Quick Boys delft onderspit op nat Nieuw Zuid

Quick Boys – Odin’59 1 – 3
Op een nat Nieuw Zuid heeft Quick Boys een nederlaag geleden tegen Odin’59. Na rust kwamen de gasten al snel op een 0 – 2 voorsprong. Patrick Duarte wist de schade nog te beperken, daarna volgde een belegering van het doel van Odin’59 waar de defensie maar niet wilde bezwijken. In de extra tijd profiteerde Odin’59 van de ruimte en bepaalde de eindstand op 1 – 3.

Hoewel Odin’59 de minst gepasseerde verdediging van de Hoofdklasse heeft beperkte men zich niet tot verdedigen.  Binnen 5 minuten wisten de Heemskerkers al 2 hoekschoppen te forceren.  Quick Boys kwam mede door het zware veld niet tot combineren en kwam niet verder dan de lange bal op doel waarmee men geen potten kon breken.

Na ruim een kwartier had Odin’59 een uitgelezen kans op voorsprong te komen. Vanaf de rechterflank werd Rik Stals in scoringspositie gebracht. Stals wist dit buitenkansje niet op waarde te schatten waardoor Quick Boys aan een achterstand ontsnapte.

Wilden de blauwwitten Odin’59 meer onder druk zetten dan zou het tempo opgeschroefd moeten worden. Dat leek zowaar te lukken in de loop van de 1e helft, maar verder dan het afdwingen van hoekschoppen kwam Quick Boys niet. In die fase beperkte Odin’59 zich tot verdedigen. Zonder gevaarlijk te worden werd  de Odin’59- aanval spaarzaam aan het werk gezet.

Op aangeven van Jaap van Duijn, nog steeds in zijn winterdip, leek Maarten Bak vlak voor rust nog dicht bij een doelpunt. Bak kon de bal niet goed voor zijn voet krijgen waardoor de score uitbleef.

Direct na de rust leek Odin’59 al snel op voorsprong te komen. Paul Hazeveld leek makkelijk te gunnen gaan scoren, maar de kans was niet aan hem besteed. In ieder geval had Odin’59 de toon gezet, de ploeg voelde dat er wellicht winst te behalen zou zijn.

Na tien minuten werd Derek van der Plas gewisseld voor Robert Jan Ravensbergen die werd geposteerd op het middenveld.  Hendrik van Beelen schoof door naar de spitspositie. Amper in het veld moest Ravensbergen toezien hoe zijn team op achterstand kwam. Rick Stals werd randje buitenspel aangespeeld en zag een vrije doorgang naar het doel van Peter Messemaker voor zich. Stals hield het hoofd koel en liet de 0 – 1 op het scorebord aantekenen.  Vijf minuten later werd de schade voor de blauwwitten nog groter toen Timothy Verweij een afgeslagen bal uit een hoekschop in de voeten kreeg en net buiten het strafschopgebied hard en onhoudbaar op doel  kon uithalen.

Quick Boys rechtte de rug, een stormloop op het doel van Odin’59 volgde en halverwege de 2e helft scoorde Patrick Duarte uit een klutssituatie de 1 – 2. Odin’59 protesteerde nog voor buitenspel van Duarte maar arbiter Serik wuifde de claim weg.

Nog was de blauwwitte storm niet gaan liggen, maar de Odin’59-defensie stond als een huis en er was voor Quick Boys geen doorkomen aan. Terwijl Quick Boys massaal het doel van de tegenstander belegerde moest men constant op de hoede blijven voor de snelle uitvallen van Odin’59. Die uitvallen waren er regelmatig en meerdere keren wist Odin’59 gevaar te stichten in de blauwwitte verdediging die toezag hoe Odin’59 slordig met de kansen omging.

In de reguliere speeltijd wist Quick Boys de gelijkmaker niet te scoren. De schade zou zelfs nog groter worden toen Rick Stal in de extra tijd uit een afgeslagen aanval alsnog de bal in de voeten kreeg en doelman Messemaker voor de 3e maal in de wedstrijd werd gepasseerd.

De eerste nederlaag op Nieuw Zuid dit seizoen is een feit. Pleister op de wond is dat concurrent voor de titel in de 2e periode Ter Leede eveneens  punten liet liggen waardoor ondanks het verlies Quick Boys toch de winnaar is geworden van de 2e periode. In de komende uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis zullen de blauwwitten moeten aantonen in hoeverre het verlies tegen Odin’59 moet worden beschouwd als bedrijfsongeval.