Voorbeschouwing Quick Boys – Sparta Nijkerk (15:00 uur)

Kunnen de blauwwitten de achterstand op de koploper verkleinen?
Aanstaande zaterdag spelen de blauwwitten een belangrijke wedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid is Sparta Nijkerk te gast. De oranjehemden kennen een voortvarende start van de competitie en staan na negen wedstrijden op de eerste plaats in de Hoofdklasse A. Quick Boys wil profiteren van de misstappen van de concurrentie afgelopen zaterdag door Sparta Nijkerk in eigen huis te verslaan. De blauwwitten kwamen afgelopen weekeinde niet in actie. Het uitduel met Montfoort werd vanwege de overvloedige regenval afgelast. De wedstrijd tussen Quick Boys en Sparta Nijkerk staat onder leiding van scheidsrechter B.B. van den Helder. De inwoner van Ter Aar fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal is een schenking van Bloemengroothandel Dingeman Hoek uit Rijnsburg.

Check-out
Na afloop van de wedstrijd vindt op sportpark Nieuw Zuid de zogenaamde check-out plaats van een delegatie van Radio 538 en ING. Kom daarom allen, gekleed in het blauw en wit, om onze trots hartstochtelijk aan te moedigen en vervolgens het check-out team te laten zien waarom Quick Boys de Leukste Amateurclub van Nederland is. 

Algemeen
Voetbalvereniging Sparta Nijkerk is opgericht op 15 mei 1931 en telt momenteel circa achthonderd leden. De oranjehemden werken hun thuiswedstrijden af op het kunstgras van sportpark De Ebbenhorst. Met 23 punten uit 9 duels is Sparta Nijkerk, getraind door Simon Ouaali (46), momenteel de trotse lijstaanvoerder van de Hoofdklasse A. Zeven wedstrijden werden in winst omgezet. Alleen Montfoort (0-0) en SDC Putten (3-3) snoepten de koploper punten af. Laatstgenoemde club verdubbelde afgelopen zaterdag het aantal tegendoelpunten van de oranjehemden. Sparta Nijkerk hield in liefst zes van de negen competitieduels het doel schoon.

Mutaties
In de zomerstop versterkte Sparta Nijkerk zich met Justin ten Brink (SVM), Soner Gedik (Argon), Guido de Graaf (Huizen), Joost Heerschop (Wasmeer), Dave Huijmans (WHC), Sebastian van Kammen (Huizen) en Wouter van der Molen (Ajax-amateurs). Hiertegenover stond het vertrek van Robin van der Brom (Veensche Boys), Niels Buijtenhuis (Spakenburg), Yannick Cornelisz (DOVO), Dwight Eind (Veensche Boys), Bas Goettsch (SDC Putten), Harry Hamstra (Veensche Boys) en Thomas Vossebelt (VVOG).

Onderlinge resultaten
Daarentegen scoorde Quick Boys tot nu toe in elke wedstrijd. Bovendien koestert de club goede herinneringen aan eerdere confrontaties met Sparta Nijkerk. In het verleden stonden beide ploegen tien keer tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen liefst acht keer, de oranjehemden slechts één keer. De laatste confrontatie tussen beide teams, in het seizoen 2011-2012, eindigde onbeslist. In die tien wedstrijden scoorden de Katwijkers vijfendertig maal. Op 19 maart 2005 vielen de meeste treffers in een wedstrijd: onder leiding van het trainersduo Gert Aandewiel en Arjen van der Werf won Quick Boys met 6-3 in Nijkerk. De laatste confrontatie op Nieuw Zuid, twee seizoenen geleden, eindigde in een 3-2 overwinning voor de blauwwitten. Destijds waren Dustin Huisman (2) en 
Indien de blauwwitten een driepunter weten te behalen, dan zullen zij ongetwijfeld weer een sprong op de ranglijst kunnen maken en het aantal verliespunten met koploper Sparta Nijkerk doen reduceren tot vier. Eerste doelman Patrick de Groot is weer fit en zal na zijn succesvolle rentree in het midweekse oefenduel met GHC (1-1) weer onder de lat staan. 

Speelronde 10
Op de tiende speeldag in de Hoofdklasse A is runner-up Ajax te gast bij DVS’33 Ermelo, de nummer drie. DOVO, bezetten van de vierde plaats op de ranglijst, ontvangt rode lantaarndrager Montfoort, terwijl SDC Putten en ODIN’59 tegenover elkaar staan op sportpark De Putter Eng. In Woerden speelt Sportlust’46 tegen Bennekom. De amateurs van RKAV Volendam kruisen de degens met Huizen. Tot slot strijden VVA’71 en SDV Barneveld met elkaar om de overwinning.

Geef een antwoord