Voorbeschouwing Sparta Nijkerk – Quick Boys (15:00 uur)

Kunnen de blauwwitten zich weer volledig mengen in de titelstrijd?
De titelstrijd in de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs lijkt een verrassende wending te krijgen. Tot afgelopen zaterdag was Sparta Nijkerk de onbedreigde koploper. De oranjehemden voeren weliswaar nog altijd de ranglijst aan, maar zij voelen na de onverwachte nederlaag bij SDC Putten (3-5) de hete adem van Quick Boys in de nek. Aanstaande zaterdag staat de directe confrontatie tussen de twee hoogvliegers op het programma. Indien de blauwwitten de onderlinge strijd winnend weten af te sluiten, dan reduceren zij de achterstand op de koploper tot één punt. Het duel tussen Quick Boys en Sparta Nijkerk staat onder leiding van scheidsrechter P.G.M. Oudijk. De inwoner van Beuningen fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert ook aanstaande zaterdag weer een busreis. Klik HIER voor meer informatie. Reis mee naar Nijkerk en moedig de blauwwitten aan!

Algemeen
Voetbalvereniging Sparta Nijkerk is opgericht op 15 mei 1931 en telt momenteel circa achthonderd leden. De oranjehemden werken hun thuiswedstrijden af op het kunstgras van sportpark De Ebbenhorst. Met 52 punten uit 22 duels staat Sparta Nijkerk bovenaan. De oranjehemden verloren slechts twee keer en speelden vier duels gelijk. De voorsprong op de blauwwitten bedraagt momenteel vier punten. 

Onderlinge resulaten
Quick Boys koestert goede herinneringen aan eerdere confrontaties met Sparta Nijkerk. In het verleden stonden beide ploegen elf keer tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen liefst negen keer, de oranjehemden slechts één keer. Op 19 maart 2005 vielen de meeste treffers in een wedstrijd: onder leiding van het trainersduo Gert Aandewiel en Arjen van der Werf won Quick Boys met 6-3 in Nijkerk. In de eerste seizoenhelft van het huidige voetbaljaar won de formatie van Ted Verdonkschot met 4-3 van de oranjehemden. In de eerste minuut opende Milan Hoek de score namens de thuisploeg. Guido de Graaf (strafschop) en Stefanja Davids brachten de bezoekers aan de leiding, voordat Bart Freke met een geweldige uithaal Quick Boys langszij bracht. Na de pauze zette Dave Huymans de Nijkerkers weer op voorsprong. Jeroen Ketting scoorde de gelijkmaker, waarna in de slotfase Freke vanaf elf meter het pleit beslechtte.

Scoutingsrapport
Voorafgaand aan het seizoen zagen de kenners in Sparta Nijkerk een gevaarlijke outsider voor de titel. Uiteindelijk heeft de formatie van trainer Simon Ouaali nagenoeg het gehele seizoen de ranglijst aangevoerd en dat zal zij, ongeacht het resultaat van aankomend weekend tegen Quick Boys, ook na zaterdag doen. 
De technische staf van de oranjehemden beschikt over een uitgebalanceerd team, een ideale mix tussen ervaring en jong, aanstormend talent. Tarik Tissoudali (21) is een speler die dit seizoen definitief is doorgebroken. Ook de 23-jarige clubtopscorer Frank Tervoert (twaalf doelpunten) kan nog jaren mee. Richard Rademaker (31) en Ivo te Velthuis (29) zijn de routeniers in het relatief jonge elftal van Ouaali. Guido de Graaf (23), goed voor negen treffers, zal vanwege een in het duel met SDC Putten opgelopen gecompliceerde beenbreuk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. 

Kijkje in eigen keuken
Trainer Ted Verdonkschot heeft altijd aangegeven hoop te houden op de titel zolang de mogelijkheid er nog is. Het wachten was op een misstap van Sparta Nijkerk en met het oog op de directe confrontatie tussen de twee overgebleven kampioenskandidaten, kan de beslissing nog even worden uitgesteld. De resultaten uit het verleden bieden weliswaar geen garantie voor de toekomst, maar doen Quick Boys wellicht hoop geven op een gunstig resultaat. De thuiswedstrijd leverde een spectaculaire overwinning op. Hopelijk verloopt de terugwedstrijd even succesvol voor de blauwwitten en de vele supporters die hun favorieten hartstochtelijk zullen ondersteunen in Nijkerk. 

Rondje langs de velden
Op speeldag 23 is DVS’33 Ermelo te gast bij de amateurs van Ajax. In Heemskerk gaat SDC Putten op bezoek bij ODIN’59, terwijl Huizen de degens kruist met RKAV Volendam. In de onderste regionen staan Montfoort en DOVO tegenover elkaar. Bennekom speelt tegen Sportlust’46. Tot slot vecht SDV Barneveld voor haar laatste kans in het thuisduel met VVA’71. 

 

Geef een antwoord