Voorbeschouwing Quick Boys – Bennekom (15:00 uur)

De blauwwitten spelen zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het jaar
Na de knappe uitzege op ODIN’59 (2-1) speelt Quick Boys aankomend weekeinde de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Op sportpark Nieuw Zuid is Bennekom de tegenstander van de blauwwitten. Het duel tussen Quick Boys en Bennekom staat onder leiding van scheidsrechter W. Smit. De inwoner van Nunspeet fluit om 15:00 uur voor de aftrap van het duel. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan! Na afloop van het duel vindt in het clubhuis een spetterend optreden van Wild Pianoz plaats, een geweldige dueling pianoshow met de beste muziek en heerlijke entertainment!

Algemeen
Voetbalvereniging Bennekom is opgericht op 29 september 1954 en speelt haar thuiswedstrijden op sportpark De Eikelhof. Het hoofdveld van de club bestaat uit kunstgras. Trainer Eric Speelziek (47) is bezig aan zijn eerste seizoen bij Bennekom. Enkele bekende ex-spelers en -trainers van Bennekom zijn John van den Brom, Arno Splinter, Peter van Vossen en Kees van Wonderen.

Mutaties
Tijdens de overschrijvingsperiode verlieten Bram van Amersfoort (RKHVV), Michael Foltan (De Merino’s), Rogier Gerritsen (VVA’71), Geert van der Heiden (RKHVV), Guido van Rijn (FC Lienden), Rence van der Wal (DTS Ede) en Rogier Wissink (AFC). Hiertegenover stond de komst van Marciano Aalders (SDV Barneveld), Mo Ajiach (FC Lienden), Jamal Bendadi (DTS Ede), Brayton Biekman (Nieuw Utrecht), Myron de Bruijne (Blauw Geel ’55), David Magee (JVC Cuijck), Ruben Rip (DTS Ede), Remco Speelziek (FC Lienden) en Peter Veeneman (CSV Apeldoorn).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en Bennekom achttien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen acht onderlinge wedstrijden, Bennekom trok vijf keer aan het langste eind en eveneens vijf ontmoetingen eindigden onbeslist. Vorig seizoen pakten de blauwwitten vier punten in twee duels met Bennekom. Het uitduel werd met 2-1 gewonnen dankzij treffers van Derek van der Plas en Yuri Guijt. Op Nieuw Zuid eindigde de confrontatie in 2-2. Quick Boys kende een bliksemstart door doelpunten van Thom de Vries en Geoffrey Galatà binnen vijftien minuten, maar eindelijk kwamen de roodwitten alsnog langszij.

Stand van zaken
Met veertien punten uit elf duels bezet Bennekom momenteel de achtste plaats op de ranglijst in de Hoofdklasse A. Vier wedstrijden werden gewonnen, twee duels eindigden onbeslist en vijf keer bleven de roodwitten met lege handen achter. Afgelopen zaterdag won Bennekom met liefst 5-0 van SDC Putten. Alle doelpunten vielen na rust. Kevin Sissing is clubtopscorer. De spits scoorde tot nu toe viermaal namens de roodwitten.
Quick Boys heeft vijf punten meer en bevindt zich op de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op Sparta Nijkerk bedraagt zeven punten. Om in het spoor van de koploper te blijven is winst op Bennekom geboden. De steun van de trouwe aanhang is daarbij onmisbaar. 

Kijkje in eigen keuken
Trainer Ted Verdonkschot van Quick Boys kent weinig personele problemen. In het duel met ODIN’59 maakte Reinhard Breinburg een succesvolle rentree in de basisopstelling na interlandverplichtingen met Aruba. Alleen David Almeida, Pascal van der Plas en Thom de Vries zullen ontbreken op het wedstrijdformulier.

Speelronde 12
Op de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse A gaat koploper Sparta Nijkerk op bezoek bij VVA’71. De amateurs van Ajax ontvangen Montfoort in Amsterdam, terwijl DVS’33 Ermelo op visite gaat bij SDV Barneveld. In Woerden staat het duel tussen Sportlust’46 en RKAV Volendam op het programma. DOVO en ODIN’59 kruisen de degens op sportpark Panhuis. Tot slot staan SDC Putten en Huizen tegenover elkaar in de voorlaatste speelronde voor de winterstop.

Geef een antwoord