Quick Boys schiet tekort bij Zwaluwen’30

Zwaluwen’30 – Quick Boys 2 – 1
In de eerste van een serie van vier finales liet Quick Boys het afweten tegen een tegenstander die bereid was tot het uiterste te gaan in de strijd voor de broodnodige punten. Zwaluwen’30 kwam vlak voor rust op voorsprong. In de loop van de tweede helft scoorde Quick Boys de gelijkmaker,  tien minuten voor tijd kwam Zwaluwen’30 weer op voorsprong, die voorsprong werd niet meer weggegeven.

Beide ploegen hadden veel tijd nodig om elkaar af te tasten.  Een vrije schop van Kwong Wah Steinrath, met moeite gered door doelman Mitchel Vinken, was na acht minuten spelen het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Pas halverwege de wedstrijd toen Derek van der Plas op aangeven van Hendrik van Beelen zijn doelpoging naast doel zag verdwijnen was de volgende doelkans van de wedstrijd te zien.

Beide teams waren niet in staat om de defensie van de tegenstander onder druk te zetten. Voor Quick Boys moesten vanaf de flanken Jaap van der Plas en Kwong Wah Steinrath voor de aanvoer zorgen, beiden slaagden daar maar zelden in.

Met nog een kwartier  te spelen liet Zwaluwen’30 haar tanden zien toen Rivelino Grauwde met een actie vanaf de rechterflank de blauwwitte defensie te kijk zette om vervolgens op doel uit te halen. De inzet kon van de doellijn worden weggewerkt.

Een paar minuten later kon Michael van der Heijden op aangeven van Derek van der Plas op doel uithalen, doelman Vincken bracht uitkomst voor zijn team.

Vlak voor rust kwam Zwaluwen’30 op voorsprong door een doelpunt van Michel Bos, die wel heel erg veel ruimte kreeg om de juiste hoek uit te zoeken, uit een vrije schop na een overtreding van Michael van der Heijden net buiten het strafschopgebied.

Wilde Quick Boys alsnog een goed resultaat uit deze wedstrijd willen halen dan zou Zwaluwen’30 in de tweede helft feller tegemoet getreden moeten worden en zouden de blauwwitten meer pit moeten tonen.

Hoewel Zwaluwen’30 de punten goed kon gebruiken groef de ploeg zich niet in. Rivelino Grauwde toonde zich meerdere malen een ware plaaggeest voor de blauwwitte defensie. Bij één van zijn acties kort na aanvang van de tweede helft wist hij Jermain Heldoorn in stelling te brengen die de bal maar net naast kopte.  Een paar minuten later moest Derek van der Plas toezien hoe goalie Vincken zijn doelpoging knap neutraliseerde.

Nog steeds kon Quick Boys geen potten breken. Om hier verandering in te brengen werd linksback Mike Philippo naar de kant gehaald voor aanvaller Maarten Bak die op de flank werd geposteerd zodat Kwong Wah Steinrath de spitspositie kon innemen.  Een actie die zich snel zou uitbetalen toen Michael van der Heijden Steinrath in scoringspositie bracht waardoor de stand weer gelijk werd getrokken.

Quick Boys leek inspiratie te putten uit de gelijkmaker en ging op jacht naar het winnende doelpunt.

Zwaluwen’30 liet zich in deze wedstrijdfase nog maar zelden op de speelhelft van Quick Boys zien en leek nog meer in de problemen te komen toen Jermain Heldoorn ter hoogte van de middenlijn een  overtreding op Pascal van der Plas beging die door arbiter Bellinga met een rode kaart werd bestraft.

Toch wist Zwaluwen’30 , ondanks de man minder situatie,  in de loop van de tweede helft zich alsnog te herpakken.  Met nog een klein kwartier te spelen wist doelman Peter Messemaker met een ultieme redding op een inzet van Rivelino Grauwde een nieuwe achterstand voor zijn team te voorkomen.  Een paar minuten later moest Messemaker alsnog capituleren bij een vanaf de middenlijn door Wouter van den Herik opgezette aanval, Van den Herik legde de bal afl op invaller Marley Hasselbaink die de bal hard de touwen in joeg.

Weer geconfronteerd met een achterstand probeerde Quick Boys de schade alsnog te beperken. Verdediger Robin Faber werd naar de kant gehaald voor nog  een aanvaller, Niels van Veen. Meerdere malen leek Quick Boys dicht bij de gelijkmaker die niet meer viel waardoor kostbare punten verloren gingen in de strijd om het kampioenschap.

Geef een antwoord