Vierde verlies op rij Quick Boys

Quick Boys – BVV Barendrecht 0 – 1
En wéér dolf Quick Boys het onderspit. In deze wedstrijd was  kampioenskandidaat Barendrecht te sterk voor de blauwwitten die er niet aan te pas kwamen. Tien minuten voor de rust kwamen de gasten op voorsprong, die niet meer werd weggegeven.

Barendrecht dat moest winnen om de koppositie te blijven behouden liet al snel blijken dat men voor de winst naar Nieuw Zuid werd afgereisd. Direct na de aftrap werd de weg naar het doel van de tegenstander gezocht die zich moest beperken tot verdedigen om de schade beperkt te houden.

Pas na tien minuten voetballen kwam Quick Boys voor het eerst bij het vijandelijke doel en het leek direct gevaarlijk. Maarten Bak had een actie gemaakt op de linkerflank en wist de bal in de doelmond op Derek van der Plas te passen. Van der Plas had pech bij de afwerking, de bal belandde naast het doel.  Barendrecht raakte hier niet van onder de indruk en plaatste direct een tegenaanval die ten koste van een vrije schop net buiten het zestienmetergebied geneutraliseerd kon. De vrije schop die hier uit volgde werd met moeite door doelman Martijn de Zwart uit het doel gehouden.

Barendrecht was duidelijk de bovenliggende partij, met snelle combinaties over weinig schijven wist men kansen te creëren. Voorlopig ontbrak de scherpte nog om die kansen af te maken. Quick Boys zat in de verdrukking en moest teveel spelers achterin houden om niet op achterstand te komen. Spits Bennie Van Fruchten werkte hard maar kwam er niet aan te pas tegen de geroutineerde verdedigers. Als de blauwwitten er al uitkwamen moest worden vastgesteld dat op offensief de stootkracht ontbrak om de defensie van de tegenstander echt onder druk te zetten.

Tien minuten voor rust, Ferry van Lare was zojuist door een blessure gewisseld voor Xander Veeke, werd het kwaliteitsverschil onderstreept door een doelpunt van Mathijs Tabbers. Vanaf de rechterflank kon hij een rush  maken richting het doel om vervolgens hard op doel uit te halen. Waar de paal nog redding bleek te brengen caramboleerde de bal via die paal alsnog het doel in. 

Quick Boys leek wakker geschud na op achterstand te zijn gekomen en plaatste na de aftrap via Hendrik van Beelen een aanval. Van Beelen, die al snel in de wedstrijd tegen een gele kaart was opgelopen, had pech bij de afwerking. De bal belandde net naast het doel.  Vlak voor rust solliciteerde Maarten Bak nog opzichtig naar een gele kaart door ondanks een meegekregen vrije schop te blijven mekkeren tegen arbiter Van de Rest.  Bak kreeg het voor elkaar om alsnog een gele kaart te scoren.

 Na de rust kwamen de teams ongewijzigd terug in het veld.  Quick Boys probeerde de schade te herstellen en zocht het doel van de tegenstander. Het verdedigende concept van de eerste helft was losgelaten. Daardoor kregen de aanvaller van Barendrecht wel meer ruimte. Na vijf minuten spelen leek Barendrecht hiervan te profiteren toen Arjan Human vanaf de links de vrijstaande Mathijs Tabbers kon aanspelen.  Martijn de Zwart had het gevaar tijdig onderkend en was op tijd om zich over de bal te kunnen ontfermen zodat een grotere achterstand voor de blauwwitten uitbleef.

Quick Boys toonde meer elan dan in de eerste helft en wist een aantal kansjes te produceren. Derek van der Plas kon een actie maken in het strafschopgebied om daarna op doel te kunnen uithalen. Die doelpoging ging naast het doel. Kort hierop weer een kans toen Van der Plas op doel kon uithalen uit een hoekschop van Maarten Bak. Doelman Mark Zegers was een sta-in-de-weg en bokste  de bal het doel uit.

Na een kwartier plaatste coach De Muijnck zijn eerste wissel van de wedstrijd. Eric Homan die zijn basisplaats niet kon waarmaken werd naar de kant gehaald voor Dick van der Toorn.  Quick Boys bleef het doel van de tegenstander zoeken maar bleef zich stuk lopen op de defensie van de tegenstander die door een straffe  mandekking combinaties van de tegenstander konden verstoren.  Daarbij moest Quick Boys attent blijven op de uitvallen van de tegenstander.

Halverwege de tweede helft leek Quick Boys toch  beloond te worden. Dick van der Toorn maakte over links een actie en wist de bal op het hoofd van Hendrik van Beelen te plaatsen, die raakte de bal verkeerd. De afvallende bal die in de voeten kwam van de meegekomen Derek van der Plas, ook hem lukte het niet de bal over de doellijn te werken.

Met nog een kwartier te spelen werd verdediger Michael van der Kruis naar de kant gehaald voor aanvaller Roel de Vries.  Tien minuten later werd ook Sven Onclin gewisseld. Eef Schoneveld, al ruim een jaar niet meer uitgekomen voor de blauwwitte hoofdmacht maakte zijn opwachting. De Muijnck had nu alles ingezet om hoe dan ook tenminste een punt uit de wedstrijd te halen.

Het mocht niet baten. Quick Boys dat, met nog een kleine tien minuten te spelen nog net buiten het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen na een handsbal van Jermain Sandvliet,  de laatste kans van de wedstrijd kreeg die ook niet werd benut dolf het onderspit tegen een tegenstander die in de wedstrijd op een enkel moment na totaal niet in problemen was gekomen en weer drie punten op zijn conto kon bijtellen en nog volop in de race is voor het kampioenschap.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Onclin (Schoneveld), Van der Kruis, Huisman (De Vries), Huisman, Kastoredjo, Van der Plas, Van der Horst, Homan (Van der Toorn), Van Fruchten, Van Beelen©, Bak.

Geef een antwoord