Odin ’59 laat Quick Boys in het stof bijten

Quick Boys – Odin’59 0-2
De eerste nederlaag in het nog prille seizoen is een feit. Quick Boys kwam er onvoldoende aan te pas in de wedstrijd tegen Odin’59. Terecht kwamen de gasten vlak voor rust op voorsprong.  In de tweede helft bleef Quick Boys onmachtig het gat in de verdediging van Odin’59 te vinden.

Nu Marken op sportief gebied in geen velden of wegen meer te bekennen is lijkt Quick Boys in Odin’59 een nieuwe angstgegner te hebben gevonden. In de drie tot nu toe gespeelde wedstrijden tegen deze tegenstander werd maar 1 punt behaald.

Het collectief van Odin’59 speelt vanuit een hechte defensie waarbij bij het spelen van de counter aanvoerder Rick Stals het gevaar moet veroorzaken bij de tegenstander. Odin’59 bleek al snel het beste van het spel te hebben en was na amper 5 minuten spelen al dicht bij de openingstreffer toen Sem van ’t Hof uit een hoekschop  in scoringspositie kwam maar faalde in de afwerking. Door teveel overtredingen wist Quick Boys het spel van de tegenstander voorlopig nog te ontregelen.

Na 10 minuten spelen wist Quick Boys de eerste scoringskans te produceren. Uit een vrije schop wist Maarten Bak Chelton Linger in scoringspositie te brengen. Linger, te weinig zichtbaar in de wedstrijd, wist te weinig kracht achter zijn doelpoging te krijgen waardoor doelman Barry van Dijk ten koste van een hoekschop de bal het  doel kon uitwerken. Quick Boys bleef alle tijd nemen de tegenstander af te tasten. Wilden de blauwwitten het spel naar zich toetrekken zou het tempo opgeschroefd moeten worden om Odin’59 te kunnen verrassen.

Odin’59 creëerde de beste kansen. Na een kwartier spelen  zou uit een combinatie tussen Remko Hoek en Rick Stals de score geopend moeten worden, doelman Peter Messemaker bracht voorlopig nog uitkomst.  Een paar minuten later kopte Hendrik van Beelen  voor Quick Boys uit een hoekschop de bal via een tegenstander net naast doel.

Een paar minuten voor rust kwam Odin’59 op een verdiende voorsprong.  Balverlies op het middenveld werd Quick Boys fataal. Odin’59 kon een aanval opzetten die feilloos werd afgerond door Rick Stals.  Kort daarna werd de gelijkmaker van de voet van Patrick Duarte op aangeven van de assistent scheidsrechter geannuleerd wegens buitenspel.  Voor rust zou Quick Boys het zichzelf nog moeilijk maken. Dustin Huisman ging verdedigend opzichtig in de fout en corrigeerde die fout door een overtreding in het strafschopgebied op Rick Stals waar een strafschop uit volgde. Oog in oog met doelman Peter Messemaker wist Sem van ’t Hof de bal niet de touwen in te jagen, Messemaker koos de goede hoek.  Ver in de extra tijd ging Dustin Huisman weer in de fout waardoor weer Rick Stals een combinatie kon opzetten met Remko Hoek. Weer was een uitgelezen kans niet aan de spitsen besteed waardoor de schade tot de rust voor Quick Boys beperkt bleef tot een 0 – 1 achterstand.

In de rust zou Quick Boys weer bij de les gebracht moeten worden om alsnog een beter resultaat uit de wedstrijd te halen. Dustin Huisman bleef achter in de kleedkamer, Robin Faber was zijn vervanger.  Veel leek het niet uit te maken, amper na hervatting van de wedstrijd had Ogur Kaya een uitgelezen kans de score oor zijn team verder op te hogen, zijn stiftbal ging maar net over doel.

Weer leek Patrick Duarte de gelijkmaker te scoren, weer gooide de assistent scheidsrechter roet in het eten en werd de score op diens aangeven geannuleerd.  Quick Boys was weer vervallen tot het spelbeeld uit de eerste helft. inspiratieloos bleef Quick Boys zonder bezieling achter de feiten aanlopen en wist geen vuist te maken tegen Odin’59 dat kansen bleef produceren.  Zo miste Timothy Verweij na ruim tien minuten spelen voor een leeg doel.

Na een kwartier spelen bracht coach Jos van Eck zijn tweede wissel. Patrick Duarte werd naar de kant gehaald voor Kwong Wah Steinraht.  Kort daarvoor had collega Rowdy Bakker Kay Eijspaart gebracht voor Nick Goyers.  In de loop van de wedstrijd plaatste Quick Boys een offensief op het doel van de tegenstander die zich verdedigend goed wist te handhaven. Verder dan een aantal hoekschoppen wist Quick Boys niet te komen.

Met nog ruim een kwartier te spelen, Jos van Eck had inmiddels Michael van der Heijden gewisseld voor Derek van der Plas bracht invaller invaller Kay Eijspaart Quick Boys nog verder in de problemen. Vanaf de linkerflank sneed hij door de defensie om vervolgens de bal fraai bij de tweede paal het doel te laten indraaien.

Quick Boys bleef zoeken naar de aansluitingsgoal, was daar met nog tien minuten spelen na een actie tussen Steinrath en Bak dichtbij. De bal werd voor de lijn weggewerkt. De blauwwitten bleven zich stuklopen op de defensie van de tegenstander. Rick Stals had de 0 – 3 nog op zijn slof, ook hij miste waardoor de uitslag werd bepaald op een 0 – 2 overwinning voor Odin’59, de terechte winnaar van de wedstrijd.