Voorbeschouwing Voorschoten’97 – Quick Boys (14:30 uur)

Kunnen de blauwwitten de uitstekende serie opnieuw een passend vervolg geven op sportpark Adegeest?
Het is niet uniek, maar het komt niet vaak voor dat twee ploegen elkaar twee keer binnen acht dagen treffen. Aanstaande zaterdag krijgt de tweeluik met Voorschoten’97 een vervolg. Nadat Quick Boys afgelopen weekeinde de geelgroenen versloeg in het kader van het districtsbekertoernooi, treffen beide teams elkaar opnieuw. Dit keer is de inzet drie punten. Het zelfvertrouwen van de blauwwitten zal na de bekerwinst wederom zijn toegenomen, maar zij treffen een tegenstander met revanchegevoelens. Een winstpartij voor de blauwwitten is zeer welkom met het oog op de ranglijst en de stand in de tweede periode. Voorschoten’97 wil echter een vervolg geven aan de goede serie die zij in de maanden oktober en november heeft neergezet. Het belooft derhalve opnieuw een leuke en boeiend duel te worden.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter P.C. van Gijzen. De inwoner van Goudswaard fluit om 14:30 uur voor de aftrap. 

Algemene informatie
Voorschoten’97 werd op 1 juli 1997 opgericht als gevolg van de fusie tussen SVLV, Randstart Sport en SV Voorschoten. Trainer Hein van Heek (43) is bezig aan zijn derde seizoen bij de geelgroenen. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Adegeest. Voorschoten’97 telt ruim 1.800 leden. 

Vorig seizoen
Met 32 punten uit 26 duels eindigde Voorschoten’97 vorig seizoen op een keurige achtste plaats op de ranglijst. De promovendus wist het vege lijf eenvoudig te redden tijdens de rentree in de Hoofdklasse A. Quick Boys wist zowel thuis als uit niet te winnen van Voorschoten’97.

Mutaties
De technische commissie van Voorschoten’97 moest gedurende de overschrijvingsperiode zich behoorlijk inspannen om de exodus op sportpark Adegeest te kunnen opvangen. Om uiteenlopende redenen vertrokken Nino Furfaro (Westlandia), Adil Harfaoui (Quick Boys), Stephan de Kluijver (Rijnsburgse Boys), Giovanni Koelink (SJC), Jelle Korbee (Meerburg), Andy van der Meulen (Roodenburg), Michael Miranda (FC Rijnvogels), Martin Onderwater (SV Nootdorp), Leonardo de Pina (Xerxes/DZB), Arthur Schiebroek (UDO), Wesley Spaans (Scheveningen), Robert Susan (Katwijk), Jan-Henk Willemse (SEV) en Jeffrey Zandbergen (Rijnsburgse Boys). Hiertegenover stond de komst van Pieter van der Breggen (CVV Berkel), Remy Constancia (Ter Leede), Schemiel Constancia (UVS), Phinney Disseldorp (Excelsior), Maurice Fransen (VVSB), Jordy Groot (SJC), Niels Hogewoning (Noordwijk), Danny de Jel (Westlandia), Remco Koppelaar (ASWH), Marlon Kruis (Alphense Boys), Robert Steemers (Quick), Steven Verstraten (Wilhelmus) en Kevin Wijmer (Feyenoord).

