Nipte zege Quick Boys bij Volendam

Volendam – Quick Boys 1 – 2
Quick Boys heeft de uitwedstrijd tegen Volendam in winst omgezet. Aangezien Quick Boys het zichzelf onnodig moeilijk maakte kwam die winst maar met moeite tot stand.

Quick Boys startte met nieuwkomer Houssin Bezzai in de basis, hij was geposteerd in het centrum van de verdediging, waardoor aanvoerder Niels van Duijn doorschoof naar het middenveld, een stek waar hij in deze wedstrijd prima tot zijn recht zou komen.

Vanaf het begin van de wedstrijd heerste Quick Boys, met de wind in de rug, tegen Volendam dat zich beperkte tot de counter waar de thuisploeg voorlopig maar matig succes mee had.  Hoewel de blauwwitten veel balbezit hadden leidde dat nog niet tot het afdwingen van doelkansen. Pas na ruim 10 minuten spelen produceerde Chelton Linger de 1e doelkans, die via een tegenstander naast het doel verdween.  De Volendam-defensie was niet in staat die hoekschop adequaat te verwerken zodat  Patrick Duarte daarvan kon profiteren en de bal het doel in liet verdwijnen.

Quick Boys leek de smaak te pakken te hebben, een paar minuten later maakte Houssin Bezzai een actie op rechts waardoor Hendrik van Beelen in balbezit kon komen om vervolgens Chelton Linger in stelling te brengen. Doelman Kees Tol voorkwam een grotere achterstand van zijn team.

Hoewel Volendam meer in de wedstrijd kwam slaagden de wijdbroeken er, mede door de matige balbehandeling van de aanvallers,  maar niet in om gevaarlijk te worden.

De dominantie die Quick Boys in 1e instantie had gepresenteerd werd in de loop van de 1e helft minder zichtbaar, waardoor de blauwwitten er niet meer in slaagden doelkansen af te dwingen.  Daar leek Niels van Duijn met nog 5 minuten te spelen verandering in te brengen toen hij een aanval afrondde. Van Duijn zag zijn doelpoging geblokkeerd door doelman Tol .

In de extra tijd van de 1e helft kwam Volendam alsnog langszij. Marciano Kastoredjo  liet zich verrassen door de boomlange Henk Verman die zich daardoor een vrije doorgang op doelman Peter Messemaker verwierf.  Veerman faalde niet en bracht zijn team weer op gelijke voet met de tegenstander.

In de tweede helft kwamen beide teams in ongewijzigde vorm weer in het veld terug. Volendam toonde meer initiatief maar zag nog geen kans de blauwwitte defensie echt onder druk te zetten.  Ook Quick Boys had met hetzelfde euvel te kampen. Wilde Quick Boys meer doelkansen afdwingen dan zou het tempo opgeschroefd moeten worden.

Daarvoor werd Hendrik van Beelen naar de kant gehaald voor Kwong Wah Steinrath, die nog steeds onvoldoende fit is om een hele wedstrijd te kunnen spelen.  Amper in het veld was Steinrath getuige van de treffer van Niels van Duiijn die een assist van Chelton Linger onhoudbaar afrondde.

Beide coaches brachten meer wissels. Bij Volendam werden Joey Tol, Rudo Hidden en Stefan Plat naar de kant gehaald voor Rachid El Yaakoubi, Kees Visscher en Thierry Schilder. Jos van Eck zou Derek van der Plas en Yuri Guijt nog brengen voor Chelton Linger en Patrick Duarte. Veel effect zouden al die wissels niet op het spel hebben.

In de jacht naar tenminste 1 punt ging Volendam meer druk zetten op de defensie van de tegenstander, voorlopig nog zonder resultaat. Quick Boys wist de extra ruimte die het kreeg niet te benutten. Met nog een kwartier te spelen leek Jaap van der Plas dicht bij een doelpunt, doelman Tol redde attent. Juist in die fase leek Volendam weer gelijk te kunnen komen. Invaller Yaakoubi verwierf zich een vrije doorgang op het doel van de tegenstander waar doelman Messemaker het hoofd koel hield en de gelijkmaker voorkwam.  Met nog 10 minuten te spelen was Derek van der Plas ongelukkig bij de afronding van een door Jaap van der Plas opgezette aanval.

In de slotminuten van de wedstrijd had Quick Boys weinig reden tot klagen toen de doelpaal uitkomst bracht bij de afronding van een Volendamse doelkans. Hierna kwamen beide teams niet meer tot doelkansen, waardoor de blauwwitten de winst naar zich toetrokken.

 

Geef een antwoord