Kastoredjo, Derek van der Plas (Homan), Van der Horst, Ravensbergen ©, Onyeike, Van Beelen, Bak.