Stand van zaken
Met dertien punten uit elf duels bezet Voorschoten’97 momenteel de gedeelde achtste plaats op de ranglijst in de Hoofdklasse A. De ploeg van trainer Hein van Heek kende een teleurstellende competitiestart, maar heeft zich middels enkele knappe overwinningen op ODIN’59 (2-0), Huizen (4-2), Sparta Nijkerk (5-2) en Young Boys (6-2) opgewerkt. Wekelijks verschijnt een jonge, gretige ploeg binnen de lijnen die zorgt voor attractief voetbal. De wisselvalligheid van de talentvolle pupillen van Van Heek is de keerzijde van de medaille, maar niettemin denkt niemand op sportpark Adegeest aan het strijden tegen degradatie.
Het verhaal van Quick Boys is bekend. De gevolgen van de zwakke seizoensstart zijn inmiddels nagenoeg geheel weggewerkt, waardoor de koppositie weer in beeld komt voor de formatie van trainer Jos van Eck. Na vijf overwinningen op rij in de competitie en twee in het bekertoernooi is het zelfvertrouwen van de blauwwitten flink toegenomen. Afgelopen zaterdag stonden Voorschoten’97 en Quick Boys in het kader van het districtsbekertoernooi tegenover elkaar. Een ongelukkig eigen doelpunt van Robin Faber zorgde voor een voorsprong van de thuisploeg na een kwartier spelen. De blauwwitten, met de herstelde Kwong-Wah Steinraht in de basiself, speelde een slordige eerste helft. Na het uitvallen van de assistent-grensrechter en de noodgedwongen onderbreking die volgde, herstelde Quick Boys zich enigszins. Een aantal goede kansen op de gelijkmaker bleef onbenut.
Na de doelwisseling stelde Quick Boys orde op zaken. Patrick Duarte zorgde met een fraaie treffer voor de gelijkmaker en niet veel later scoorde invaller Chelton Linger, op aangeven van Steinraht, het winnende doelpunt. Hierdoor plaatsen de blauwwitten zich voor de derde ronde van het bekertoernooi.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Voorschoten’97 speelden slechts vier competitiewedstrijden tegen elkaar. Op 11 september 2004 stonden Quick Boys en Voorschoten’97 voor de eerste keer in de historie tegenover elkaar. Op sportpark Nieuw Zuid zorgde een eigen doelpunt voor rust van Frank Buizer voor de voorsprong van de blauwwitten. Tim Kluivers wist na de pauze een strafschop te verzilveren, waardoor de toenmalige debutant in de Hoofdklasse A met een punt huiswaarts mocht keren. 
Quick Boys verloor nog nooit van Voorschoten’97, maar won slechts één keer. Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar twee keer in evenwicht. Op Nieuw Zuid eindigde het onderlinge duel in 1-1, in de return op sportpark Adegeest kwam Quick Boys niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Afgelopen zaterdag boekten de blauwwitten in het kader van de tweede ronde van het districtsbekertoernooi in Voorschoten een 2-1 overwinning op de ploeg van Hein van Heek.

Opvallende feiten
Het gebeurt niet vaak dat een ploeg zo snel de kans krijgt zich te revancheren voor een nederlaag tegen dezelfde tegenstander. De selectie van Voorschoten’97 bestaat uit jonge, gretige spelers die voor grote verrassingen kan zorgen. ODIN’59, Huizen, Sparta Nijkerk en Young Boys kunnen daar over meepraten.

Het scoutingrapport
Trainer Hein van Heek van Voorschoten’97 kan geen beroep doen op Raymond Baten. De middenvelder is opgeroepen voor een interland met Aruba. Verder mist de technische staf van Voorschoten’97 enkele routiniers, zoals Quincy Angelista en Tim Kluivers. Ook Jaap-Jan Zandbergen moet het duel met Quick Boys aan zich voorbij laten gaan. Dit gemis wordt echter opgevangen door enkele talentvolle voetballers die zich tot nu toe prima staande kunnen houden in de Hoofdklasse A.

Kijkje in eigen keuken
In vergelijking met het gewonnen bekerduel tegen Voorschoten’97 keren Maarten Bak, Hendrik van Beelen, Michael van der Heijden en Peter Messemaker hoogstwaarschijnlijk weer terug in de basiself. Hiertegenover staat het ontbreken van aanvoerder Niels van Duijn. Trainer Jos van Eck zal te maken krijgen met luxeproblemen nu Kwong-Wah Steinraht ook weer volledig fit is.

Rondje langs de velden
Op de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse A is koploper Huizen te gast bij Ter Leede. Runner-up Jodan Boys ontvangt Zwaluwen’30, terwijl Bennekom in eigen huis DOVO treft. In Heemskerk staat ODIN’59 en Sparta Nijkerk tegenover elkaar. Young Boys probeert bij SDC Putten de negatieve spiraal te doorbreken. Tot slot kruisen RKAV Volendam en Sportlust’46 de degens in het palingdorp.

Vermoedelijke opstelling Voorschoten’97:
Matthijs Keemink; Joey Zandbergen, Peter van den Breggen, Kevin Wijmer, Jordy Groot; Niels Hogewoning, Danny de Jel, Remco Dubbeling (c); Robert Steemers, Bas Mourits en Remy Constancia.

Vermoedelijke opstelling Quick Boys:
Peter Messemaker; Gino Lauwers, Robin Faber, Dustin Huisman, Mike Filippo; Jaap van der Plas, Houssin Bezzai, Michael van der Heijden, Maarten Bak; Derek van der Plas en Hendrik van Beelen (c).

Routebeschrijving:
Het is momenteel vanaf de Rijkstraatweg niet mogelijk linksaf de Papeweg op te rijden, omdat bij Wassenaar aan een fietstunnel gewerkt wordt en hierdoor een afsluiting is ingesteld vanaf de Rijksstraatweg richting Voorschoten.
De oplossing is om door Leiden naar Voorschoten te rijden of door Wassenaar vanuit Katwijk via Van Zuylen van Nijevelstraat, Van Oldenbarneveltweg, Lange Kerkdam en dan oversteken naar Papeweg richting Voorschoten.

Geef een antwoord