Quick Boys blijft in spoor koploper

SDV Barneveld – Quick Boys 0 – 2
In een wedstrijd waarbij beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden trok Quick Boys aan het langste eind. Na een ruststand van 0 – 1 werd de score in de loop van de tweede helft uitgebouwd naar 0 – 2. SDV Barneveld produceerde meerdere doelkansen maar faalde in de afwerking, de blauwwitten gingen aanmerkelijk efficiënter om met de scoringsmogelijkheden.

Quick Boys startte met David Almeida in de basis, die na lang blessureleed eindelijk weer zijn opwachting maakte in de blauwwitte hoofdmacht. Almeida nam de stek in van Reinhard Breinburg die een schorsing uitzat. SDV Barneveld, de rode lantaarndrager van de Hoofdklasse A, zocht meteen de aanval.  De eerste aanval werd door doelman De Groot tot een hoekschop verwerkt die zonder gevolgen bleef. Een paar minuten later ontsnapte Quick Boys aan een snelle achterstand toen Lesley de Vette na een snelle counter ver van het doel toch een doelpoging waagde en de bal op de paal mikte.

Na tien minuten spelen creëerden de blauwwitten hun eerste doelkans toen Tommy Bekooij, uit een vrije schop van Jaap van Duijn,  alleen voor doelman Jeroen van Binsbergen kwam maar de bal te zwak inschoot waardoor Van Binsbergen zijn doel alsnog schoon kon houden.

SDV Barneveld was inmiddels behoudender gaan spelen en gokte op de counter. Quick Boys drong aan maar wist de score niet te openen. Wilde Quick Boys haar tegenstander onder druk zetten dan zou het wedstrijdtempo omhoog moeten. Bijna halverwege de eerste helft leek Quick Boys de score te openen. Doelman Van Binsbergen kreeg een doelpoging van Jaap van Duijn niet onder controle, de rebound kwam terecht bij Joost Kuhlmann die eveneens moest toezien hoe Van Binsbergen zich met een knappe redding meester maakte van de bal waardoor de score uitbleef. Van Binsbergen was in goeden doen, een paar minuten later tikte hij een doelpoging van Jaap van Duijn over de deklat.

Ook SDV Barneveld liet zich gelden. Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft omzeilde Youssef Atibi meerdere blauwwitte verdedigers om vervolgens de bal voorlangs het doel te plaatsen. Een paar minuten later haalde Dyon Camaro van buiten het strafschopgebied uit op het doel, de bal ging maar net over. Quick Boys bleef zoeken naar de voorsprong en bereikte die voorsprong met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. Op de rechterflank veroverde Jaap van Duijn de bal van zijn tegenstander om vervolgens een assist in de voeten van Harry Zwarthoed te plaatsen die in één beweging de bal in het doel plaatste. Doelman Van Binsbergen had geen antwoord op de vloeiende actie van Zwarthoed en moest de bal uit het net vissen. Tot de rust zou er niet meer gescoord worden.

Quick Boys startte de tweede helft met Thom de Vries in de spits, hij viel in voor Joost Kuhlmann. SDV Barneveld had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Eerst claimde Lesley de Vette een strafschop na een overtreding van Bart Freke, de claim werd resoluut door arbiter Serik weggewuifd. Daarna leek Quick Boys dicht bij de verdubbeling van de voorsprong toen Jaap van Duijn zich, op aangeven van David Almeida, in positie speelde om een doelpoging te wagen. Weer gooide doelman Van Binsbergen roet in het eten voor Quick Boys.

Het leek erop dat de blauwwitten niet scherp uit de kleedkamer waren gekomen. Meerdere malen stond de verdediging niet goed waardoor SDV Barneveld meerdere malen de kans tot scoren kreeg. Eerst was er een kans voor Dyon Camero, hij mikte de bal naast het doel. Daarna had Jan Doornbos meer rendement uit zijn doelpoging moeten halen, ook hij wist zijn kans niet goed in te schatten.  In dezelfde fase van de wedstrijd zag Maarten Woudenberg zijn afstandsschot door doelman van Binsbergen onschadelijk gemaakt worden. Even later had Woudenberg pech toen hij zijn afstandsschot op aangeven van Jaap van Duijn tot hoekschop verwerkt zag worden. Terwijl even later  Harry Zwarthoed, op aangeven van Tommy Bekooij, zijn doelpoging buiten het bereik van doelman Van Binsbergen door de deklat gekeerd zag worden.

Nog steeds was de voorsprong van Quick Boys miniem en SDV Barneveld bleef op zoek naar tenminste een punt. De gastheren drongen aan en met nog tien minuten te  spelen claimde SDV Barneveld weer een strafschop. Weer besloot arbiter Serik gedecideerd anders. Terwijl SDV Barneveld nog protesteerde werd Jaap van Duijn aan de rechterflank aan het werk gezet. Van Duijn kapte meerdere tegenstanders uit om vervolgens uit een moeilijke hoek toch het net te vinden en de voorsprong te verdubbelen. Die teleurstelling kwam SDV Barneveld niet meer te boven waardoor Quick Boys de wedstrijd met een 0 – 2 overwinning wist af te sluiten.