Quick Boys na rust langs UDO

De blauwwitten deden ritme op in Oegstgeest
Nadat Koning Voetbal door Koning Winter enkele weken buitenspel gezet werd, deden de blauwwitten in aanloop naar de hervatting van de competitie ritme op in uitduels met S.V. Heinenoord en V.V. UDO. Afgelopen zaterdag kwam Quick Boys niet tot scoren. Gisteren in Oegstgeest wisten de blauwwitten wél het net te vinden: 1-3.

De weersomstandigheden waren weliswaar niet ideaal, maar de formatie van trainer Jos van Eck en zijn assistent Arjen van der Werf was dankbaar dat zij in actie kon komen. Met het oog op de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam is van belang dat de spelers middels vriendschappelijke wedstrijden ritme opdoen.
In het eerste bedrijf speelden de blauwwitten onwennig. De passing was onnauwkeurig en het tempo lag te laag om de zondagtweedeklasser kapot te kunnen spelen. Quick Boys moest juist oppassen op de gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg. Keeper Peter Messemaker moest een aantal keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Ook Quick Boys kreeg mogelijkheden. Zo eindigde een uithaal van Michael van der Heijden op de deklat. Tot het rustsignaal slaagden beide ploegen er echter niet in om te scoren.

Na de doelwisseling wisten de blauwwitten vrij rap de ban te breken. Invaller Patrick Duarte kopte zijn ploeg op voorsprong. Toch kwam de thuisploeg langszij via een fraaie lob over Ruben van der Does. Een kopdoelpunt van Kwong-Wah Steinraht zorgde voor een nieuwe voorsprong. Yuri Guijt, na lang blessureleed weer actief binnen de lijnen, bepaalde met een vlammend schot de eindstand op 1-3. 

Hoewel het spel voor verbetering vatbaar was, deden de blauwwitten het noodzakelijke ritme op. Dit is van groot belang met het oog op de competitiewedstrijd tegen RKAV Volendam. 

Geef een antwoord