Quick Boys behaalt verdiende overwinning op UVS

UVS – Quick Boys 1-3
Op een zwaar bespeelbaar veld in de Leidse Kikkerpolder heeft Quick Boys een verdiende overwinning behaald op zondageersteklasser UVS. Een noodzakelijke driepunter opdat met een goed resultaat tegen RKAVV uit Leidschendam de volgende ronde in de KNVB-districtsbeker (West II) wordt behaald.

De toeschouwers die dinsdagavond even na 19.00 uur het veld betraden, moesten even wennen; niet Quick Boys maar het thuisspelende UVS is gekleed in het blauw wit.
Quick Boys speelt min of meer in de formatie (de geblesseerden in acht nemend) die zaterdag aanstaande de uitwedstrijd tegen SDC Putten vormt. Het team krijgt al na dertig seconden een vrije trap in de zestien van UVS vanwege een verkeerde terugspeelbal. Uit de vrije trap valt direct al de 0-1; de scheidsrechter beslist dat de vrije trap bal nogmaals genomen moet worden en deze keer zonder resultaat. Na ruim twintig minuten, waarin Quick Boys het betere voetbal speelt, passt Niels van Duijn op Maarten Bak die vervolgens Patrick Duarte bedient. Van twintig meter scoort Patrick overtuigend de 0-1. Nauwelijks een minuut later is het Patrick die Maarten vrij voor de keeper zet, gevolgd door de 0-2. Het voetbal is de eerste helft kent verder weinig opwindende momenten. Wel ontvangt aanvoerder Niels een gele kaart vanwege een stevige tackle op één van de UVS voorwaartsen. Vlak voor de rust verlaat Anton den Haan met een schijnbaar flinke enkelblessure het veld; hij wordt vervangen door Derek van der Plas.

Zo’n vijf minuten na de rust krijgt Jaap van der Plas een grote kans die voorlangs het doel wordt geschoten. In het eerste gedeelte van de tweede helft toont het voetbal van Quick Boys enigzins besluiteloos. Het gevolg hiervan is dat UVS tot enkele doelpogingen komt waarbij zeker de scrimmage in de zestien van Peter Messemaker moet worden genoemd. Verschillende pogingen en even zoveel blokkades door spelers en keeper voorkomen dat UVS de 1-2 scoort. Tien minuten later, in de 70ste minuut,   is het wel raak. De snelle rechtsbuiten Said van de Leidse blauwwitten zorgt voor de onhoudbare 1-2. Kort hierna wordt Michael van der Heijden vervangen door Thijs van Kruistum, die goed invalt. In het laatste deel van de wedstrijd is het met name Jaap van der Plas die op rechts met regelmaat doorkomt en zorgdraagt voor een aantal doelrijpe mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden wordt door Thijs verzilverd ware het niet dat de scheidsrechter, op advies van de grensrechter, deze goal afkeurt. Naast Thijs zijn ook Patrick en Jaap nog kansrijk. Het is uiteindelijk Hendrik van Beelen die uit een vrije trap van Maarten Bak na ruim 85 minuten de 1-3 aantekent. Kort hierna, in het schemerdonker, het einde van de wedstrijd.