Quick Boys eenvoudig langs AFC’34: 3-0

De blauwwitten doen ritme op in het tweede oefenduel
Op sportpark Nieuw Zuid heeft Quick Boys haar tweede oefenwedstrijd in winst weten om te zetten. Na de nederlaag tegen FC Dordrecht boekten de blauwwitten een regelmatige 3-0 zege op zondageersteklasser AFC’34. Namens de thuisploeg waren Derek van der Plas, Anton den Haan en Thijs van Kruistum trefzeker.

Trainer Jos van Eck kon vanavond om uiteenlopende redenen geen beroep doen op David Almeida, Geoffrey Galatà, Maarten Bak en Michael van der Heijden. De technische staf van Quick Boys liet Patrick de Groot, Gino Lauwers, Reinhard Breinburg, Vincent Verbond, Mike Filippo, Hendrik van Beelen (c), Niels van Veen, Derek van der Plas, Tommy Bekooij, Chevello de Rijp en Erkan Sensoy beginnen aan het duel met AFC’34. In de openingsfase hadden de blauwwitten direct afstand kunnen nemen, maar het vizier van Van Veen en Sensoy stond niet op scherp. Toch kwam Quick Boys nog in het eerste kwartier op voorsprong. Spits De Rijp speelde zichzelf vrij en stelde Derek van der Plas in staat om de score te openen: 1-0. In het restant van het eerste bedrijf wist AFC’34, dat vorig seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse A, goed tegenstand te bieden. De Alkmaarders doken een enkele keer gevaarlijk op voor het doel van de blauwwitten, maar keeper De Groot wist zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant was met name Bekooij gevaarlijk met zijn snelheid, de eindpass was echter niet altijd even scherp.

Na de doelwisseling kwamen Kevin Sip, Sander van Duijn, Marco van der Plas, Anton den Haan, Yuri Guijt, Jaap van der Plas en Thijs van Kruistum in het veld voor De Groot, Lauwers, Verbond, Derek van der Plas, Van Veen en Sensoy. Na een rustige openingsfase van het tweede bedrijf leek Van Beelen de voorsprong van Quick Boys te verdubbelen, maar de dienstdoende arbiter zag een overtreding van collega Van Kruistum aan de doeltreffende actie voorafgaan. Nadat Lauwers, Verbond, Derek van der Plas en Niels van Veen Breinburg, Filippo, Van Beelen en Bekooij hadden afgelost, viel alsnog de tweede treffer van de blauwwitten. Den Haan besloot zijn fraaie rush met een beheerste schuiver langs de Alkmaarse doelman: 2-0. In de slotfase van de vriendschappelijke wedstrijd bepaalde Van Kruistum de eindstand op 3-0, nadat de spits kon profiteren van goed voorbereidend werk van de op links doorgekomen Verbond.

Aanstaande zaterdag vindt in Noordwijkerhout de eerste echte test plaatst. Op sportpark De Boekhorst is Quick Boys te gast bij zondagtopklasser VVSB. Het oefenduel begint om 17:00 uur.

Geef een antwoord