De Noord-Hollandse spion werpt zijn blik op Huizen

Wat kan Quick Boys van de volgende tegenstander verwachten?
Het had weinig gescheeld of SV Huizen was na één jaartje hoofdklasse direct weer gedegradeerd. Een ontslag van trainer Jamory Leysner, de harde hand van interim-trainer Ton Ojers en een nacompetitie moesten er aan te pas komen om lijfsbehoud veilig te stellen. Uiteindelijk lukte dat, maar daar is alles mee gezegd.

‘Huizen-onwaardig’ zo vinden ze het afgelopen seizoen zelf. Het roer moest om, dingen moesten anders. En dat is gebeurd. Aan het begin van de voorbereiding zag ik de ploeg hun eerste oefenwedstrijd spelen tegen Topklasser AFC. Direct zag je dat er meer muziek in dit elftal zit. De nieuwe trainer, Tijs Schipper heeft de beschikking over een leuke, frisse selectie. Eigenlijk is alleen de keeper van iets mindere kwaliteit dan vorig jaar. Raymond Dirven vertrok naar Young Boys, maar we kunnen niet zeggen dat Brian Willemse een slechte keeper is. Op de flanken posteert Schipper vaak de razendsnelle Iry Etwi (rechts) en Gilermo Pengel (links). Met hun snelheid zorgen ze continue voor dreiging. Omar Limon staat in de spits en is al jaren een groot talent. De achterhoede is totaal vernnieuwd. Kurt Elshot (mister NAC Breda en FC Groningen) komt lekker afbouwen en Wouter Vente werd opgepikt uit de jeugd van FC Groningen. Danny Benning viel vorig jaar af en toe in en Honig speelt op links. Het middenveld kent eigenlijk dezelfde spelers. Arnold Klein is geschorst en Sebastian van Kammen kan altijd voor wat gevaar zorgen.

Huizen is dit jaar een club om rekening mee te houden. De ploeg gaat zelf voor een notering in het linkerrijtje. Als het ze allemaal een beetje meezit, halen ze dat makkelijk en kan de club zomaar mee gaan strijden om een plek in de topklasse.

Geef een antwoord