Voorbeschouwing Quick Boys – Voorschoten’97 (15:00 uur)

De blauwwitten beginnen het seizoen 2010-2011 direct met een derby op sportpark Nieuw Zuid
Zaterdag 4 september a.s. staat de eerste competitiewedstrijd van Quick Boys op het programma. Na wekenlange voorbereiding gaat het echte werk dan eindelijk beginnen. De blauwwitten kenden een goede oefenperiode en ook de duels in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi van West II werden winnend afgesloten. Het lijkt erop dat het elftal van trainer Wilfred van Leeuwen klaar is voor de start van de competitie.
De eerste tegenstander van de blauwwitten is Voorschoten’97. De geelgroene formatie is een van de zes promovendi in de Hoofdklasse A. Niettemin kunnen de Voorschotenaren worden beschouwd als een geduchte tegenstander. De goede voorbereiding van Quick Boys is niets waard als blijkt dat de blauwwitten puntverlies lijden tijdens de seizoensouverture.
De derby op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D.W.G. van Aken uit Duiven.  

Algemene informatie
Voorschoten’97 werd op 1 juli 1997 opgericht als gevolg van de fusie tussen SVLV, Randstart Sport en SV Voorschoten. Trainer Hein van Heek (43) begint aan zijn tweede seizoen bij de geelgroenen. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Adegeest. Voorschoten’97 telt ruim 1800 leden. 

Vorig seizoen
Voorschoten’97 kende een zeer succesvol seizoen 2009-2010. Niet alleen wist de formatie van trainer Van Heek het kampioenschap van de Eerste Klasse B in de wacht te slepen. De geelgroenen legden bovendien beslag op de districtsbeker door in de finale op sportpark Nieuw Zuid het Leidse UVS met 4-0 te verslaan, mede dankzij twee doelpunten van ex-Quick Boyzer Adil Harfaoui.

Mutaties
De technische commissie van Voorschoten’97 is erin geslaagd de succesvolle spelersgroep intact te houden. De formatie van trainer Hein van Heek zag in de zomerstop alleen aanvaller Antonio Garcia Mendes vertrekken naar zijn oude club TOGR. Daartegenover stond de komst van Robin Holverda (GHC), Giovanni Koelink (FC Boshuizen), Andy van der Meulen (FC Boshuizen), Bas Mourits (TOGB), Martin Onderwater (SV Oosterheem), Wesley Spaans (DUNO) en Jaap-Jan Zandbergen (Rijnsburgse Boys). 

Stand van zaken
Beide teams lijken klaar de competitie. Quick Boys won alle wedstrijden in de voorbereiding. Tevens bereikte de equipe van trainer Van Leeuwen probleemloos de volgende ronde van het districtsbekertoernooi door achtereenvolgens te winnen van DHC (2-1), FC Boshuizen (5-0) en DSO (6-1).
Hoewel de voorbereiding van Voorschoten’97 niet vlekkeloos is verlopen, kijkt de promovendus reikhalzend uit naar de competitiestart. De laatste (beker)wedstrijden werden immers wel winnend afgesloten, de geelgroenen lijken derhalve op tijd in vorm te raken. 

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Voorschoten’97 speelden slechts twee competitiewedstrijden tegen elkaar. Op 11 september 2004 stonden Quick Boys en Voorschoten’97 voor de eerste keer in de historie tegenover elkaar. Op sportpark Nieuw Zuid zorgde een eigen doelpunt voor rust van Frank Buizer voor de voorsprong van de blauwwitten. Tim Kluivers wist na de pauze een strafschop te verzilveren, waardoor de toenmalige debutant in de Hoofdklasse A met een punt huiswaarts mocht keren. 

Opvallende feiten
In de selectie van Voorschoten’97 komen de Katwijkse voetbalfans enkele bekende namen tegen. Zo speelden Nino Furfaro, Adil Harfaoui en Jeffrey Zandbergen in het verleden op Nieuw Zuid, verdedigden Michael Miranda en Leonardo de Pina de kleuren van FC Rijnvogels en kwam Tim Kluivers uit voor Katwijk. Stefan de Kluijver, Jaap-Jan Zandbergen en Joey Zandbergen hebben Rijnsburgs bloed, terwijl Jelle Korbee successen heeft gekend met FC Lisse en Noordwijk. 

Het scoutingrapport
Voorschoten’97 borduurt voort op de succesvolle benadering van vorig seizoen. Het goede spel van de club van trainer Van Heek werd beloond met het kampioenschap en de bekerwinst. De selectie van de geelgroenen herbergt heel veel kwaliteiten. Jonge talenten vormen een goede combinatie met de ervaren voetballers. Bij aanvoerder Tim Kluivers beginnen de meeste aanvallen. Naast hem staat de sterke Quincy Angelista als mandekker opgesteld. Het middenveld bestaat uit een aantal talentvolle spelers. Met Nino Furfaro, Adil Harfaoui en Michael Miranda beschikt Van Heek over meer dan voldoende aanvallende kwaliteiten. Daarnaast zou de oefenmeester van de Voorschotenaren nog een beroep kunnen doen op de jonge aanvallers Martin Onderwater en Wesley Spaans. 

Kijkje in eigen keuken
Trainer Van Leeuwen van Quick Boys kent in aanloop naar het duel met Voorschoten’97 geen personele problemen en heeft bij het bepalen van zijn wedstrijdselectie slechts te kampen met luxeproblemen. De spelers en staf realiseren zich echter dat ieder lid van de selectie van grote waarde zal zijn dit seizoen bij blessures, schorsingen of vormverlies.
Afgelopen zaterdag kon Jaap van der Plas na lang blessureleed zijn rentree maken tijdens de bekerwedstrijd tegen DSO. Er bestaan echter twijfels over de inzetbaarheid van Mark van der Plas en Gino Lauwers. De technische staf van Quick Boys kan een beroep doen op de spelers die fraaie resultaten wisten te behalen in het bekertoernooi. Hopelijk wordt de goede voorbereiding van de blauwwitten vertaald in een succesvolle seizoensopener. 

Rondje langs de velden
Naast Quick Boys en Voorschoten’97 komen nog twaalf ploegen in actie tijdens de eerste speelronde in de Hoofdklasse A. In het Westland spelen twee nieuwkomers tegen elkaar. Excelsior Maassluis, met aanwinsten Kevin Vink en Pieter Collen, ontvangt Vitesse Delft. John Blok, Michael Ros en Marcel Pronk gaan met hun Scheveningen op bezoek bij Jodan Boys. In Sassenheim is ODIN’59 te gast bij Ter Leede. Swift tegen RKAVV Volendam en Zwaluwen’30 tegen Huizen zijn de Noord-Hollandse onderonsjes. Tot slot moet Noordwijk op bezoek bij het ambitieuze Young Boys. 

De vermoedelijke opstellingen
Quick Boys: Martijn de Zwart; Sven Onclin, Niels van Duijn (c), Dustin Huisman, Marciano Kastoredjo; Robert-Jan Ravensbergen, Hendrik van Beelen, Michael van der Heijden; Jaap van Duijn, Chima Onyeike en Maarten Bak. 

Voorschoten’97: Andy van der Meulen; Jeffrey Zandbergen, Quincy Angelista, Tim Kluivers (c), Jaap-Jan Zandbergen; Leonardo de Pina, Robert Susan, Raymond Baten; Nino Furfaro (Martin Onderwater), Adil Harfaoui (Wesley Spaans) en Michael Miranda.

Geef een antwoord