Voorbeschouwing ODIN’59 – Quick Boys (14:30 uur)

Kunnen de blauwwitten de stijgende lijn doortrekken in Heemskerk?
Na twee achtereenvolgende overwinningen op respectievelijk RKAV Volendam (3-0) en VVA’71 (3-1) heeft Quick Boys een behoorlijk sprong op de ranglijst gemaakt. Hierdoor is de kans op een vervangende periodetitel aanzienlijk toegenomen. Ook zijn de blauwwitten nog altijd in de race om de derde periode. De formatie van trainer Gerard de Geus speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen ODIN’59, een directe concurrent.
Reis daarom mee naar Heemskerk en moedig de blauwwitten aan! De Supportersvereniging organiseert een busreis. Er zijn nog enkele plaatsen over. Klik
HIER voor meer informatie.
Het duel tussen ODIN’59 en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter D. Schaper. De inwoner van Dokkum fluit om 14:30 uur voor de aftrap.

Algemeen
Ons Doel Is Nuttig werd opgericht op 17 december 1959. De geelhemden spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Assumburg aan de Hoflaan in Heemskerk. De club van voorzitter Nico Gijzen groeit gestaag en telt circa negenhonderd leden.

Vorig seizoen
Met 34 punten uit 24 duels eindigde ODIN’59 vorig seizoen op de zesde plaats in de Hoofdklasse A. Omdat de Heemskerkers de eerste periodetitel wonnen, mochten zij deelnemen aan de nacompetitie. Daarin moesten zij echter Ter Leede voor zich dulden.

Mutaties
De selectie van trainer Mark Evers kende weinig mutaties gedurende de overschrijvingsperiode. Stefan Koster (De Kennemers) en Albert-Jan de Vries (AFC’34) besloten ODIN’59 te verlaten. Hiertegenover stond de komst van Raymond Bronkhorst (IJsselmeervogels), Rodney Cairo (Young Boys), Ibrahim El Akkabi (Hoofddorp), Denzel Meijer (De Kennemers) en Rick Remmelzwaai (Fortuna Wormerveer).

Stand van zaken
Met 31 punten uit 21 duels staan beide ploegen op de vierde plaats van de ranglijst, maar Quick Boys heeft echter een beter doelsaldo. Komende zaterdag zullen beide ploegen willen winnen om goede zaken te doen voor de derde periode. ODIN’59 is momenteel koploper op de ranglijst voor de derde periode met tien punten uit vier duels. Quick Boys staat zesde met zes punten uit vier duels. Om een promotiekans via de nacompetitie te behouden, zullen de blauwwitten moeten winnen om in het kielzog van tegenstander uit Heemskerk te kunnen blijven.
Quick Boys heeft in het Paasweekend aan het zelfvertrouwen kunnen werken. De inhaalwedstrijd tegen Volendam werd op Nieuw Zuid vrij gemakkelijk gewonnen met 3-0. Op Tweede Paasdag werd in Achterberg het restant gespeeld van de op 9 februari gestaakte wedstrijd tegen VVA ‘71. Na de hervatting werd door beide ploegen niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde en Quick Boys zes punten in één weekend kon bijschrijven aan het totaal.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en ODIN’59 stonden in het verleden pas vijf keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen slechts één wedstrijd en moesten twee nederlagen incasseren. De eerste en de laatste onderlinge ontmoeting eindigden onbeslist.
Vorig seizoen verloor Quick Boys op eigen veld van ODIN’59. Op Nieuw Zuid opende de lepe Rik Stals de score voor rust. Terwijl twee treffers van Patrick Duarte vanwege buitenspel werden afgekeurd, besliste Kay Eijspaart na rust de wedstrijd: 0-2.
In de terugwedstrijd revancheerde Quick Boys zich met glans voor de nederlaag op Nieuw Zuid. In Heemskerk opende Duarte de score. Na rust verdubbelde Hendrik van Beelen de voorsprong van de blauwwitten: 0-2. Na de aansluitingstreffer van Rik Stals kopte Van Beelen zijn ploeg in veilige haven.
Dit seizoen kwamen beide ploegen niet tot scoren in de heenwedstrijd op Nieuw Zuid. De blauwwitten waren weliswaar de bovenliggende partij, maar slaagden er niet in Barry van Dijk te verschalken. Niettemin zorgde Quick Boys voor de nodige strijd en de wil om te winnen was meer dan voldoende aanwezig. Het gaf bovendien vertrouwen dat de laatste linie niets weggaf tegen de gelouterde aanvallers van ODIN’59.

Opvallende feiten
Nadat ODIN’59 de eerste periode op een voorlaatste plaats eindigde en de tweede periode in de middenmoot eindigde, staat de ploeg uit Heemskerk nu bovenaan in de derde periode. De ploeg lijkt dan ook in vorm te zijn op het moment dat het seizoen beslist gaat worden. Toch zijn er voor Quick Boys zeker kansen aanstaande zaterdag. ODIN’59 heeft op eigen terrein reeds vier maal een wedstrijd verloren ( tegenover vijf gewonnen en eenmaal gelijk).

Het scoutingrapport
Naast de gevaarlijke clubtopscorer Rik Stals (8 doelpunten) moet Quick Boys oog houden voor de snelle Denzel Meijer en de technische Nick Goyers. Bovendien is de uitstekende doelman Barry van Dijk moeilijk te verslaan. Het elftal van trainer Mark Evers beschikt daarnaast over enkele jonge, talentvolle spelers, zoals middenvelder Ogür Kaya (6 doelpunten). De ervaren kracht is Raymond Bronkhorst.

Kijkje in eigen keuken
De afgelopen weken was de ziekenboeg van Quick Boys behoorlijk gevuld. Interim-trainer Gerard de Geus zal in het uitduel met ODIN’59 weer over enkele herstelde spelers kunnen beschikken.

Rondje langs de velden
Op de negende speeldag in de Hoofdklasse A gaat Huizen op bezoek bij koploper Ter Leede. DOVO krijgt visite van Sportlust’46, terwijl VVA’71 te gast is bij CSV Apeldoorn. De amateurs van Ajax ontvangen rode lantaarndrager DTS Ede. Bennekom en Montfoort staan tegenover elkaar. Tot slot kruisen ARC en RKAV Volendam de degens.

Routebeschrijving
Het sportpark van HSV ODIN ’59 ligt aan de Hoflaan in Heemskerk, en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A9. Komend vanuit de richting Alkmaar of vanuit richting Haarlem, neemt u bij de blauwe windturbine langs de snelweg afslag 9, richting Heemskerk. Bij de eerste rotonde gaat u rechtsaf en vervolgens bij de verkeerslichten linksaf de Tolweg op. Na ongeveer 750m gaat u bij de eerstvolgende verkeerslichten linksaf de Hoflaan in. Het sportpark ligt na 250m aan de linkerkant en is voorzien van een ruime parkeerplaats.

Geef een antwoord