Quick Boys op koers

Quick Boys – DOVO 4 -2
De voorsprong die Quick Boys na twintig minuten nam werd al snel teniet gedaan door DOVO. De blauwwitten hielden de moraal om te blijven strijden voor de overwinning.  Na een ruststand van 2 -1, waarna de gasten alsnog op gelijke voet kwamen stelde Quick Boys orde op zaken om vervolgens de wedstrijd met een 4 – 2 overwinning af te sluiten.

Quick Boys trof in DOVO een tegenstander die de punten voetballend wilde behalen.  Nadat Derek van der Plas al snel in de wedstrijd net niet in scoringspositie kwam na het in het spel brengen van de bal door doelman Peter Messemaker voorkwam Messemaker een doelpunt  van Yannick Cornelis die vanaf de linkerflank in kansrijke positie was gekomen.

Quick Boys nam  in die fase van de wedstrijd een te afwachtende houding aan waardoor de snelle spitsen van DOVO veel druk op het doel van de tegenstander konden zetten.  De blauwwitten vergaten de defensie van de tegenstander onder druk te zetten en lieten zich teveel in het defensief drukken.  In deze fase was ook Daniël Kops in kansrijke positie gekomen die zijn doelpoging net naast het doel zag verdwijnen.

Na een kwartier spelen hervonden de blauwwitten zich wat zich uitte in meerdere doelkansen.  Eerst bij een doelpoging van Michael van der Heijden op aangeven van Jaap van der Plas.  Van der Heijden moest toezien hoe doelman Gerben Jan Ruizendaal de bal alsnog van de doellijn kon wegwerken.  Na twintig minuten spelen werd Quick Boys alsnog beloond. Hendrik van Beelen zette vanaf de middenlijn Jaap van der Plas op links aan het werk. Van der Plas bracht doelman Ruizendaal uit balans waarna Michael van der Heijden de bal over de doellijn kon werken.

Quick Boys genoot maar kort van de voorsprong.  Direct na de aftrap scoorde DOVO de gelijkmaker. Yannick Cornelisz speelde de defensie uit om vervolgens om doel uit te halen, via de doelpaal verdween de bal in het doel.  Quick Boys was niet uit het lood geslagen door deze tegenvaller  en bleef het doel van de tegenstander zoeken.  Uit één van de meerdere hoekschoppen die de blauwwitten forceerden kon Robin Faber zijn team met nog twintig minuten te spelen weer op voorsprong zetten.

Met het onder druk zetten van de tegenstander had Quick Boys de achilleshiel van de tegenstander, die mede daardoor niet meer tot aanvallen kon komen, gevonden. In de loop van de eerste helft ontsnapte DOVO meerdere malen aan een grotere achterstand toen meerdere doelkansen niet in doelpunten werden omgezet.

Na de rust zette Quick Boys het spel van het laatste gedeelte van de eerste helft voort. Waar het wachten leek op een verhoging van de voorsprong kwam DOVO na tien minuten spelen, tegen de verhouding in, toch op gelijke voet met Quick Boys. Tom Gesgarz profiteerde van een verdedigingsfout waardoor hij uit vrijstaande positie onhoudbaar op doel kon uithalen.

Kort hierna bracht Peter Visee zijn eerste wissel van de wedstrijd. José Spenrath ging naar de kant voor Timon van Genderen.  Quick Boys was de bovenliggende partij die op zoek bleef naar de voorsprong. DOVO kwam er voetballend minder aan te pas dan in de eerste helft.  Na ruim een kwartier spelen kregen de blauwwitten hun beloning voor hun inzet.  Vlak over de middenlijn plaatste Houssin Bezzai een achttien karaat zuivere vrije schop op Hendrik van Beelen die met een kopbal doelman Ruizendaal kansloos liet.

Quick Boys verzaakte niet en bleef het doel van de tegenstander zoeken. Jaap van der Plas had een productieve middag en bezorgde zijn directe tegenstander Michael Jaliens een lastige wedstrijd. Met meerdere acties  wist Van der Plas de DOVO-defensie aan het wankelen te brengen. Meerdere malen leek Quick Boys de voorsprong verder uit te bouwen maar pech voorkwam een grotere voorsprong.

Ook Jos van Eck sloeg aan het wisselen.  Maarten Bak werd naar de kant gehaald voor Patrick Duarte en Michael van der Heijden werd gewisseld voor Mark van der Plas.  In de loop van de tweede helft verslapte Quick Boys waardoor DOVO toch weer enige hoop mocht putten voor een beter resultaat.  Met weer een vrije schop,ongeveer vanaf dezelfde plek waarvan hij al eerder in de wedstrijd succesvol was, wist Houssin Bezzai met nog maar een paar minuten te spelen weer Hendrik van Beelen in stelling te brengen die ditmaal met een hakbal de voorsprong verder verhoogde. Daarmee werd de Veenendaalse hoop op tenminste een punt de grond ingeboord.

De voorsprong kwam niet meer in gevaar waardoor Quick Boys de vijfde overwinning op rij behaalde en daardoor weer meedoet in de top van de Hoofdklasse A.