Quick Boys onderuit tegen FC Dordrecht

Veel spelers in actie tijdens de eerste oefenwedstrijd van de blauwwitten
Na een vijftal trainingen heeft Quick Boys vandaag onder grote belangstelling de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen gespeeld. Op sportpark Nieuw Zuid was FC Dordrecht de tegenstander. De eerstedivisionist begon de voorbereiding op 1 juli jl. en had reeds een aantal oefenwedstrijden in de benen. Hoewel de blauwwitten de eerste helft zich goed staande wisten te houden, leed de formatie van trainer Jos van Eck uiteindelijk een geflatteerde 0-4 nederlaag.

De technische staf van Quick Boys liet in het duel met de Schapenkoppen twee verschillende elftallen opdraven. In het eerste bedrijf kwamen Patrick de Groot, Gino Lauwers, Hendrik van Beelen, Pascal van der Plas, Mike Filippo, Derek van der Plas, Niels van Veen, Anton den Haan, Jaap van der Plas, Thijs van Kruistum en Dick van der Toorn in actie. Het eerste kwartier verliep zonder kansen aan beide kanten. FC Dordrecht had weliswaar het meeste balbezit, maar liep zich stuk op de laatste linie van de blauwwitten. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. De gevaarlijke spits Lars Veldwijk kon een scherpe voorzet van Ricardo Samoender achter doelman De Groot werken: 0-1. Niet veel later leek de thuisploeg weer op gelijke hoogte te komen. Niels van Veen stuurde Jaap van der Plas weg de diepte in, maar de buitenspeler zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer het veld inrollen. In de daarop volgende aanval belandde een omhaal van Van Kruistum op de lat. Doordat Veldwijk op slag van rust een grote kans onbenut liet, ging Quick Boys met een kleine achterstand richting de kleedkamers.

In de pauze liepen aan de zijde van Quick Boys elf spelers warm, waarvan zes nieuwelingen. In de tweede helft verschenen Ruben van der Does, David Almeida, Reinhard Breinburg, Marco van der Plas, Vincent Verbond, Yuri Guijt, Martijn Kuijt, Michael van der Heijden, Tommy Bekooij, Chevello de Rijp en Erkan Sensoy binnen de lijnen. Nadat de rappe Bekooij voor dreiging zorgde voor het doel van de bezoekers, kwam FC Dordrecht in de tegenaanval op 0-2. Marco van der Plas ging onder een diepe bal door waardoor Veldwijk alleen op Van der Does kon afgaan. De lange spits passeerde de doelman met een fraaie lob: 0-2.
Een kwartier later wees arbiter A. Lindhout naar de stip nadat Ingmar Maayen in duel met Almeida gemakkelijk naar de grond ging. Veldwijk nam plaats achter de bal en wist zijn derde treffer van de middag te scoren. Uiteindelijk scoorde FC Dordrecht nog een vierde treffer. Middenvelder Wilmer Kousemaker krulde een vrije trap tegen de touwen.

De supporters van Quick Boys hebben kennis kunnen maken met de vernieuwde selectie van Quick Boys. De tegenstander is langer in training en dus fitter hetgeen resulteerde in de enigszins geflatteerde nederlaag. De blauwwitten hervatten komende week de voorbereiding met twee trainingen en twee wedstrijden. Op donderdag 2 augustus (20:00 uur) speelt Quick Boys tegen AFC’34, terwijl twee dagen later in Noordwijkerhout een uitwedstrijd (17:00 uur) tegen topklasser VVSB op het programma staat.

Geef een antwoord