Voorbeschouwing Quick Boys – SDC Putten (15:00 uur)

De blauwwitten hervatten aanstaande zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd
Onder zomerse omstandigheden heeft de A-selectie van Quick Boys zich op Tenerife klaargestoomd voor de hervatting van de competitie in de Hoofdklasse A. Een goede voorbereiding op de tweede helft van het seizoen dient de basis voor succes te vormen. Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys op eigen veld tegen SDC Putten. De blauwwitten gaan er alles aan doen om de voor de winterstop ingezette inhaalrace een passend vervolg te geven. De formatie van trainer Jos van Eck kende afgelopen dinsdag een goede generale door een oefenduel met zaterdageersteklasser SC Everstein met ruime cijfers te winnen: 7-0.
In de jacht op promotie naar de Topklasse kan Quick Boys, met de fitte Anton den Haan en Kwong-Wah Steinraht in de gelederen, de steun van de hondstrouwe supporters goed gebruiken. Hopelijk kan de ploeg samen met het publiek een goede start van het nieuwe jaar maken in het duel met SDC Putten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Roeleveld. De inwoner van Vinkeveen fluit om 15:00 uur voor de aftrap.

Algemeen
Sterk Door Combinatie Putten werd opgericht op 1 juni 1952. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark De Putter Eng. Trainer Jan Boes (50) is bezig aan zijn tweede seizoen bij de blauwen, maar moet na dit voetbaljaar het veld ruimen voor Bert van Hunenstijn (Roda’46). SDC Putten kan rekenen op een trouwe en fanatieke supportersschare.

Vorig seizoen
Met zevenendertig punten uit zesentwintig duels eindigde SDC Putten vorig seizoen op een enigszins teleurstellende zesde plaats in de Hoofdklasse C. Dankzij de sterke opening van het seizoen legden de blauwen desalniettemin beslag op de eerste periodetitel. Hierdoor werd deelname aan de nacompetitie veiliggesteld. SDC Putten was echter niet opgewassen tegen WHC en Staphorst, waardoor de blauwen ook dit seizoen op hoofdklasseniveau acteren.

Mutaties
Om uiteenlopende redenen namen Khalid Benlashen (SC Everstein), Melvin Bresser (WHC), Lennard van den Brink (VVOG), Abdelmounin Cherkaoui (NSC), Martijn Duits (VVOG), Samir Hadou (NSC), Mustapha Kalai (NSC), Joey Ngarigota (onbekend) en Reza Ngarigota (Barendrecht) aan het einde van het vorige seizoen afscheid van de club. Hiertegenover staat de komst van Erwin Duits (Berkum), Randy Frijn (VVV Venlo), Eltjo Gnodde (Dijkse Boys), Tom IJzerman (HHC Hardenberg), Sven Onclin (Quick Boys), Youssef Salama (Almere City), Patrick Speentjens (Olympia’28) en Nick Stots (Pancratius).

