Voorbeschouwing Voorschoten 97 – Quick Boys

Kunnen de blauw-witten het als koploper wel waarmaken op sportpark Adegeest?
Aanstaande zaterdag gaat Quick Boys op bezoek bij het organisatorisch geplaagde Voorschoten’97.
De club kwam onlangs in het nieuws vanwege financiële problemen. Opvallend is dat deze problemen niet van invloed lijken te zijn op het eerste elftal van de zaterdagafdeling. Het elftal van trainer Van Heek opende de tweede seizoenshelft met een verrassende overwinning op koploper Scheveningen.
De wedstrijd op sportpark Adegeest vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter L.J. Kranendonk uit Barendrecht.

Algemene informatie
Voorschoten’97 werd op 1 juli 1997 opgericht als gevolg van de fusie tussen SVLV, Randstad Sport en SV Voorschoten. Trainer Hein van Heek (43) begint aan zijn tweede seizoen bij de geelgroenen. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Adegeest. Voorschoten’97 telt ruim 1.800 leden. 

Vorig seizoen
Voorschoten’97 kende een zeer succesvol seizoen 2009-2010. Niet alleen wist de formatie van trainer Van Heek het kampioenschap van de Eerste Klasse B in de wacht te slepen. De geelgroenen legden bovendien beslag op de districtsbeker door in de finale op sportpark Nieuw Zuid het Leidse UVS met 4-0 te verslaan, mede dankzij twee doelpunten van ex-Quick Boyzer Adil Harfaoui.

Mutaties
De technische commissie van Voorschoten’97 is erin geslaagd de succesvolle spelersgroep intact te houden. De formatie van trainer Hein van Heek zag in de zomerstop alleen aanvaller Antonio Garcia Mendes vertrekken naar zijn oude club TOGR. Daartegenover stond de komst van Robin Holverda (GHC), Giovanni Koelink (FC Boshuizen), Andy van der Meulen (FC Boshuizen), Bas Mourits (TOGB), Martin Onderwater (SV Oosterheem), Wesley Spaans (DUNO) en Jaap-Jan Zandbergen (Rijnsburgse Boys). 

Stand van zaken
Quick Boys is momenteel koploper van de Hoofdklasse A met 28 punten uit 13 duels. Met 26 punten uit 12 duels heeft alleen v.v. Noordwijk minder verliespunten dan Quick Boys. De blauwwitten zijn veruit het meest productieve elftal van deze afdeling. Met 37 doelpunten, betekent dat een gemiddelde van bijna drie doelpunten per wedstrijd.

Afgelopen zaterdag won Quick Boys op sportpark Nieuw Zuid de inhaalwedstrijd tegen Huizen met 4-2. Maarten Bak scoorde voor rust twee maal uit een strafschop en na rust scoorde Derek van der Plas ook twee keer. De derde goal viel na een aanval van grote schoonheid, welke werd opgezet door de absolute uitblinker Michael van der Heijden. Diverse keren nonchalant uitverdedigen van de blauwwitten leverde Huizen twee doelpunten en een aantal kansen op.

Voorschoten ’97 heeft momenteel 16 punten uit 13 duels en bezet daarmee de tiende positie op de ranglijst. De degradatiezone lijkt voorlopig niet meer aan de orde. Sterker nog, de geelgroenen lijken aansluiting te hebben gevonden bij de brede middenmoot.

Voor de fusieclub uit Voorschoten begon 2011 uitmuntend. Op sportpark Adegeest werd koploper Scheveningen verslagen met 2-1. De Scheveningers kwamen nog wel op een vroege 0-1 voorsprong, maar deze achterstand werd door de mannen van Hein van Heek al voor rust ongedaan gemaakt. Derhalve een 1-1 ruststand. In de 85e minuut zorgde aanvaller Raymond Baten zelfs voor de 2-1 en daarmee voor drie punten.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Voorschoten’97 speelden slechts drie competitiewedstrijden tegen elkaar.

Op 11 september 2004 stonden Quick Boys en Voorschoten’97 voor de eerste keer in de historie tegenover elkaar. Op sportpark Nieuw Zuid zorgde een eigen doelpunt voor rust van Frank Buizer voor de voorsprong van de blauwwitten. Tim Kluivers wist na de pauze een strafschop te verzilveren, waardoor de toenmalige debutant in de Hoofdklasse A met een punt huiswaarts mocht keren. 

Quick Boys slaagde er niet in de heenwedstrijd van dit seizoen tegen Voorschoten’97 winnend af te sluiten. De blauwwitten lieten op sportpark Nieuw Zuid twee punten liggen tegen de promovendus. De vele aanwezige toeschouwers zagen de bezoekers reeds na veertig seconden (!) de score openen in de persoon van Joey Zandbergen. Gelukkig voor een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt, wist Chima Onyeike amper een minuut later de stand gelijk te trekken door een loepzuivere voorzet van Michael van der Heijden binnen te koppen. Hoewel de blauwwitten voor rust het spel dicteerden, wisten zij hun tegenstander nauwelijks in de problemen te brengen.
Na de pauze kwamen de gasten uit Voorschoten beter voor de dag. Aanvoerder Tim Kluivers was met een poging van afstand dicht bij een hernieuwde voorsprong, maar Martijn de Zwart hield de schade beperkt. Diezelfde doelman zag halverwege de tweede helft een vlammend schot van ex-Quick Boyzer Nino Furfaro op de kruising uiteenspatten, terwijl de rebound niet aan Michael Miranda was besteed.
Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, zetten de blauwwitten meer druk op het doel van de geelgroenen. Jaap van Duijn leek met zijn vrije trap de bevrijdende treffer te produceren, maar keeper Matthijs Keemink wist met een showduik een nederlaag voor Voorschoten’97 te voorkomen.

