VVSB en Quick Boys komen niet tot scoren

VVSB – Quick Boys 0 – 0
Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen zondageersteklasser AFC’34 speelde Quick Boys een oefenwedstrijd tegen zondagtopklasser VVSB dat nog twee weken te gaan heeft voordat hun competitie begint.

Beide tegenstanders hadden veel tijd nodig om elkaar af te tasten, pas na tien minuten spelen leek VVSB op voorsprong te komen, maar doelman Patrick de Groot voorkwam de score. Nog was Quick Boys niet uit de zorgen, weer kwam VVSB uit de rebound in balbezit en kon op doel worden uitgehaald.  Nu bracht Vincent Verbond uitkomst voor zijn team door de bal van de doellijn weg te werken.

Quick Boys had de schroom van zich afgeworpen en zette druk op het doel van de tegenstander, de VVSB-defensie liet zich niet onder druk zetten en gaf hooguit een aantal hoekschoppen weg waaruit Quick Boys niet gevaarlijk kon worden.

Ruim halverwege de eerste helft kreeg VVSB een aantal kansen om op voorsprong te komen. Eerst Giovialli Serbony die de bal naast het doel plaatste kort hierna had ook Michael van Laere zijn vizier niet op scherp zodat de score uitbleef. De weersomstandigheden waren met nog een kwartier te spelen zo verslechterd dat de arbiter het noodzakelijk vond de wedstrijd tijdelijk te staken.  Na een pauze van een klein halfuur werd de wedstrijd op een kunstgras bijveld verder gespeeld.

De lange pauze kwam het spel van beide tegenstanders niet ten goede, weer  had men  tijd nodig om in het ritme te komen. In de eerste helft kwamen de teams niet tot scoren, na een korte pauze werd de wedstrijd vervolgd waarbij bij Quick Boys een aantal wissels plaatsvonden. Hendrik van Beelen, Pascal van der Plas, Reinhard Breinburg en Tommy Bekooij werden naar de kant gehaald voor Derek van der Plas, Sander van Duijn, Yuri Guijt en Mike Filippo. Door deze wissels veranderde tegelijk het centrum van de blauwwitte verdediging.

Na ongeveer tien minuten spelen kreeg Quick Boys na een overtreding van Bas Ruigrok op Chevello de Rijp vlak buiten het strafschopgebied een vrije schop te nemen. Doordat Jaap van der Plas de bal in de muur plaatste haalde Quick Boys te weinig rendement uit één van de spaarzame kansen van deze wedstrijd.

Langzaam maar zeker trok Quick Boys het initiatief naar zich toe maar wist dat niet in doelpunten om te zetten. Nadat voor VVSB eerst nog Michael van Laere uit kansrijke positie de bal naast het doel plaatste was voor Erkan Sensoy na ruim een kwartier spelen twee keer dicht bij een doelpunt, in beide gevallen plaatste hij de bal net naast het doel.  

Met nog een klein half uur te spelen werden Chevello de Rijp en Erkan Sensoy naar de kant gehaald voor Thijs van Kruistum en Niels van Veen.  Het wedstrijdbeeld bleef ongewijzigd, Quick Boys zette druk op het doel van de tegenstander terwijl VVSB zich maar spaarzaam liet zien op de blauwwitte speelhelft. Met nog een kwartier te spelen ontsnapte VVSB aan een achterstand toen Omar Hamdi een doelpoging uit een hoekschop van de doellijn wegwerkte.

Beide teams bleven op zoek naar een doelpunt maar kwamen niet meer tot scoren zodat de wedstrijd eindigde zoals die begonnen was.

Geef een antwoord