De Noord-Hollandse spion over Young Boys

Hoe moet Quick Boys de Haarlemmers gaan bestrijden?
Toch knap. Young Boys dat de play offs haalt. De ploeg promoveerde, zoals ik eerder dit seizoen al zei, vaak de afgelopen jaren. Halverwege het seizoen (mede door het vertrek van Nick Soolsma) leek het minder te gaan met de Haarlemmers. De titel raakte uit zicht en een anonieme tweede seizoenshelft dreigde.

Toen ze drie punten in mindering kregen van de KNVB (al dan niet onterecht afgelasten van het veld voor de wedstrijd tegen ODIN’59) hadden ze de handdoek helemaal in de ring kunnen gooien. Dat deden ze niet, Young Boys rechtte de rug, en won de meeste wedstrijden. Het voetbal was echter van minder niveau in vergelijking met het spel van voor de winterstop. De eerste helft van Young Boys – Quick Boys was denk ik de beste helft die ik ze heb zien spelen. Grappig genoeg was de tweede helft van die wedstrijd denk ik Quick Boys’ beste helft.

En nu. Buchinhoren is de man in vorm. De man die naar Ter Leede vertrekt scoort aan de lopende band. Twee keer tegen ODIN’59, en dinsdag een loepzuivere hattrick in het duel met Scheveningen. De overwinning op Scheveningen verbaasde me niet. Young Boys heeft meer klasse. En toch hoeven ze niet zo nodig te promoveren. Als het komt, vinden ze het mooi maar de topklasse is voor volgend seizoen geen must. Wat misschien in het voordeel werkt van Quick Boys is het feit dat de Haarlemse selectie er volgend jaar heel anders uitziet.Veel jongens die vroeger in de jeugd speelden, komen nu terug. Maar het is maar de vraag of dat niveau hoog genoeg is voor de topklasse en zelfs de top van de hoofdklasse. Daar tegenover staat het vertrek van Tristan Buchinhoren, Mustapha El Aamrani, Mike Derlagen. Toch belangrijke spelers die volgend jaar elders voetballen. De wetenschap dat je volgend jaar in de Topklasse kan spelen en dat er veel mooie wedstrijden voor je in het verschiet liggen kan extra krachten losmaken. Bij Quick Boys is dat wel het geval, bij Young Boys dus niet.

Groot nadeel is natuurlijk dat ene extra doelpuntje dat Young Boys gemaakt heeft tegen Scheveningen. Apart is dat wel, dat in de reguliere competitie het doelsaldo bij een gelijke stand niet telt, en nu in de nacompetitie opeens wel doorslaggevend is. Anderzijds Quick Boys moet gewoon op de winst spelen en dat is zeker haalbaar! Young Boys verwacht ik er vol op te gaan. Het kan naïef zijn, maar het is een trotse ploeg, dat ook na een nederlaag in ieder geval trots, en met het gevoel er alles aan gedaan te hebben van het veld wil stappen.

Geef een antwoord