Laat tegendoelpunt kost Quick Boys punten

Young Boys – Quick Boys 2 – 2
In een wedstrijd met twee gezichten behaalde Quick Boys tegen Young Boys een gelijk spel. In de eerste helft kwamen de blauwwitten er niet aan te pas. In de tweede helft waren de bordjes verhangen en werd zelfs een voorsprong bereikt. Laat in de extra tijd scoorde Young Boys de gelijkmaker.

De verhoudingen binnen het veld waren al snel duidelijk. Met de harde wind in de rug  heerste Young Boys. Quick  Boys moest alle zeilen bijzetten om de schade beperkt te houden.  Na tien minuten spelen was Amrani Mustapha uit een voorzet vanaf de rechterflank dicht bij de openingsgoal. Ten koste van een hoekschop wist Martijn de Zwart een achterstand nog af te wenden.  Vijf minuten later was De Zwart kansloos op een inzet van dezelfde Musthapha die een voorzet vanaf de rechterflank afrondde waarbij de blauwwitte verdediging te kijk werd gezet. Young Boys had daar de achilleshiel gevonden en zocht veelvuldig de aanval via de rechterflank. 

Kort hierop mistte spits Buchinhoren een opgelegde kans de voorsprong verder op te hogen. Quick Boys was de onderliggende partij en dreigde overlopen te worden. Op offensief gebied waren de blauwwitten niet in staat de druk bij de tegenstander te leggen. De passing was gebrekkig waardoor de spelers elkaar niet wisten te bereiken. In combinatie met een trage opbouw en teveel balverlies  waren alle ingrediënten aanwezig om er niet aan te pas te komen. 

Tot de rust miste Young Boys nog een opgelegde kans op een grotere voorsprong. Spits Buchinhoren liet de verdediging zijn hielen zien maar vond alsnog doelman  Martijn de Zwart op zijn pad die de schade kon beperken.  Op slag van rust wist Quick Boys de eerste kans van de wedstrijd te forceren. Maarten Bak combineerde op rechts met Jaap van Duijn die de bal in de voeten speelde van Gino Lauwers. Doelman Van Kampen voorkwam de gelijkmaker.

Na rust bleken de bordjes te zijn verhangen.  In de eerste minuut claimde spits Buchinhoren tevergeefs nog een strafschop, daarna was het gedaan met de Haarlemse dadendrang. De harde wind bleek wel degelijk een rol te spelen en waar in de eerste helft zoveel voor Quick Boys niet lukte liep het nu wel en trok Quick Boys het initiatief naar zich toe.  De beloning volgde in de tiende minuut toen Chima Onyeike koppend een voorzet vanaf de linkerflank van Marciano Kastoredjo afrondde. 

Quick Boys forceerde nog meer kansen maar de afwerking daarvan schoot tekort om op voorsprong te komen. Zowel Maarten Bak als Hendrik van Beelen waren dicht bij een doelpunt. Halverwege de tweede helft werd Quick Boys alsnog beloond voor de aanvallende intenties toen Hendrik van Beelen een vrije schop, uit een overtreding van Mike Derlagen op Michael van der Heijden, de touwen in werkte.

Young Boys streed voor tenminste een gelijkspel maar de scherpte was er van af. Waar in de eerste helft de passing voor Quick Boys een probleem was deed dat probleem zich nu voor bij Young Boys.  Weliswaar kwamen de Haarlemmers nog wel tot aanvallen maar die konden de blauwwitte verdediging niet meer verontrusten.

Voor Quick Boys werden Patrick Duarte en Maarten Bak nog naar de kant gehaald voor Leandro Resida en Derek van der Plas.  Niets leek een overwinning nog in de weg te staan.  Quick Boys bleef druk zetten op het doel van de tegenstander  en wist nog meerdere kansen te forceren maar was slordig in de afwerking zodat de voorsprong tot maar één doelpunt beperkt bleef.

Na ruim vier minuten spelen in de extra tijd met de winst al in het zicht kreeg Quick Boys alsnog een domper te verwerken  toen over de linkerflank de volledig vrijstaande invaller Canario Cesar werd aangespeeld die de bal onhoudbaar hoog het doel inkopte waarmee zijn team alsnog met een punt de wedstrijd afrondde.

Geef een antwoord