Gedreven Quick Boys wint openingsduel

SDC Putten – Quick Boys 1-3
Op een zomers sportpark Putter Eng heeft Quick Boys de openingswedstrijd van het seizoen 2011-2012 verdiend gewonnen van SDC Putten. De equipe van trainer Jos van Eck maakte na rust het verschil en sloot het duel af met een 1-3 overwinning. Aan de zijde van de blauwwitten waren Patrick Duarte, Maarten Bak (strafschop) en Derek van der Plas de doelpuntenmakers.

In vergelijking met de gewonnen bekerwedstrijd tegen het Leidse UVS kon de technische staf weer een beroep doen op de van blessures herstelde Dustin Huisman en Kwong-Wah Steinraht. Beide spelers begonnen op de bank, maar zouden in de tweede helft hun rentree op de velden maken. Chelton Linger, hersteld van een liesblessure, begon aan de aftrap en vormde met Duarte het spitsenkoppel.
De hoge temperatuur was de oorzaak van een rustige openingsfase. Duarte kreeg een halve schietkans, maar keeper Randy Frijn kende geen problemen met deze inzet. Even later belandde een achterwaartse kopbal van Linger op de lat. Nadat scheidsrechter P.S. Wijbenga achtereenvolgens Gino Lauwers, Marciano Kastoredjo én Sven Onclin, tegenwoordig in dienst bij SDC Putten, een gele kaart had voorgehouden, kwam Quick Boys na een half uur spelen alsnog verdiend op voorsprong. Het voorbereidende werk was van de sterk spelende Jaap van der Plas die Duarte in de gelegenheid stelde de score te openen: 0-1.
Lang konden de voor de gelegenheid in de fraaie uittenues spelende blauwwitten niet genieten van de voorsprong. Zeven minuten na de openingstreffer trok handenbinder Ashot Ajan vanaf de rechterkant naar binnen en haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen: 1-1. In het restant van het eerste bedrijf was Hendrik van Beelen dicht bij een hernieuwde voorsprong, maar zijn kopbal scheerde over de lat.

Met Dustin Huisman voor Gino Lauwers begon Quick Boys sterk aan de tweede helft. Desondanks bleef een serie hoekschoppen zonder resultaat. Maarten Bak was een tweetal keer gevaarlijk voor het vijandelijk doel. Aan de andere kant moest Peter Messemaker attent reageren op een van de spaarzame tegenaanvallen van de thuisploeg. Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg werd Steinraht ingebracht voor doelpuntenmaker Duarte. De invaller zag hoe uitblinker Jaap van der Plas drie minuten later binnen de beruchte lijnen werd getorpedeerd door een verdediger van de thuisploeg. Arbiter Wijbenga twijfelde geen moment en wees resoluut naar de stip. Specialist Bak faalde niet en bracht zijn ploeg wederom op voorsprong: 1-2.
Quick Boys bleef aandringen en ging op jacht naar de beslissende treffer, die snel zou volgen. Invaller Derek van der Plas – de middenvelder kwam in het veld voor Bak – zag zijn inzet met enig fortuin gepromoveerd worden tot doelpunt: 1-3. In de slotfase leek ook de ijzersterke Linger te scoren, maar doelman Frijn behoedde de gastheren voor een grotere nederlaag.

Zodoende wist Quick Boys de lastige openingswedstrijd bij SDC Putten met overtuigend spel te winnen. Ondanks de lastige omstandigheden zorgden de blauwwitten voor een amusante wedstrijd. De meegereisde supporters konden met een goed gevoel huiswaarts keren. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van Quick Boys op het programma. Op sportpark Nieuw Zuid is ODIN’59 te gast. De Heemskerkers wonnen hun eerste wedstrijd met 1-0 van Zwaluwen’30.