Piepjong Quick Boys verslaat SVC’08: 3-2

De talentvolle blauwwitten doen vertrouwen op in midweekse vriendschappelijke wedstrijd
Vanavond kwam een zeer jeugdig Quick Boys in actie. Trainer Wilfred van Leeuwen liet voor de ingelaste oefenwedstrijd tegen SVC’08 met name de talenten opdraven. De overige selectiespelers werden onderworpen aan een training van assistent Leen van der Plas. Het jonge elftal versloeg de zaterdagtweedeklasser uiteindelijk met 3-2.

Aan de aftrap van het duel met de Scheveningers stonden Peter Messemaker, Gino Lauwers, Frank Hillebrand, Marco van der Plas, Mike Filippo, Sander van der Horst, Derek van der Plas, Jacob Prins, Dick van der Toorn, Jaber Akhrif en Thomas Dijk. Binnen de minuut kwam Quick Boys al op voorsprong. Na voorbereidend werk van Van der Toorn aan de rechterkant kon Akhrif de score openen: 1-0. In het verloop van de eerste helft was de thuisploeg heer en meester. Het baltempo lag vrij hoog, de combinaties lukten aardig, alleen de eindpass was soms onvoldoende. Hierdoor was de voorsprong na vijfenveertig minuten spelen beperkt. In de rust werd Akhrif vervangen door Rob Zandbergen.

Na de doelwisseling veranderde er weinig aan het spelbeeld. Niettemin begaven de Scheveningers, getraind door Katwijker Piet van Duijn, zich vaker op de helft van Quick Boys. Onachtzaamheid in de defensie van de blauwwitten leidde de gelijkmaker in. Enkele momenten later zorgde Dijk voor een hernieuwde voorsprong van de blauwwitten: 2-1. Nadat invaller Frank van der Marel geblesseerd het veld moest verlaten en op de bank geen andere wisselspelers meer zaten, speelde de thuisploeg bijna een half uur met tien man. Ondanks de numerieke minderheid was Quick Boys de bovenliggende partij en werden enkele fraaie aanvallen op de mat gelegd. Met name de snelle Dijk door een aantal maal gevaarlijk op voor het doel van de Scheveningers. De bezoekers kwamen tegen het einde van de wedstrijd op gelukkige wijze langszij, nadat een van richting veranderde vrije trap achter Messemaker in het doel verdween. In de slotminuut stelde Van der Toorn orde op zake door de winnende treffer aan te tekenen.