Quick Boys legt Pancratius over de knie

Quick Boys – Pancratius 5 – 0
In de aanloop van de competitie moet Quick Boys eerst nog de halve competitie in bekerverband spelen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Pancratius, de zondageersteklasser uit Badhoevedorp. Na een 1 – 0 ruststand wisten de blauwwitten de wedstrijd met een 5 – 0 overwinning te beëindigen.

De weersomstandigheden speelden een belangrijke rol in deze wedstrijd. Met de weersvoorspellingen in het achterhoofd was de aanvangstijd van de wedstrijd al 2 uur verschoven. Desondanks werd er gespeeld onder tropische omstandigheden. Een extra drinkpauze in zowel de eerste als de tweede helft moest het vochtgehalte van de spelers op niveau houden.

Quick Boys leek de wedstrijd voortvarend te beginnen toen Erkan Sensoy leek te profiteren van een verkeerd ingeschatte terugspeelbal maar niet tot scoren kwam. Een paar minuten later zou Pancratius de eerste doelkans forceren toen Dwayne Bunsee  op het doel van Patrick de Groot kon uithalen maar de bal naast het doel mikte. Pancratius kwam hierna nogmaals in kansrijke positie toen Justin de Ruijter uit een vrije schop de bal in de voeten van aanvoerder Menno Schellng speelde, die de bal in het zijnet joeg.

Pancratius smeet met krachten om het tempo van Quick Boys bij te houden en leek daar met het forceren van een aantal doelkansen voor beloond te worden. Quick Boys liet de storm uitrazen om vervolgens de tegenstander onder druk te zetten. Na een kwartier spelen wist doelman Roy Schut zijn team nog voor een achterstand te behoeden toen hij een inzet van Hendrik van Beelen met de voet alsnog het doel kon uitwerken. In deze wedstrijdfase moest doelman Schut voor de eerste maal de bal uit het net vissen toen hij het antwoord schuldig bleef op de vrije schop van Anton den Haan van ver buiten het strafschopgebied.

Weer was Pancratius gevaarlijk toen Jaap Smeeing zijn tegenstander uitkapte om hierna  een doelpoging te wagen die door doelman Patrick de Groot teniet werd gedaan.

Doelman Roy Schut zou de rest van de eerste helft een belangrijke rol voor zijn team spelen. Meerdere malen leek Quick Boys de weg naar het doel te vinden maar al die keren was Schut de sta in de weg die een verhoging van de voorsprong van Quick Boys wist te voorkomen bij doelpogingen van Erkan Sensoy, Hendrik van Beelen, Derek van der Plas en Tommy Bekooij.  Vlak voor rust was Pancratius nog een keer gevaarlijk bij een combinatie tussen Jaap Smeeing en Ralf Fenne waarbij de eerste zijn doelpoging door Patrick de Groot gekeerd zag worden.

Na de rust keerden beide teams in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Quick Boys leek de score al snel te verdubbelen maar de goal werd door arbiter Toonen geannuleerd. De blauwwitten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleven druk zetten op de tegenstander die alle zeilen moest bijzetten om de achterstand niet verder te laten oplopen.

Na tien minuten spelen verdubbelde Hendrik van Beelen de voorsprong met een kopbal uit een voorzet op maat van Mike Philippo, die in de basiself stond omdat Geoffrey Galata vlak voor de aftrap toch niet fit voor de wedstrijd bleek. Quick Boys had nu de smaak te pakken gekregen en belegerde het doel van de tegenstander, die goed wegkwam na een combinatie tussen Erkan Sensoy en Chevello de Rijp waarbij de laatste de bal net over het doel plaatste. Een paar minuten later wist de Pancratius-verdediging de bal niet weg te werken waardoor Tommy Bekooij de bal alsnog het doel kon inwerken. Pancratius dreigde overlopen te worden, van de dadendrang van de eerste helft was in de tweede helft nog maar weinig te zien.

Coach Jos van Eck bracht in de loop van de tweede helft nog een aantal wissels. Eerst verliet Tommy Bekooij het veld ten faveure van Jaap van der Plas. Later werden ook nog Maarten Bak en Martijn Kuijt gebracht voor Chevello de Rijp en Hendrik van Beelen.

Quick Boys zou nog twee keer in de wedstrijd tot scoren komen. De 4 – 0 werd aangetekend door Derek van der Plas die op aangeven van Erkan Sensoy met een snoeihard schot van buiten het strafschopgebied doelman Schut kansloos liet. Met nog een kwartier te spelen bepaalde Sensoy de uitslag op 5 – 0 nadat hij door Jaap van der Plas vanaf de linkerflank vrij voor doelman Schut was gezet.