Quick Boys kan negatieve spiraal niet ombuigen

DOVO – Quick Boys 1 – 0
In een wedstrijd waarin beide tegenstanders slechts baat hadden bij winst trok Quick Boys in de extra tijd van de wedstrijd aan het kortste eind.  Ondanks bijna een halve wedstrijd met een man minder in het veld bij DOVO wisten de blauwwitten deze situatie niet te benutten.

Quick Boys leek de wedstrijd sprankelend te starten, maar DOVO zette al snel orde op zaken.  Na ruim vijf minuten spelen testte Daniël Kops doelman Messemaker die zijn doel schoon wist te houden.  Qua combinaties liep het bij DOVO beter dan bij Quick Boys, zodat de thuisploeg sneller de blauwwitte verdediging onder druk kon zetten. Bij Quick Boys verliet het spel over teveel schijven wat ten koste ging van het tempo en de tegenstander de mogelijkheid bood  de stellingen tijdig  te organiseren.

Halverwege de eerste helft leek Quick Boys toch op voorsprong te komen toen Jaap van der Plas in stelling werd gebracht en kon opstomen naar het doel van de tegenstander. Waar Van der Plas voor eigen kans zou moeten gaan plaatste hij een mislukte pass op Kwong Wah Steinrath waardoor deze kans teniet werd gedaan. Toch  inspireerde deze actie het team,  dat in deze wedstrijdfase druk op het DOVO-doel zette. De voorsprong bleef uit.

DOVO vocht zich terug in de wedstrijd en kwam tot kansen. Daniël Kops leek te profiteren van  een verdedigingsfout, maar zag zijn doelpoging voorlangs gaan, terwijl met nog een klein kwartier te spelen op de klok doelman Messemaker alles uit de kast moest halen bij een vrije schop van Yannick Cornelisz.

Tot de rust zou Kwong Wah Steinrath nog meerdere scoringsmogelijkheden creëren, maar schoot tekort in de afwerking.  Op aangeven van Michael van der Heijden leek ook Jaap van der Plas nog in kansrijke positie te komen, maar wist geen rendement uit deze kans te halen. Op slag van rust leek Luc Kipmulder dicht bij de openingstreffer, weer bracht Peter Messemaker uitkomst, waardoor de eerste helft met een 0 – 0 tussenstand werd afgesloten.

Direct na de rust, beide teams waren ongewijzigd gebleven, zette Quick Boys direct na de aftrap druk op het DOVO-doel. Derek van der Plas leek te kunnen profiteren, zijn stiftbal werd een prooi voor doelman Ruizenaar.

DOVO leek in de problemen te komen toen na een paar minuten Rick Bos na een domme overtreding de rode kaart kreeg voorgeschoteld.  Toch wist de thuisploeg door behoudender spel het gemis van deze speler goed op te vangen, in ieder geval wist Quick Boys deze situatie niet te benutten.

De blauwwitten creëerden voorafgegaan door combinaties meerdere mogelijkheden, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen die de tegenstander echt in de problemen bracht. Daar zouden de wissels die het laatste half uur nog werden gebracht weinig verandering in brengen, de blauwwitten bleven niet bij machte hun aan deze tegenstander op te leggen en kwamen niet verder dan het afdwingen van een aantal hoekschoppen.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de extra tijd sloeg de vlam alsnog in de pan. Gino Lauwers ontving zijn tweede gele kaart in deze wedstrijd en mocht inrukken. Daar wist DOVO direct van te profiteren.  Michael Jaliens plaatste een actie over de linkerflank wist naar binnen te snijden om de bal vervolgens in de hoek van het doel te plaatsen. DOVO bereikte alsnog wat de ploeg voor ogen had terwijl Quick Boys met lege handen achterbleef en afscheid moest nemen van de titelaspiraties.