Dit hadden ze in Hoorn niet verwacht

Een verslag van onze Noord-Hollandse spion
Een dertiende plaats. Daar baalt men van in Hoorn. De rood-zwarte formatie had toch op een wat relaxter seizoen gehoopt. Na een dramatisch vorig seizoen – Zwaluwen’30 moest een plekje in de hoofdklasse via de nacompetitie veiligstellen – ging het roer om. Trainer Joeri Volkers werd al voor de nacompetitie ontslagen. Zijn assistent, Mohad Zaoudi staat nu voor de groep. Zaoudi heeft het over een andere boeg gegooid. Geen jongens meer van ver, maar uit het eigen, Westfriese land. Er moest meer binding komen met de club en de jongens moesten een hard voor Zwaluwen’30 hebben.

Zo gezegd zo gedaan. Aris Ruijter, Christy Bonevacia, Gino Soolsma het zijn maar een paar jongens van de voor de helft vernieuwde selectie. Maar heel veel beter dan vorig jaar gaat het niet. De ploeg maakte pas in blessuretijd van speelronde vijf haar eerste doelpunt en in speelronde zes viel pas de eerste overwinning te vieren. Soms is het voetbal slecht, soms hebben de mannen van Zaoudi domweg geen geluk.

Twee namen pikken we er even uit. Gino Soolsma en Christy Bonevacia. Soolsma speelde vorig jaar nog bij Scheveningen. Maar de Andijker maakte de overstap naar Zwaluwen’30. Afgelopen winter kon hij nog een contract tekenen bij het Cypriotische AEK Larnaca. De KNVB hield dat toen tegen en nu voetbalt hij lekker dicht bij huis. Gelukkig voor Quick Boys speelt hij niet vandaag vanwege een schorsing.

Christy Bonevacia is een bekende naam. Niet alleen omdat zijn neef Roly voor NAC speelt maar ook omdat Christy een rijke geschiedenis heeft in zowel het betaalde als het amateurvoetbal. Hij voetbalde ondermeer bij FC Emmen, AZ en HFC Haarlem. Nu wil hij bij Zwaluwen’30 het plezier in voetballen terugkrijgen. Dat lukt vooralsnog nog niet erg. Naast de mindere resultaten moest de verdedigende middenvelder al twee keer met een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant. Dat was vorige week ook het geval. Dat is echter niet de reden dat hij er vandaag niet bij is. Bonevacia is op de Nederlandse Antillen omdat hij is opgeroepen om interlands te spelen voor dat land.

Kortom, met de goede opleving van Quick Boys en de mindere resultaten van Zwaluwen’30 in het achterhoofd is een voorspelling makkelijk te maken. Op papier moet Quick Boys makkelijk winnen, maar Leo Beenhakker zei het ooit al. Toen hij in 2006 bondscoach was van Trinidad en Tobago en een journalist voor aanvang van het WK stelde dat ze op papier geen schijn van kans maakten om de volgende ronde te halen antwoordde hij: “We spelen gelukkig niet op papier, maar op gras.”

Geef een antwoord