Quick Boys op gedeelde eerste plek

Quick Boys – Sportlust’46 3 – 1
Na de winst op koploper Huizen moest Quick Boys een vervolg geven op het succes op de vorige wedstrijd. Daarin slaagden de blauwwitten. Na  eerst op achterstand te zijn gekomen,werd in de eerste helft alsnog orde op zaken gesteld. In de tweede helft werd, via een strafschop, de score verder opgehoogd en kwam de zege niet meer in gevaar waardoor nu samen met sv Huizen de koppositie wordt gedeeld.

Terwijl Quick Boys de wedstrijd nog moest starten was men al op de hoogte van de achterstand van concurrent sv Huizen bij Voorschoten’97.  Toch bood die wetenschap onvoldoende inspiratie om van acquit alle registers open te trekken om hoe dan ook tegen Sportlust’46 de winst te behalen. Quick Boys startte slap en bood de tegenstander alle gelegenheid de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Sportlust’46 bivakkeert in het rechterrijtje en zou gezien de stand op de ranglijst geen probleem mogen vormen. Toch trokken de gasten brutaalweg het initiatief naar zich toe en wisten na amper tien minuten spelen op voorsprong te komen toen de vrijstaande Dimitri Djollo een  assist van Matthijs Boom vanaf de rechterflank afrondde.  Quick Boys liet zich overrompelen door een tegenstander die  met lef, één op één spelend, op zoek was naar punten op Nieuw Zuid. Wilde Quick Boys alsnog punten halen zou meer afgedwongen moeten worden,

Na op achterstand te zijn gekomen produceerden de blauwwitten een kansje toen Kwong Wah Steinrath op aangeven van Jaap van der Plas in scoringspositie kwam. Steinrath kwam uit deze kans, die meer perspectieven bood, niet tot scoren.  Ondertussen wist de voorhoede van Sportlust’46  met snelle acties teveel druk op de defensie van Quick Boys te zetten, de blauwwitten zouden dit gevaar moeten weerleggen.

Toch wist Quick Boys in de loop van de eerste helft de schade alsnog herstellen toen de ploeg zich herpakte en alsnog  de ware wedstrijdmentaliteit vertoonde al was dat nadat Evert Bauman uit een vrije schop vergat de score uit een vrije schop voor Sportlust’46 verder te vergroten. Bauman schoot de bal hoog over.  Ruim halverwege leek Hendrik van Beelen de gelijkmaker, op aangeven van Jaap van der plas, op zijn slof te hebben. Van Beelen had de pech dat Maarten Bak zijn doelpoging blokte zodat de score uitbleef.

Quick Boys drong aan bij de tegenstander die langzaam maar zeker in het defensief werd gedrongen, al kwam Quick Boys voorlopig niet verder dan het afdwingen van een aantal hoekschoppen.  Na een half uur spelen was er alsnog succes voor de blauwwitten toen de vrijstaande Kwong Wah Steinrath in balbezit kwam op aangeven van de linkerflank door Jaap van der Plas en de gelijkmaker op het scorebord kon worden aangetekend.

Kort hierna had Maarten Bak pech toen hij zijn doelpoging op de deklat zag belanden, waarna Sportlust’46 direct weer de mogelijkheid kreeg weer op voorsprong te komen toen Matthijs Boom een vrije doelkans kreeg maar geen rendement uit deze kans haalde en de bal ver naast het doel plaatste.  Tot de rust zou Quick Boys meerdere kansen creëren, al zouden zij voorlopig het net niet meer vinden.  Jaap van der Plas soleerde knap naar het centrum om vervolgens op doel uit te halen, doelman Dammes Waasdorp wist via de paal schade te voorkomen.  Op slag van rust verrichtte doelman Peter Messemaker  nog een ultieme redding uit een doelpoging van Kevin Blonk, waardoor opnieuw een achterstand werd voorkomen.  Nadat Maarten Bak zijn kopbal uit een voorzet van weer Jaap van der Plas voorlangs het doel zag gaan kwam Quick Boys voor de rust alsnog op voorsprong, weer uit een doelpunt van Kwong Wah Steinrath, die via Peter Messemaker en Gino Lauwers in balbezit was gekomen. Voor rust werd Steinrath nog een strafschop ontnomen na een overtreding in het strafschopgebied. Arbiter Van Dijk zag het anders.

Na rust was bij Sportlust’46 Jorn Uittenbogaard in de kleedkamer achtergebleven. Rory van Gulik, niet fit genoeg voor een hele wedstrijd was zijn vervanger.

Sportlust’46 had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en bleef via snelle uitvallen het doel van de tegenstander zoeken. Na amper vijf minuten kreeg Sportlust’46 een tegenvaller te incasseren toen arbiter Van Dijk een uitgelokte overtreding op Hendrik van Beelen bestrafte met een strafschop. De beslissing van Dijk had veel weg van een goedmaker uit de eerste helft, kaarten bleven in ieder geval uit. Strafschoppenspecialist Maarten Bak mocht het vonnis voltrekken, met de voor hem bekende sleepbeweging zette Bak doelman Waasdorp op het verkeerde been waarna Quick Boys met 3 – 1 leidde.

Daarna was het gedaan met de wedstrijd. Quick Boys gaf nog maar weinig weg terwijl de finesse, ondanks meerdere kansen, ontbrak om de score verder op te hogen.  Daar brachten de wissels die in de loop van de tweede helft werden ingebracht geen verandering in. Quick Boys had de wedstrijd op slot gegooid, Sportlust’46 wist de sleutel niet te vinden om de wedstrijd alsnog open te gooien waardoor Quick Boys de punten naar zich toetrok en in twee wedstrijden de achterstand op koploper sv Huizen teniet wist te doen.