Quick Boys – Voorschoten’97 2-1

Quick Boys weet weer wat winst is
Na uit de laatste drie wedstrijden slechts een punt te hebben behaald wist Quick Boys in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de winst naar zich toe te trekken. Kort na rust kwamen de blauwwitten op een 2 – 0 voorsprong, in de loop van de wedstrijd wist Voorschoten’97 de achterstand nog te verkleinen maar kwam niet meer tot scoren.

Weer een wedstrijd waarin de belangen voor beide tegenstanders groot waren, beide tegenstanders deden weinig onder voor elkaar en gingen op zoek naar de openingsgoal.  Dat resulteerde in scoringskansen voor Hendrik van Beelen, die pech had in de afwerking van zijn kans terwijl een paar minuten later Danny de Jel  voor Voorschoten’97  alle ruimte kreeg om op doel te halen en doelman Peter Messemaker tot het uiterste dwong om de achterstand te voorkomen.

Kort hierna leek Hendrik van Beelen op aangeven vanaf de rechterflank van Patrick Duarte opnieuw kansrijk, met een harde kopbal trachtte hij goalie Steven Verstraten te passeren, succes bleef uit voor Van Beelen die bij de actie een gebroken neus opliep en daardoor de wedstrijd niet kon vervolgen. Kwong Wah Steinrath was zijn vervanger.

In de loop van de wedstrijd was Voorschoten’97 een behoudender concept gaan hanteren. Remy  Constancia was de man die werd gezocht, met zijn acties wist hij meerdere malen de blauwwitte defensie onder druk te zetten. Echte kansen bleven uit voor de gasten uit Voorschoten.

In de loop van de eerste helft leek Quick Boys meerdere malen dicht bij de openingsgoal.  Halverwege de eerste helft leek Niels van Veen, voor het eerst een basisplek, te kunnen scoren maar moest toezien hoe doelman Verstraten alsnog uitkomst voor zijn team kon brengen.  In dezelfde fase was Verstraten een sta in de weg bij een doelpoging van Patrick Duarte op aangeven van Kwong Wah Steinrath.

Tot de rust zouden beide tegenstanders nog een keer dicht bij een doelpunt komen. Met nog een kwartier te spelen zag Remy Constancia zijn doelpoging van de doellijn weggewerkt worden, terwijl met nog vijf minuten te spelen Derek van der Plas, die kort daarvoor een gele kaart gepresenteerd had gekregen, zijn doelpoging op de deklat uiteen spatten.

Hoewel de defensie van Voorschoten’97 de zaken voor rust op orde had, moest de ploeg toch toezien hoe men kort na rust tot twee keer tekort kwam bij de offensieve acties van Quick Boys.  Patrick Duarte lag aan de basis van de 1 – 0 voorsprong, uit zijn actie wist hij Mike Philippo te bereiken die vervolgens de bal aflegde op  Derek van der Plas die vanuit de draai fraai doelman Verstraten wist te passeren.  Nog was het leed niet geleden voor Voorschoten’97. Amper bijgekomen van de achterstand werd op rechts de ruimte gelaten voor een voorzet waaruit Patrick Duarte werd bereikt die zijn tegenstander uitkapte om vervolgens onhoudbaar op doel uit te halen.

Met die voorsprong op zak liet Quick Boys de teugels vieren waardoor Voorschoten’97 alsnog de gelegenheid kreeg zich in de wedstrijd terug te vechten al wist de blauwwitte defensie de druk goed te neutraliseren, echt gevaarlijke situaties wist Voorschoten’97 niet af te dwingen.

Met nog ruim een kwartier te spelen wist Voorschoten’97 alsnog te verkleinen. De voor Bas Mourits ingevallen Maurice Fransen kreeg  te veel ruimte, doelman Messemaker was kansloos  bij zijn doelpoging.

Beide ploegen trachtten in de loop van de wedstrijd alsnog een verandering in de stand aan te brengen maar slaagden daar niet in zodat Quick Boys de wedstrijd winnend afsloot waarna afscheid genomen werd van de vertrekkende spelers.

Tijdens dat afscheid werd bekend dat concurrent Jodan Boys ver in de blessuretijd hun wedstrijd alsnog  in winst had omgezet zodat zij het kampioenschap konden vieren. Quick Boys moet in de laatste competitieronde hopen op verlies van concurrent Ter Leede om bij winst op kampioen Jodan Boys alsnog de derde periode naar zich toe te trekken.