Schiet maar eens van afstand

De Noord-Hollandse spion doet weer van zich spreken
Young Boys is na het faillissement van HFC Haarlem de hoogste voetballende club van Haarlem. Ze zijn daar gewend om kampioen te worden. De club werd enkele jaren geleden nog maar opgericht en in zeven jaar tijd promoveerde de ploeg maar liefst vijf keer. De hoop was er om dit jaar direct door te stomen naar de topklasse, maar dat lijkt er niet meer in te zitten. 

Quick Boys is al in Haarlem geweest. Op een sportpark dat hoofdklasse onwaardig is, werd terecht met 2-2 gelijkgespeeld. Zuur waren de druiven voor alles wat blauwwit is wel. Na een slechte eerste helft waarin Young Boys op voorsprong kwam, speelde Quick Boys een fantastische tweede helft. De achterstand werd omgebogen in een 1-2 voorsprong, maar Revelino Denswil verstoorde diep in blessuretijd een blauwwit feestje. 

Toen draaide de ploeg van Rinus Israel (bedankt voor de bloemen) overigens nog op volle toeren mee voor de titel. Dat liep later anders. Door veel verliespunten, waarvan de 2-0 nederlaag bij Swift het meest opvallend was, zakte Young Boys ver weg. Maar de laatste weken draait het geelblauw weer. Mocht Young Boys van Quick Boys winnen, dan is het gat tussen beide clubs nog maar een punt.

Young Boys heeft een selectie met veel bekende namen. Tristan Buchinhoren, Mike Derlagen, Sven Baas, het zijn allemaal jongens met een betaald voetbalverleden. Ook Arno Splinter speelt bij de ploeg die dus getraind wordt door ijzeren Rinus. Splinter speelde nog negen wedstrijden in Ajax 1, maar brak nooit door. Na omzwervingen door het hele land is hij nu in Haarlem neergestreken. Nick Soolsma is net vertrokken. De rechtsbuiten uit Andijk heeft gekozen voor een profavontuur in Canada bij het Toronto FC van Aron Winter. Het leek aanvankelijk een grote aderlating. Maar zoals eerder gememoreerd het gaat Young Boys de laatste weken voor de wind met negen uit drie. De ploeg heeft een uitstekende voorhoede met Buchinhoren en misschien wel de beste man uit de Hoofdklasse A, Mustapha El Amrani op links. Zwakke punt is doelman Michel van Kampen. Hij heeft de laatste weken het doel weliswaar schoon gehouden, maar heeft dit seizoen al meerdere blunders begaan. Een poging van afstand is derhalve geen raar idee. Voor Young Boys de kans om Quick Boys tot op één punt te naderen. Quick Boys mág niet verliezen om de titelaspiraties voorlopig niet in de ijskast te hoeven zetten.

Geef een antwoord