Opvallende feiten
In de selectie van Voorschoten’97 komen de Katwijkse voetbalfans enkele bekende namen tegen. Zo speelden Nino Furfaro en Jeffrey Zandbergen in het verleden op Nieuw Zuid, verdedigden Michael Miranda en Leonardo de Pina de kleuren van FC Rijnvogels en kwam Tim Kluivers uit voor Katwijk. Stefan de Kluijver, Jaap-Jan Zandbergen en Joey Zandbergen hebben Rijnsburgs bloed, terwijl Jelle Korbee successen heeft gekend met FC Lisse en Noordwijk. 

Het scoutingrapport
Voorschoten’97 borduurt voort op de succesvolle benadering van vorig seizoen. Het goede spel van de club van trainer Van Heek werd beloond met het kampioenschap en de bekerwinst.

De selectie van de geelgroenen herbergt heel veel kwaliteiten. Jonge talenten vormen een goede combinatie met de ervaren voetballers. Bij aanvoerder Tim Kluivers beginnen de meeste aanvallen. Naast hem staat de sterke Quincy Angelista als mandekker opgesteld. Het middenveld bestaat uit een aantal talentvolle spelers. Met Nino Furfaro en Michael Miranda beschikt Van Heek over meer dan voldoende aanvallende kwaliteiten. Daarnaast zou de oefenmeester van de Voorschotenaren nog een beroep kunnen doen op de jonge aanvallers Martin Onderwater en Wesley Spaans. Oud Quick Boyzer Adil Harfaoui is in de winterstop uit de selectie gezet en zal derhalve niet van de partij zijn. 

Kijkje in eigen keuken
Trainer Wilfred van Leeuwen kan nog altijd geen beroep doen op Martijn de Zwart. De keeper kampt met een buikspierblessure. Net als afgelopen zaterdag zal hij vervangen worden door Peter Messemaker. Derek van der Plas lijkt momenteel als spits de voorkeur te krijgen boven Chima Onyeike. Het is nog afwachten of Van Leeuwen speeltijd gunt aan de onlangs speelgerechtigde verdediger Robin Faber.

In een op dinsdagavond ingelaste oefenwedstrijd heeft Quick Boys op Nieuw Zuid met 2-3 verloren van Rijnvogels. De blauwwitte goals werden gemaakt door een eigen doelpunt van Rijnvogels en door Sander van der Horst. Bij Quick Boys ontbraken een aantal vaste basiskrachten.

Rondje langs de velden
Naast Quick Boys en Voorschoten’97 komen nog twaalf ploegen in actie tijdens de veertiende speelronde in de Hoofdklasse A. Excelsior Maassluis gaat op bezoek bij Vitesse Delft. John Blok, Michael Ros en Marcel Pronk zijn de gastheren van Jodan Boys. In Heemskerk is Ter Leede te gast bij Odin’59. RKAV Volendam tegen Swift en Huizen tegen Zwaluwen’30 zijn de Noord-Hollandse onderonsjes. Tot slot ontvangt Noordwijk het ambitieuze Young Boys. 

Vermoedelijke opstelling Voorschoten’97:
Andy van der Meulen; Jeffrey Zandbergen, Quincy Angelista, Tim Kluivers (c), Jaap-Jan Zandbergen; Leonardo de Pina, Robert Susan, Raymond Baten; Nino Furfaro (Martin Onderwater), Wesley Spaans en Michael Miranda.

Vermoedelijke opstelling Quick Boys:
Peter Messemaker; Gino Lauwers, Niels van Duijn (c), Dustin Huisman, Marciano Kastoredjo; Hendrik van Beelen, Maarten Bak, Michael van der Heijden; Jaap van Duijn, Derek van der Plas en Patrick Duarte. 

Routebeschrijving:
Via de A44 / Rijksstraatweg linksaf de Papeweg (N448) op richting Voorschoten. Deze weg blijven volgen onder het station Voorschoten door het dorp in over de Wijngaardenlaan. Weg blijven volgen tot aan de T-splitsing met de Koningin Julianalaan. Sla hier linksaf en volg de Koningin Julianalaan, die na 250 meter overgaat in de Leidseweg. Voorbij de Katholieke kerk aan de rechterzijde linksaf de Mozartlaan op. Deze weg volgen tot aan de rotonde. Bij de rotonde rechtdoor en aan het einde van de Mozartlaan rechtsaf de Richard Wagnerlaan in. Na 200 meter ligt sportpark Adegeest aan de rechterzijde van de weg.

Geef een antwoord