Voorbeschouwing Quick Boys – Huizen (15:00 uur)

De blauwwitten gaan op jacht naar eerherstel
Aanstaande zaterdag hervat Quick Boys de competitie in de Hoofdklasse A met een thuiswedstrijd tegen Huizen. De ploeg van trainer Tijs Schipper verraste vorig seizoen vriend en vijand door de ranglijst lange tijd aan te voeren. Uiteindelijk ging het seizoen als een nachtkaars uit en grepen de groengelen naast alle prijzen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat geldt niet alleen voor Huizen, maar zeker ook voor Quick Boys. De blauwwitten kende een zeer ongelukkige seizoensouverture. De ploeg van trainer Jos van Eck is er alles aan gelegen de vieze nasmaak van de verliespartij tegen VVA’71 zo snel mogelijk weg te spoelen. Door omstandigheden hebben de blauwwitten een week langer moeten wachten voor deze mogelijkheid. Aanstaande zaterdag hopen zij de trouwe fans te kunnen laten zien wat zij in huis hebben. Het gewonnen oefenduel met Jong NAC Breda (1-0) zorgt in ieder geval voor het nodige zelfvertrouwen.
De wedstrijd tussen Quick Boys en Huizen staat onder leiding van scheidsrechter B.B. van den Helder. De inwoner van Ter Aar fluit om 15:00 uur voor de aftrap.

Algemeen
Sportvereniging Huizen is opgericht op 1 januari 1927. De groengelen werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Wolfskamer. Het hoofdveld bestaat sinds dit seizoen uit kunstgras. Aan het begin van deze eeuw waren de Huizers zeer succesvol. Onder trainer Roy Wesseling werd in de seizoenen 2001-2002 en 2002-2003 beslag gelegd op de afdelingstitel in de Hoofdklasse B. In 2003 wonnen de Noord-Hollanders bovendien het zaterdag- en het algeheel amateurkampioenschap. De laatste jaren zijn de prestaties, mede als gevolg van financiële problemen, aanzienlijk slechter.

Vorig seizoen
Afgelopen seizoen werd de weg omhoog weer gevonden. Wekenlang was Huizen de trotse koploper van de Hoofdklasse A met een ruime voorsprong op de concurrentie, maar na de winterstop kwam de klad erin. Met 39 punten uit 24 duels eindigde Huizen uiteindelijk op de vierde plaats op de ranglijst. Doordat de ploeg van trainer Tijs Schipper de eerste periodetitel had gewonnen, mochten de groengelen meedoen aan de nacompetitie. In een poule met Ter Leede en ODIN’59 trokken de Huizers aan het kortste eind.

Mutaties
Om uiteenlopende redenen besloten Rafa Begeer (gestopt), Ervin Lee (lager elftal), Reinoud Sinke (gestopt), Roy Springer (SV Marken), Frank Tip (WVHDEW), Gokhan Turksoy (Hoogland), Kevin Vermeij (NVC) en Lesley Vlieger (VVA’71) sportpark Wolfskamer de rug toe te keren. Hiertegenover stond de komst van Rudy Etwi (FC Chabab), Rivelino Grauwde (Zwaluwen’30), Gino Heerings (Katwijk), Gilliam Hund (NVC), Robbert Smallenburg (Zeeburgia) en Nick Tavenier (ARC).

Stand van zaken
Met één punt uit twee wedstrijden is Huizen het huidige seizoen allesbehalve voortvarend van start gegaan. Op de eerste speeldag liepen de groengelen tegen een fikse nederlaag op in het uitduel met de amateurs van Ajax (1-5). Omar Limon opende weliswaar de score namens de bezoekers, maar uiteindelijk moest hij lijdzaam toezien hoe de Amsterdammers de wedstrijd naar zich toetrokken.
Afgelopen zaterdag was DTS Ede te gast op sportpark Wolfskamer. Nadat de opening van het nieuwe kunstgrasveld was verricht, kwam de gastheer snel op achterstand. Na een half uur spelen moest Huizen zelfs een tweede tegentreffer incasseren. De aansluitingstreffer van Limon viel vlak voor rust, waarna invaller Garrett Jones de eindstand wist te bepalen op 2-2.
Het verhaal van Quick Boys is bekend. De blauwwitten kenden een valse start tegen VVA’71. Na een goede voorbereiding verloor de equipe van trainer Jos van Eck met 0-1. Afgelopen weekend werd het duel tussen RKAV Volendam en Quick Boys op het allerlaatste moment afgelast vanwege de festiviteiten in het palingdorp. De blauwwitten deden ritme op in het midweekse oefenduel met Jong NAC Breda. Quick Boys speelde goed en creëerde veel kansen, maar boekte een magere 1-0 overwinning. Desalniettemin kunnen de Katwijkers het duel met Huizen met vertrouwen tegemoet zien.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Huizen zesentwintig keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen liefst zeventienmaal, de groengelen zegevierden slechts vier keer. Vijf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. Vorig seizoen won Huizen op sportpark Nieuw Zuid met 1-2 van Quick Boys. Robin Faber, die in de zomerstop verhuisde naar zondaghoofdklasser Westlandia, bracht de thuisploeg weliswaar op voorsprong, maar uiteindelijk kregen de blauwwitten de spreekwoordelijke deksel op de neus. In het uitduel revancheerde Quick Boys zich door met 2-1 te winnen. Derek van der Plas en Kwong-Wah Steinraht waren de doelpuntenmakers aan de zijde van de Katwijkers.

Opvallende feiten
Negen jaar geleden streden beide teams om het kampioenschap bij de zaterdagamateurs. Huizen trok uiteindelijk aan het langste eind door op eigen veld in de allesbeslissende laatste wedstrijd met 3-1 te winnen van Quick Boys. De heenwedstrijd eindigde destijds onbeslist (1-1). Maarten Bak en Hendrik van Beelen zijn de enige spelers die toentertijd ook van de partij waren.

Het scoutingrapport
Hoewel Huizen een teleurstellende competitiestart kent, beschikt trainer Tijs Schipper over een uitgebalanceerde selectie. Met Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel beschikt Huizen over een gevaarlijke voorhoede. De balans in het elftal wordt bewaakt door middenvelders Sebastiaan van Kammen, Wouter Vente en Guido de Graaf, hoewel Aramez Poepon ook een optie is. Danny Benning, Gino Heerings, Benny Honing en Arnold Klein vormen de laatste linie, terwijl doelman Brian Willemse de onbetwiste nummer één is.

Kijkje in eigen keuken
Hoewel Michael van der Heijden de groepstraining heeft hervat na een achillespeesblessure, komt het duel met Huizen te vroeg voor de middenvelder. Trainer Jos van Eck heeft de nodige opties achter de hand, terwijl de jeugdige talenten uit het goed draaiende tweede elftal nadrukkelijk op de poort kloppen.

Rondje langs de velden
Op de derde speeldag in de Hoofdklasse A staan Ajax en Ter Leede tegenover elkaar. VVA’71, ook nog zonder puntverlies, krijgt DOVO op bezoek. Bennekom en CSV Apeldoorn kruisen de degens, terwijl Sportlust’46 te gast is bij het piepjonge DTS Ede. Tegen gastheer ODIN’59 gaat ARC op jacht naar de eerste overwinning. Tot slot ontvangt Montfoort, gedegradeerd uit de Topklasse, RKAV Volendam.

Geef een antwoord