Voorbeschouwing Huizen – Quick Boys (14:30 uur)

De blauwwitten hervatten de competitie op sportpark De Wolfskamer
Na twee achtereenvolgende weekenden zonder competitievoetbal wordt het programma in de Hoofdklasse A aanstaande zaterdag weer hervat. Quick Boys gaat op bezoek bij Huizen. De Noord-Hollanders, die op voorhand golden als outsiders voor de titel, hebben een teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. Huizen begon het nieuwe jaar met een driepunter tegen ODIN’59.
Het duel tussen Huizen en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter B. Augustin. De inwoner van Haarlem fluit om 14:30 uur voor de aftrap.


Algemeen

Sportvereniging Huizen is opgericht op 1 januari 1927. De groengelen werken hun thuiswedstrijden af op sportpark De Wolfskamer. Het hoofdveld bestaat sinds dit seizoen uit kunstgras. Aan het begin van deze eeuw waren de Huizers zeer succesvol. Onder trainer Roy Wesseling werd in de seizoenen 2001-2002 en 2002-2003 beslag gelegd op de afdelingstitel in de Hoofdklasse B. In 2003 wonnen de Noord-Hollanders bovendien het zaterdag- en het algeheel amateurkampioenschap. De laatste jaren zijn de prestaties, mede als gevolg van financiële problemen, aanzienlijk slechter.

Vorig seizoen
Afgelopen seizoen werd de weg omhoog weer gevonden. Wekenlang was Huizen de trotse koploper van de Hoofdklasse A met een ruime voorsprong op de concurrentie, maar na de winterstop kwam de klad erin. Met 39 punten uit 24 duels eindigde Huizen uiteindelijk op de vierde plaats op de ranglijst. Doordat de ploeg van trainer Tijs Schipper de eerste periodetitel had gewonnen, mochten de groengelen meedoen aan de nacompetitie. In een poule met Ter Leede en ODIN’59 trokken de Huizers aan het kortste eind.

Mutaties
Om uiteenlopende redenen besloten Rafa Begeer (gestopt), Ervin Lee (lager elftal), Reinoud Sinke (gestopt), Roy Springer (SV Marken), Frank Tip (WVHDEW), Gokhan Turksoy (Hoogland), Kevin Vermeij (NVC) en Lesley Vlieger (VVA’71) sportpark Wolfskamer de rug toe te keren. Hiertegenover stond de komst van Rudy Etwi (FC Chabab), Rivelino Grauwde (Zwaluwen’30), Gino Heerings (Katwijk), Gilliam Hund (NVC), Robbert Smallenburg (Zeeburgia) en Nick Tavenier (ARC).

Stand van zaken
Met veertien punten uit dertien duels neemt Huizen momenteel de met RKAV Volendam gedeelde tiende plaats op de ranglijst in. De groengelen boekten tot nu toe vier overwinningen (allen op eigen veld), deelden twee keer de punten en verloren zeven duels. Tijdens de korte onderbreking kwam Huizen in twee oefenduels in actie: FC Hilversum (3-2) en De Merino’s (5-0) werden verslagen.
Quick Boys won afgelopen dinsdag een ingelaste oefenwedstrijd van zaterdageersteklasser GHC uit Leiden. Een doelpunt in de eerste minuut van Jaap van der Plas en een doeltreffende hoekschop van Anton den Haan bezorgden de blauwwitten een comfortabele 2-0 voorsprong. Een tegentreffer van de Leidenaren kon de overwinning van de formatie van trainer Gerard de Geus niet meer in gevaar brengen.
Anderhalve week eerder oefenden de blauwwitten in Barendrecht tegen Smitshoek. Derek van der Plas, Geoffrey Galatà, Jaap van der Plas, Yuri Guijt, Etienne Shew-Atjon (eigen doelpunt) en Maarten Bak waren verantwoordelijk voor de 6-2 overwinning op de Hoofdklasser.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Huizen zevenentwintig keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen liefst achttienmaal, de groengelen zegevierden slechts vier keer. Vijf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. Vorig seizoen won Huizen op sportpark Nieuw Zuid met 1-2 van Quick Boys. Robin Faber, die in de zomerstop verhuisde naar zondaghoofdklasser Westlandia, bracht de thuisploeg weliswaar op voorsprong, maar uiteindelijk kregen de blauwwitten de spreekwoordelijke deksel op de neus. In het uitduel revancheerde Quick Boys zich door met 2-1 te winnen. Derek van der Plas en Kwong-Wah Steinraht waren de doelpuntenmakers aan de zijde van de Katwijkers.
In de heenwedstrijd van dit seizoen won Quick Boys met 4-1 van Huizen. De driepunter tegen de ploeg van scheidend trainer Tijs Schipper ging niet zonder slag of stoot. Quick Boys kwam snel op voorsprong na een eigen doelpunt van Nick Tavenier, maar de bezoekers kregen voor rust enkele goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Na de pauze vergrootte de goed spelende Chevello de Rijp de voorsprong (2-0), waarna de thuisploeg de score leek uit te breiden. Toch kwam Huizen terug in de wedstrijd dankzij een treffer van invaller Garrett Jones. Door doelpunten van Tommy Bekooij en Derek van der Plas (strafschop) werd de overwinning van Quick Boys alsnog veiliggesteld.

