Invaller Chelton Linger schiet Quick Boys naar volgende ronde

Quick Boys – RKAVV 3-1
Na een knotsgekke slotfase heeft Quick Boys zich dankzij een 3-1 overwinning op zondaghoofdklasser RKAVV weten te plaatsen voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi van West II. Chelton Linger, die vijf minuten voor tijd inviel, boog met twee treffers een 0-1 achterstand om. Derek van der Plas bepaalde de eindstand op 3-1 op sportpark Nieuw Zuid. Opmerkelijk genoeg speelden de blauwwitten na het tegendoelpunt met tien man.

In vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd tegen RKAV Volendam waren Peter Messemaker, Dustin Huisman, Hendrik van Beelen, Maarten Bak en Chelton Linger om uiteenlopende redenen buiten de basiself gelaten. Ruben van der Does verdedigde het doel en Yuri Guijt mocht eveneens vanaf de aftrap beginnen. Kwong-Wah Steinraht vormde met Derek van der Plas het spitsenduo.
In de openingsfase waren geen kansen te bespeuren. Pas na twintig minuten spelen zorgden de blauwwitten voor het eerste gevaar. Een goede voorzet van Jaap van der Plas werd hard door Derek van der Plas op het doel gekopt. Via de onderkant van de lat stuiterde het speeltuig weer het veld in. Scheidsrechter C. Prooi kende geen doelpunt toe, ondanks de protesten van de kant van Quick Boys. Even later moest Van der Does handelend optreden. De jonge doelman liet zich niet verrassen, waardoor beide teams met een blanco tussenstand konden gaan rusten.

Na de doelwisseling probeerde Niels van Duijn keeper Kevin Jansen onder vuur te nemen en werd Derek van der Plas in kansrijke positie gebracht door Steinraht. Doelpunten bleven uit en het duel kabbelde richting het einde. Acht minuten voor tijd sloeg echter opeens de vlam in de pan. Uit een hoekschop opende Michael Drosten namens de bezoekers de score. Dat de bal door een speler van RKAVV met de hand werd beroerd voorafgaand aan de treffer, was het arbitrale trio ontgaan. In de ophef die vervolgens opstond, werd Gino Lauwers met een rode kaart van het veld gestuurd.
Met tien tegen elf moest Quick Boys op jacht gaan naar de gelijkmaker, want een punt was vereist voor plaatsing voor de volgende ronde. Trainer Jos van Eck bracht om die reden aanvaller Linger vijf minuten voor het einde in het veld voor verdediger Houssin Bezzai. Amper dertig seconden later schoot de invaller op fabelachtige wijze zijn ploeg op gelijke hoogte: 1-1. Een minuut later was het opnieuw raak. Weer was Linger de doelpuntenmaker, nadat hij met enig fortuin doelman Jansen wist te passeren: 2-1. In de blessuretijd bepaalde Derek van der Plas met een van richting veranderd schot de eindstand op 3-1.

Dankzij deze overwinning plaatst Quick Boys zich voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi van West II. Ook RKAVV gaat vanwege een beter doelsaldo dan FC Rijnvogels door naar de tweede ronde. De loting vindt op een later moment plaats. De officiële speeldatum is dinsdag 25 oktober aanstaande.