Benauwde remise bij Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis – Quick Boys 0 – 0
Tegen Excelsior Maassluis,  de laatste weken in de winning mood,  kon Quick Boys geen vuist maken. De beste kansen waren voor de tricolores, die het zich kwalijk mochten nemen uit die kansen niet tot scoren te komen.  Met de punt die aan deze wedstrijd werd gehouden mocht Quick Boys niet ontevreden zijn.

Beide ploegen namen ruimschoots de tijd om elkaar af te tasten. Excelsior Maassluis nam alle tijd voor het opzetten voor de aanvallen en leek hiermee al in de achtste minuut te slagen. Darren Maatsen kon vanaf rechts voorzetten maar wist geen medespeler te bereiken om deze kans te verzilveren. Een paar minuten later forceerde Quick Boys de eerste kans uit een hoekschop van Maarten Bak die Hendrik van Beelen wist te bereiken. Van Beelen kopte de bal net naast.

Beide ploegen speelden behoudend en wisten geen doelkansen te forceren. Pas ruim halverwege de eerste helft was er weer sprake van een wapenfeit. Jaap van Duijn maakte een actie om vervolgens op doel uit te halen, de bal belandde op de deklat. Excelsior Maassluis bleef loeren op kansjes en een paar minuten later waren de tricolores dicht bij de openingsgoal. Vincent van den Berg  bestrafte een verdedigingsfout van Robin Faber en kreeg hierdoor een vrije scoringskans. Door een knappe redding van Peter Messemaker werd een achterstand voor de blauwwitten voorkomen.

Quick Boys speelde te slordig, te weinig passes kwamen aan en te regelmatig voorkomende foute balaannames voorkwamen dat Quick Boys gevaarlijk kon worden. Met de rust in zicht wist Excelsior Maassluis weer een uitgelezen doelkans te forceren toen Vincent van den Berg heel slordig verdedigen van Marciano Kastoredjo afstrafte en op doel kon uithalen. Weer behoedde Peter Messemaker zijn team voor een achterstand. Wilde Quick Boys in Maassluis zijn kampioensaspiraties in stand houden zou er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Gelegenheidsspits Derek van der Plas was in de rust in de kleedkamer achtergebleven, Chima Onyeike zou zijn stek innemen. Met zijn spitsenervaring zou hij voor meer druk op de defensie van Excelsior Maassluis moeten zorgen.  Maar het wedstrijdtempo bleef laag en nog steeds wisten de blauwwitten te weinig bij de tegenstander af te dwingen.  Na een kwartier spelen wist Michael van der Heijden zich van zijn tegenstander te ontdoen om vervolgens op doel uit te halen. Die doelpoging was een prooi voor Robert van de Velde die tot dusverre nog weinig te doen had gehad in deze wedstrijd.

Om alsnog de winst te forceren sloegen beide coaches aan het wisselen. Voor Excelsior Maassluis werd Stephan van de Velde naar de kant gehaald voor Sieme Zijm. Bij Quick Boys werd Robin Faber gewisseld voor Sven Onclin. Als opkomende back wist hij meer spirit in zijn team teweeg te brengen. Met nog een kwartier te spelen leek Quick Boys meer druk te zetten op de tegenstander maar lang duurde dit offensief niet.  Juist in deze periode was  Excelsior Maassluis weer gevaarlijk toen een doelpoging van Darren Maatsen door Niels van Duijn uit de doelmond moest worden weggewerkt.

Meer wissels volgden. Sten Wever werd naar de kant gehaald voor Jesper Gudde terwijl coach Wilfred van Leeuwen Jaap van Duijn naar de kant haalde voor Thomas Dijk.

Excelsior Maassluis bleef de beste kansen produceren maar bleef slordig in de afwerking. Met nog vijf minuten op de klok kreeg Vincent van den Berg weer een kans om zijn team de overwinning te bezorgen. Van den Berg was slordig in de afwerking waardoor Peter Messemaker simpel de achterstand kon voorkomen.  Toen de extra tijd al was aangebroken claimde Quick Boys nog een strafschop wegens een overtreding op Maarten Bak. Arbiter Van Gijzen wuifde de claim weg. Daarna ontsnapte Quick Boys alsnog aan een nederlaag toen bij de laatste aanval van Excelsior Maassluis de bal net over het doel werd gekopt.

Geef een antwoord