Stand van zaken
Op vrijdag 6 januari vertrok de A-selectie van Quick Boys voor een achtdaagse trainingskamp naar de Canarische eilanden om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Op Tenerife werden de spelers onderworpen aan een vijftal pittige trainingen en bovendien speelden de blauwwitten twee vriendschappelijke wedstrijden. Na terugkeer op Nederlandse bodem kon de conclusie worden getrokken dat de groep dichter naar elkaar toe gegroeid is en dat de blauwwitten klaar lijken voor de hervatting van de competitie in de Hoofdklasse A.
Naast de trainingen en wedstrijden was gedurende het trainingskamp ook voldoende tijd voor ontspanning. Daarnaast vonden gesprekken plaats tussen spelers en staf en werd vooruitgeblikt op de tweede seizoenshelft. Een speler greep het trainingskamp aan om zich definitief bij de groep te scharen. Anton den Haan, die de eerste seizoenshelft vanwege een zware enkelblessure niet in actie kwam, was weer helemaal fit verklaard en speelde in beide oefenduels.
Tegen het beloftenelftal van CD Tenerife leed een ruime nederlaag, maar de overwinning van de Spaanse talenten was enigszins geflatteerd. Dustin Huisman bracht Quick Boys weliswaar al vroeg op voorsprong, maar de verdediger moest tevens toezien hoe zijn ploeg met een 2-1 achterstand moest gaan rusten. Alle spelers, op keeper Ruben van der Does na, kwamen in actie. In de slotfase van het tweede bedrijf moesten de blauwwitten nog twee tegendoelpunten incasseren.
De weersomstandigheden op Tenerife waren voortreffelijk. De zon scheen iedere dag volop en de temperatuur was zeer aangenaam te noemen. Na de trainingen bracht de selectie door op het strand en rondom het zwembad van het hotel.
Op donderdag stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Groningen op het programma. De Eredivisionist was nagenoeg compleet en beschouwde het duel met Quick Boys als een serieuze test in aanloop naar de hervatting van de competitie. De blauwwitten speelden gedurfd en zochten regelmatig de aanval op. Het duurde langer dan een half uur voordat de profs tot scoren wisten te komen. Leandro Bacuna wist Van der Does voor de eerste keer te passeren. Op slag van rust scoorden de Groningers nog twee keer. Virgil van Dijk (afstandschot) en Danny Holla (vrije trap) waren trefzeker. Ook na de doelwisseling bleef Quick Boys haar eigen spelletje spelen en lieten zij zich zeker niet intimineren door de tegenstander. Toch wisten de profs nog tweemaal het net te vinden. Bacuna en invaller Suk Hyun-Jun zorgden voor de doelpunten.
Er kan gesteld worden dat Quick Boys een zeer geslaagd trainingskamp heeft doorgemaakt. Onder zonnige omstandigheden kon rustig worden gewerkt en er was voldoende tijd en ruimte om elkaar nog beter te leren kennen. De doelstelling van dit trainingskamp was om de groep hechter te maken en dat kan als geslaagd beschouwd worden. Ook vanuit sportief oogpunt hebben de trainers meer inzicht gekregen in de groep en dit zal zich zeker doorvertalen in de loop van het seizoen. De wedstrijd tegen FC Groningen bewees dat Quick Boys een goed voetballende ploeg heeft die aanvallend voetbal durft te spelen tegen elke tegenstander. De spelers en staf kunnen niet wachten tot de competitie weer begint.
Met veertien punten uit dertien duels bezet SDC Putten momenteel de voorlaatste plaats op de ranglijst in de Hoofdklasse A. Vier wedstrijden werden gewonnen, zeven duels gingen verloren, terwijl in twee wedstrijden de punten met de tegenstander werden gedeeld. Op verplaatsing won SDC Putten van Voorschoten’97 (3-2) en Sparta Nijkerk (2-0), maar leed de ploeg van trainer Jan Boes ook forse nederlagen tegen ODIN’59 (2-7), Huizen (0-3) en Zwaluwen’30 (2-4).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden SDC Putten en Quick Boys vijf keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten verloren nog nooit. Vier wedstrijden werden gewonnen door de Katwijkers, terwijl in één onderlinge ontmoeting de punten werden gedeeld. In Putten won Quick Boys twee keer en werd één duel gelijkgespeeld. De heenwedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor de formatie van trainer Jos van Eck. Na een half uur spelen opende Patrick Duarte de score, maar Ashot Ajan maakte namens de thuisploeg al snel de gelijkmaker. Na de doelwisseling bezorgde Maarten Bak (strafschop) en invaller Derek van der Plas voor de drie punten.

Opvallende feiten
Naast het feit dat Quick Boys in het verleden nog nooit verloor van SDC Putten is verder opvallend te noemen dat de ploeg uit de Veluwe zo laag op de ranglijst genoteerd staat. Vorig seizoen streden de Puttenaren in de nacompetitie om promotie naar de Topklasse. Nu moet de equipe van scheidend trainer Jan Boes alle zeilen bijzetten om degradatie uit de Hoofdklasse A te voorkomen.

Het scoutingrapport
De selectie van trainer Jan Boes herbergt enkele bekende namen. Zo hebben de verdedigers Iwan Bos en Wilbert Scheenstra in het verleden voor Spakenburg gespeeld. Ook Sven Onclin is voor de supporters van Quick Boys geen onbekende; de rechtsback droeg twee seizoenen het blauw-witte shirt. Aanvaller Tom IJzerman speelde enkele seizoenen voor HHC Hardenberg. Een andere aanvaller, Ashot Ajan, staat met zijn twintig jaar te boek als een groot talent en is momenteel met zeven treffers clubtopscorer van SDC Putten. De jonge Randy Frijn, overgekomen van VVV Venlo, is een talentvolle keeper.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jos van Eck kan beschikken over een nagenoeg voltallige selectie, een luxe in deze fase van de competitie. Op Tenerife heeft middenvelder Anton den Haan na lang blessureleed een succesvolle rentree op de velden gemaakt. Ook in het oefenduel met SC Everstein maakte Den Haan een goede indruk.

Rondje langs de velden
Bij de hervatting van de competitie is koploper Jodan Boys te gast bij Voorschoten’97. Runner-up Huizen speelt een uitwedstrijd tegen DOVO. In Woerden staat Bennekom tegenover Sportlust’46. In een Noord-Hollands onderonsje komen Young Boys en RKAV Volendam in actie. In Hoorn kruisen Zwaluwen’30 en ODIN’59 de degens. Tot slot proberen Sparta Nijkerk en Ter Leede elkaar punten afhandig te maken.

Geef een antwoord