Voorbeschouwing DOVO – Quick Boys (14.30 uur)

Missie blijft ongewijzigd: winnen!
Na het teleurstellende verlies in Hoorn tegen Zwaluwen ’30 is er, ondanks het povere spel van de blauwwitten, nog volop kans op het kampioenschap. Ook de concurrenten Huizen en Jodan Boys hebben moeite met het binnenhalen van de punten. Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys op sportpark Panhuis de uitwedstrijd tegen DOVO. Het is de derde uitwedstrijd op een rij. Om mee te blijven doen in de titelrace, en om de wrange bijsmaak van de afgelopen twee wedstrijden weg te spoelen, is ook nu weer winst een vereiste. DOVO speelt na de promotie van vorig seizoen voor handhaving, echter zijn de Veenendalers daar nog niet zeker van. We kunnen derhalve een gretige gastheer verwachten. Om de blauwwitten tegen DOVO te steunen organiseert de supportersvereniging een busreis naar Veenendaal. Klik hier voor meer informatie over het busvervoer.

Algemeen
Door Ons Vrienden Opgericht bestaat sinds 23 april 1933. De club telt circa vijftienhonderd leden en werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Panhuis pal naast de grote rivaal GVVV. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. DOVO heeft in het verleden vele successen geboekt. In het seizoen 2003-2004 streden de Veenendalers samen met SC Genemuiden én Quick Boys om het zaterdagkampioenschap. Uiteindelijk trokken de blauwwitten aan het langste eind.

Vorig seizoen
Nadat de Veenendalers in het seizoen 2009-2010 degradeerden uit de Hoofdklasse B pakten zij vorig seizoen de titel in de Eerste Klasse A na een 2-0 overwinning bij HBOK.

Mutaties
Om uiteenlopende redenen stopten Tarik Azaroual (Desto), Douwe van Dijk (Nunspeet), Pim Gardien (lager elftal), Danny Kuier (VVA’71), Dennis Kwint (lager elftal), Thomas Malolepszy (SVL), Thijs van Tent Beking (GVVV) bij DOVO. Hiertegenover stond de komst van Sander Barink (Beekbergen), Kevin Heideveld (Hoogland), Michael Jaliens (Babberich), Rick de Koning (VVZ’49), Evert Palm (Erica’76), Leon Toonen (DVS’33).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 speelden beide ploegen dertien keer eerder tegen elkaar. Quick Boys won tien onderlinge confrontaties, twee wedstrijden gingen verloren, terwijl één ontmoeting onbeslist eindigde. Op sportpark Nieuw Zuid verloren de blauwwitten nog nooit van DOVO. Zes wedstrijden werden gewonnen, één duel leverde een puntendeling op. De heenwedstrijd eindigde dit seizoen op Sportpark Nieuw Zuid in een 4-2 overwinning voor Quick Boys.

Stand van zaken
Met 24 punten uit 21 duels staat DOVO momenteel op een tiende plaats van de ranglijst. De ploeg verloor vorige week in Sassenheim met 2-1 van Ter Leede. Nadat Tristan Buchinhoren de Sassenheimers op een 2-1 voorsprong had gezet, maakte Daniël Kops kort na de rust gelijk. Een kwartier voor tijd was het weer Tristan Buchinhoren die Ter Leede op een 2-1 voorsprong zette, wat tevens de uitslag was. Met Daniël Kops is ook een van de twee topschutters van DOVO genoemd. Net als de jonge Yannick Cornelisz heeft hij negen doelpunten gemaakt.
Quick Boys staat met 38 punten uit 21 duels nog steeds op een derde plaats. Het elftal van trainer Jos van Eck heeft de laatste twee wedstrijden slechts één punt gehaald. Uit Nijkerk werd moeizaam een punt meegenomen en in Hoorn hebben de blauwwitten drie punten laten liggen, nadat Marley Hasselbaink het met tien man spelende Zwaluwen ’30 in de 80e minuut op een 2-1 voorsprong had gezet. Aanstaande zaterdag is koploper Jodan Boys vrij (n.a.v. het uit de competitie nemen van Young Boys). Voor zowel nummer twee Huizen als nummer drie Quick Boys is dit de ideale gelegenheid om de achterstand op de ploeg uit Gouda te verkleinen.

Kijkje in eigen keuken
Bij Quick Boys keert Gino Lauwers terug van zijn schorsing. Dustin Huisman en Marciano Kastoredjo zijn nog steeds geblesseerd. Niels van Duijn was vorige week in verband met werk afwezig. Op dit moment is het nog onzeker of de verdediger komende zaterdag beschikbaar is.

Rondje langs de velden
Zoals eerder genoemd is koploper Jodan Boys vrij. Nummer twee Huizen speelt een Noord-Hollandse derby in en tegen Volendam. In Putten wordt een Gelderse derby gespeeld tussen SDC Putten en Sparta Nijkerk. Het in vorm zijnde Ter Leede ontvangt als nummer vier het als vijfde op de ranglijst staande Bennekom. Voorschoten ’97 kan thuis tegen Zwaluwen ’30 goede zaken doen voor de derde periode. Tot slot speelt Odin ’59 thuis tegen Sportlust ’46.

Geef een antwoord