Voorbeschouwing Sportlust’46 – Quick Boys (14:30 uur)

De blauwwitten proberen de goede lijn door te trekken in Woerden
Aanstaande zaterdag spelen de blauwwitten de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Op het vernieuwde complex in Woerden treedt de equipe van trainer Jos van Eck aan tegen Sportlust’46. De roodhemden zijn de competitie voortvarend begonnen en hebben nog geen puntverlies geleden. Quick Boys tankte afgelopen weekend het nodige zelfvertrouwen door Huizen, een van de hoogvliegers van vorig seizoen, met 4-1 te verslaan. Daarmee spoelden de blauwwitten de vieze nasmaak van het verloren openingsduel met VVA’71 weg. Hierdoor kan met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet gezien worden. De Katwijkers willen de lijn van de goede voorbereiding doortrekken en zijn er alles aan gelegen een goed resultaat te boeken tegen Sportlust’46.
Het duel tussen Sportlust’46 en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter P.R. Hut. De inwoner van Zuidlaren fluit om 14:30 uur voor de aftrap van het duel. Voorafgaand aan de wedstrijd zal het nieuwe hoofdveld op feestelijke wijze worden geopend.

Algemeen
Sportlust’46 is opgericht op 5 oktober 1946 en telt circa duizend leden. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Cromwijk in Woerden. Trainer Richard Middelkoop is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club. Hij volgt Cesco Agterberg op die vorig seizoen met Sportlust’46 debuteerde in de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs.

Vorig seizoen
Met 33 punten uit 24 duels eindigde Sportlust’46 vorig seizoen op de met DOVO gedeelde negende plaats in de Hoofdklasse A. De promovendus behaalde één punt meer dan Voorschoten’97, de club die in de nacompetitie aan het kortste eind trok en uiteindelijk degradeerde.

Mutaties
Om uiteenlopende reden namen Pieter Vermeulen (Argon), Rory van Rees (gestopt), Kevin van Kessel (gestopt), Paulus Egberts (TAVV), Frank Verlaan (Argon), Esli Westmaas (Rohda’76) en Dammes Waasdorp (ARC) aan het einde van het afgelopen seizoen afscheid van Sportlust’46. Hiertegenover stond de komst van Aaron Balk (ARC), Thijs Binnerts (Barendrecht), Freek van Driel (Argon), Roy Eekman (Papendrecht), Martijn Janssen (VEP), Jannis Karafillakis (DHSC), Danny de Lange (Papendrecht), Stanley Mailoa (FC Zwolle) en Kafel Voorn (SC Woerden).

Stand van zaken
Met zes punten uit twee duels staat Sportlust’46 momenteel op de gedeelde derde plaats op de ranglijst. Net als Quick Boys hebben de Woerdenaren een wedstrijd minder gespeeld, aangezien de confrontatie met de amateurs van Ajax al na twee minuten werd gestaakt vanwege een blessure van scheidsrechter P. Oudijk.
In uitwedstrijden behaalde Sportlust’46 tot nu toe het maximale resultaat. In de openingsronde wonnen de roodhemden in Heemskerk met 2-1 van ODIN’59 dankzij treffers van Jorn Uittenbogaard en Dimitri Djollo. Afgelopen zaterdag was Uittenbogaard de matchwinner in het uitduel met DTS Ede (1-0).
Quick Boys revancheerde zich voor de ongelukkige en teleurstellende nederlaag op de eerste speeldag tegen VVA’71. De blauwwitten moesten een week langer wachten – het uitduel met RKAV Volendam werd vanwege de feestelijkheden aldaar uitgesteld – maar een 4-1 overwinning op Huizen maakte veel goed. De driepunter tegen de ploeg van trainer Tijs Schipper, een van de kanshebbers op de titel, ging niet zonder slag of stoot. Quick Boys kwam snel op voorsprong na een eigen doelpunt van Nick Tavenier, maar de bezoekers kregen voor rust enkele goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Na de pauze vergrootte de goed spelende Chevello de Rijp de voorsprong (2-0), waarna de thuisploeg de score leek uit te breiden. Toch kwam Huizen terug in de wedstrijd dankzij een treffer van invaller Garrett Jones. Door doelpunten van Tommy Bekooij en Derek van der Plas (strafschop) werd de overwinning van Quick Boys alsnog veiliggesteld.
In een oefenduel met SJC kwamen de blauwwitten deze week in actie. Het treffen was georganiseerd om de spelers wedstrijdritme op te doen. Na een 0-1 ruststand boekte Quick Boys een 2-1 overwinning dankzij treffers van Thijs van Kruistum en Maarten Bak.

