Gevoelige nederlaag bij Scheveningen

Scheveningen – Quick Boys 2 – 1
In een van beide partijen matige partij trok Scheveningen aan het langste eind. Na aan het einde van de eerste helft op achterstand te zijn gekomen wist Quick Boys in de loop van de tweede helft  Boys de stand nog te gelijk te trekken. Die gelijkmaker inspireerde Scheveningen tot meer druk naar voren, met de winnende treffer vlak voor einde van de reguliere speeltijd.

De ziekenboeg van de blauwwitten loopt maar niet leeg. Nu was ook doelman Martijn de Zwart niet wedstrijdfit,  Andrew Jansen was zijn stand-in en maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Quick Boys. Dustin Huisman was wel weer fit, hij was weer geposteerd in het centrum van de verdediging.  Het wegens een schorsing ontbreken van  Chima Onyeike blijft niet te overkomen  hoofdbrekens geven.  Hoewel  in de wedstrijd tegen TOGR al gebleken was dat Hendrik van Beelen in de spitspositie niet tot zijn recht komt had Jasper de Muijnck in deze wedstrijd toch weer voor deze optie gekozen. In de loop van de wedstrijd zou blijken dat weer een verkeerde keuze was gemaakt.

De start leek voortvarend, in het begin van de wedstrijd waren er nog een paar kansjes, meer ook niet.  Tegenstander Scheveningen leek zowaar onder de indruk, maar wist zich te herstellen. Al snel zou blijken dat het gevaar niet van de flanken zou komen. Eric Homan kwam op links niet uit de verf, net als Maarten  Bak op rechts.  Toch kreeg  Derek van der Plas na een kwartier spelen de kans de score te openen, hij had de pech dat een verdediger de bal nog net voor zijn voeten wist weg te tikken.

Daarna was het gedaan met de Katwijkse dadendrang, het initiatief verschoof naar de thuisploeg die kort hierop de eerste reële kans produceerde. Doelman Jansen reageerde attent en werkte ten koste van geel  Lorenzo Scheffer net buiten het strafschopgebied naar de grond. De vrije schop die hier uit volgde was een makkelijke prooi voor Jansen.  Hoewel de Scheveningers het initiatief hadden duurde het toch nog tot vlak voor de rust dat de 1 – 0 voorsprong werd bereikt.  Lorenzo Scheffer had wel erg veel ruimte van zijn verdedigers gekregen en leek te kunnen scoren.  Attent optreden van doelman Jansen voorkwam voorlopig nog de achterstand. De afvallende bal kwam weer in bezit van Scheveningen, waardoor tenslotte Stefan Huisman doordat de Quick Boys verdediging nog liep te zeuren over het uitblijven van een vrije schop, de bal alsnog het doel in wist te werken.  Geheel verdiend had de thuisploeg de voorsprong genomen. Tot de rust zou de stand niet meer wijzigen.

Na de rust kwamen de ploegen  in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld.  In de pauze was er bij Quick Boys onvoldoende inspiratie opgedaan om de wedstrijd alsnog te kantelen. Het wedstrijdbeeld van de eerste helft was direct weer zichtbaar. Al na vijf minuten plaatste Jasper de Muijnck zijn eerste wissel. De tegenvallende Eric Homan werd naar de kant gehaald voor spits Roel de Vries. Maarten Bak verhuisde naar links en Derek ging op de rechterflank spelen.  In ieder geval wist Quick Boys nu meer druk op de defensie van de tegenstander te leggen. Quick Boys werd na ruim een kwartier spelen een beloond  voor deze omzetting door een doelpunt van Hendrik van Beelen.  Bij weer een aanval was de bal tot hoekschop verwerkt. Maarten Bak plaatste de bal op het hoofd van Van Beelen  die hard uithaalde. Doelman Danny Koning mocht de bal uit het net vissen. Een paar minuten later leek invaller Roel de Vries zijn team op voorsprong te zetten, zijn inzet werd gekeerd door doelman Koning. Nog  In dezelfde minuut plaatste Scheveningen een tegenaanval.  Met een katachtige reactie wist Jansen de bal tot hoekschop te verwerken.

Scheveningen weigerde zich neer te leggen bij een gelijkspel en wist zich op te peppen meer druk naar voren te zetten. Regelmatig leek de blauwwitte defensie te bezwijken onder die druk maar wonderwel  bleef de treffer voor de thuisploeg uit. Quick Boys kreeg het verlies aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen te verwerken,  hij verliet geblesseerd het veld. Dick van der Toorn was zijn vervanger, hij werd geposteerd op de rechterflank. Derek van der Plas verhuisde weer naar het middenveld.  Met nog tien minuten te spelen moest ook Marciano Kastoredjo het veld verlaten, hij werd het slachtoffer van een onbestrafte, onbesuisde actie van Rick Hoogendorp. Een dergelijke overtreding bij RVVH kostte Chima Onyeike vijf wedstrijden. Hoogendorp kwam er ongestraft van af. Mark van der Plas viel in.

Al die omzettingen kwamen het spel niet ten goede en Scheveningen bleef in de winning mood.  Met nog twee minuten te spelen werd het vonnis geveld door invaller Daniël da Cruz, hij een aanval af die was opgezet vanaf de rechterflank. Quick Boys kreeg een mokerslag te verwerken in de ruim zeven minuten door arbiter Ewijk bijgetelde tijd niet meer werd verwerkt.

Opstelling Quick Boys: Jansen, Onclin, Van der Kruis, Huisman, Kastoredjo (Mark van der Plas), Derek van der Plas, Van der Horst, Ravensbergen © (Van der Toorn), Homan (De Vries), Bak.