Puntendeling voor concurrenten koploper

Quick Boys – Ajax 1 – 1
De winnaar van deze speelronde in de Hoofdklasse A was dit weekend Sparta Nijkerk, hoewel de koploper zelf ook gelijk speelde tegen Volendam mochten de Nijkerkers vaststellen dat de concurrentie eveneens puntverlies leed zodat de puntenvoorsprong met nog 6 wedstrijden te gaan in tact bleef. In een spannende wedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid vonden beide tegenstanders in de loop van de tweede helft 1 keer het net.

Doordat Ajax met de druk naar voren speelde had Quick Boys problemen bij het onder druk zetten van de defensie van de tegenstander. Toch wist Quick Boys ca. tien minuten na aanvang van de wedstrijd de eerste doelkans te forceren toen Tommy Bekooij een steekbal plaatste op Harry Zwarthoed die de bal in de korte hoek plaatste waar doelman Danny Been voorkwam dat Quick Boys al snel in de wedstrijd op voorsprong kwam. In de dezelfde tijdfase wist ook Ajax haar eerste doelkans te forceren toen Dennis Kaars uit een vrije schop werd bereikt maar geen rendement uit deze doelkans wist te halen.

Inmiddels was er sprake van een open wedstrijd waarbij beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden en beiden doelkansen creëerden. Na ruim een kwartier spelen bracht Jaap van Duijn vanaf de rechterflank gelegenheidsspits Joost Kuhlmann in stelling wiens kopbal in een reflex door doelman Been tot hoekschop werd verwerkt. Sergio Parris leek ruim halverwege de eerste helft te profiteren van weifelend verdedigen van zijn tegenstander waardoor hij van afstand op doel kon uithalen maar de bal naast het doel plaatste. Ajax zette druk op het blauwwitte doel maar kwam niet verder dan meerdere schoten van afstand die het doel misten.

Quick Boys bleef op zoek naar de opening van de score. Jaap van Duijn had meer rendement moeten halen uit de counter waarbij hij drie tegenstanders het nakijken gaf om vervolgens te zwak in te schieten waardoor doelman Been zich alsnog meester over de bal kon maken. Even later revancheerde Van Duijn zich om vanaf de linkerflank een breedtepass te geven op Bart Freke wiens doelpoging maar net naast het doel belandde. Op slag van rust kwam Quick Boys nog in de problemen toen de verdediging de bal niet wist weg te werken waardoor Dennis Kaars in de gelegenheid kwam een doelpoging te wagen. Patrick de Groot voorkwam de openingsscore voor de gasten.

De tweede helft liet het zelfde beeld zien, twee tegenstanders die gezien hun belangen wilden winnen en op zoek bleven naar een doelpunt. Ajax was na ruim vijf minuten spelen dicht bij de opening van de score toen Sergio Parris op doel uithaalde, weer was doelman De Groot in goeden doen zodat de score ongewijzigd bleef.

Na een kwartier spelen haalde coach Verdonkschot Joost Kuhlmann naar de kant, Thom de Vries was zijn vervanger. De Vries gaf al snel zijn visitekaartje af door vanaf de linkerflank Jaap van Duijn in stelling te brengen. Van Duijn kapte zijn tegenstander uit en kwam daardoor in een prima positie om de score te openen, zijn doelpoging belandde naast het doel.

Halverwege de tweede helft kwam Ajax op voorsprong. Door balverlies van een blauwwitte verdediger kwam Dennis Kaars wel erg gemakkelijk in balbezit om zich vervolgens dit buitenkansje niet te laten ontnemen en met een geplaatst schot Patrick de Groot kansloos te laten.

Quick Boys had enige tijd nodig om zich van deze teleurstelling te herstellen maar vond in Ajax geen tegenstander die zich na op voorsprong te zijn gekomen ingroef maar bleef voetballen. Met de voor Tommy Bekooij en captain Maarten Woudenberg ingevallen Jaco van der Bent en Derek van der Plas ging Quick Boys op jacht naar tenminste een punt uit deze wedstrijd.

Bart Freke lag aan de basis van de gelijkmaker. Vanaf de rechterflank opgekomen plaatste hij de bal in de doelmond, twee medespelers moesten toezien hoe de bal tot hoekschop werd verwerkt. Die hoekschop kwam in de voeten van Milan Hoek wiens schot van richting werd veranderd door invaller Thom de Vries die doelman Danny Been passeerde en de score weer gelijktrok.

Quick Boys bleef jagen op de voorsprong, forceerde nog een aantal hoekschoppen maar wist het doel niet meer te vinden. Zowel Thom de Vries als Mike Ruijter leken nog te kunnen scoren, beiden vonden doelman Been op hun weg.

Geef een antwoord