Opvallende feiten
Negen jaar geleden streden beide teams om het kampioenschap bij de zaterdagamateurs. Huizen trok uiteindelijk aan het langste eind door op eigen veld in de allesbeslissende laatste wedstrijd met 3-1 te winnen van Quick Boys. De heenwedstrijd eindigde destijds onbeslist (1-1). Maarten Bak en Hendrik van Beelen zijn de enige spelers die toentertijd ook van de partij waren.

Het scoutingrapport
Hoewel Huizen een teleurstellende competitiestart kent, beschikt trainer Tijs Schipper over een uitgebalanceerde selectie. Met Iry Etwi, Omar Limon, Gilermo Pengel en Garrett Jones als alternatief beschikt Huizen over een gevaarlijke voorhoede. De balans in het elftal wordt bewaakt door middenvelders Sebastiaan van Kammen, Wouter Vente en Guido de Graaf, hoewel Aramez Poepon ook een optie is. Ook kan de technische staf van Huizen een beroep doen op de ervaren ex-prof Kurt Elshot. Danny Benning, Gino Heerings, Benny Honing en Arnold Klein vormen de laatste linie, terwijl doelman Brian Willemse de onbetwiste nummer één is.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van Quick Boys kan in het duel met Huizen weer een beroep doen op Anton de Haan. De middenvelder moest de uitwedstrijd tegen Montfoort vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan. Verder kan trainer Gerard de Geus op volle oorlogssterkte aantreden tegen Huizen.

Rondje langs de velden
Op de vijftiende speeldag in de Hoofdklasse A staan Ter Leede en Ajax tegenover elkaar. DOVO krijgt VVA’71 op bezoek. CSV Apeldoorn en Bennekom kruisen de degens, terwijl DTS Ede te gast is bij Sportlust’46. Tegen gastheer ARC gaat ODIN’59 op jacht naar de broodnodige punten. Tot slot ontvangt RKAV Volendam in het palingdorp Montfoort.

Routebeschrijving
Via de A4 en de A44 richting Amsterdam, vervolgens ring Amsterdam A10 op knooppunt Amstel de A10 richting Amersfoort. Vervolgens op knooppunt Watergraafsmeer via de A1 richting Amersfoort. Vanaf de A1 afslag 8 Huizen-Blaricum de borden Huizen volgen. Na 250 meter rechtsaf via de Crailoseweg richting Huizen blijven volgen. Na ongeveer 3 km de tweede afslag op de rotonde op de Crailoseweg. Vervolgens na ruim 1 km wederom de tweede afslag op de rotonde de Bestevaer. In Huizen na een flauwe bocht naar rechts na 1 km op de rotonde de tweede afslag de IJsselmeerstraat waar sportpark Wolfskamer  aan de linkerkant van de weg is gelegen.

Geef een antwoord