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Quick Boys en Sportlust’46 slechts twee keer tegen elkaar in competitieverband. Vorig seizoen vond de primeur plaats. In de eerste seizoenshelft wisten de blauwwitten de negatieve reeks van drie achtereenvolgende nederlagen te doorbreken. In Woerden speelde de formatie van trainer Jos van Eck weliswaar niet groots, maar uiteindelijk werden de drie punten meegenomen naar huis. Na rust wist Hendrik van Beelen een verdedigingsfout genadeloos af te straffen en in de slotfase besliste Michael van der Heijden het duel: 0-2.
In de return won Quick Boys opnieuw. Nadat Sportlust’46 in de persoon van Dmitri Djollo brutaal de leiding had genomen op sportpark Nieuw Zuid, stelde Kwong-Wah Steinraht nog voor het rustsignaal met twee treffers orde op zaken. Na de pauze mocht Maarten Bak aanleggen vanaf elf meter nadat Hendrik van Beelen onreglementair was afgestopt binnen de beruchte lijnen. De strafschopspecialist faalde niet en bepaalde de eindstand op 3-1.

Opvallende feiten
Quick Boys en Sportlust’46 hebben pas twee wedstrijden gespeeld. De blauwwitten treden aan voor de eerste uitbeurt, Sportlust’46 hoopt de eerste volledige thuiswedstrijd te spelen. De Woerdenaren zijn nog ongeslagen en kennen derhalve een goede start van het seizoen.

Het scoutingrapport
De selectie van Sportlust’46 herbergt de nodige bekende namen. Zo heeft Nick van Baaren een verleden bij Quick Boys en speelde Jelle Bouma in het kampioenselftal van Rijnsburgse Boys. Ex-prof Dimitri Djollo kwam ooit voor onder andere FC Utrecht en Top Oss, terwijl Rory van Gulik en Guus Verhoef de clubkleuren van Argon hebben verdedigd. Kevin Tom heeft ooit met GVVV tegen Quick Boys gespeeld en ook keeper Aaron Balk (ex-ARC) is bekend met de blauwwitten.

Kijkje in eigen keuken
In het duel met Huizen ontbraken Hendrik van Beelen, Michael van der Heijden en Erkan Sensoy bij de blauwwitten. Het is onzeker in hoeverre zij in actie kunnen komen in Woerden. Niettemin beschikt trainer Jos van Eck over de nodige alternatieven die afgelopen zaterdag konden terugzien op een goede wedstrijd.

Rondje langs de velden
Op de vierde speeldag van de Hoofdklasse A is het ongeslagen Ajax te gast bij ARC. In Veenendaal staan DOVO en Bennekom tegenover elkaar. CSV Apeldoorn kruist de degens met rode lantaarndrager ODIN’59, terwijl Montfoort op bezoek gaat bij Huizen. In Sassenheim probeert Ter Leede de draad weer op te pakken in het duel met DTS Ede. Tot slot gaat koploper VVA’71 proberen de lijn door te trekken in de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam.

Routebeschrijving:
Vanaf de Rijksweg A12 (Utrecht-Den Haag) afslag Woerden nemen. Na vierhonderd meter de afslag Woerden-West nemen. Deze weg blijven volgen tot aan de rotonde. Bij de rotonde rechter. Na het spoorwegviaduct bij de stoplichten linksaf richting Waarder-Driebruggen. U rijdt nu op de Waardsedijk. Na driehonderd meter is links de ingang van het sportpark.

Geef een antwoord