Voorbeschouwing Quick Boys – VVA ’71

De blauwwitten gaan op jacht naar eerherstel
Na twee achtereenvolgende uitwedstrijden vormt sportpark Nieuw Zuid weer eens het decor voor een duel van Quick Boys. De blauwwitten spelen aanstaande zaterdag op eigen veld tegen VVA’71. De formatie van trainer Ted Verdonkschot is er alles aan gelegen om zich te revancheren voor de recente ongelukkige nederlagen tegen DVS’33 Ermelo en DOVO. Het duel tussen Quick Boys en VVA’71 staat onder leiding van scheidsrechter A.L. van de Ketterij. De inwoner van Goes fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal is een schenking van drukkerij en Diamantsponsor Station Drukwerk (www.stationdrukwerk.nl ). Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan! 

Algemeen
Voetbalvereniging Achterberg is opgericht op 17 mei 1971. De clubkleuren zijn rood en blauw. Het eerste elftal werkt de thuiswedstrijden af op sportpark De Meent. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. De club van voorzitter Adri van der Laan telt circa vierhonderd leden. Henk van de Pol is de hoofdtrainer van VVA’71.

Vorig seizoen
VVA’71 maakte in het seizoen 2012-2013 haar debuut in de Hoofdklasse A. Met 40 punten uit 26 duels eindigden de Achterbergers op een zeer verdienstelijke vijfde plaats op de ranglijst. De debutant schoot uit de startblokken, maar moest na de winterstop de achtervolging op Ter Leede, de latere kampioen, staken.

Mutaties
Om uiteenlopende redenen hebben Selcuk Albayrak (RODA’46), Willem Baay (DTS Ede), Gary Chen (De Meern), Edwin Cremers (onbekend), Jillert Krikke (DUNO), Omar Marbouh (De Merino’s) en Lesley Vlieger (VVZ’49) sportpark De Meent verlaten. Hiertegenover stond de komst van Nicholas Skverer (NEC-amateurs), Nick Vijlbrief (FC Lienden), Rogier Gerritsen (Bennekom), Gerrit Bartels (FC Hilversum), Matthijs Boom (Sportlust’46) en Leo van Eem (GVVV).

Stand van zaken
Met tien punten uit vijf duels bezet VVA’71 momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. De Achterbergers begonnen de competitie met een 1-0 overwinning op Bennekom. In en tegen Huizen volgde een gelijkspel (1-1), waarna RKAV Volendam met grote cijfers werd verslagen (4-1). Op bezoek bij Sportlust’46 won VVA’71 eveneens (2-1). Afgelopen zaterdag verloor de formatie van trainer Henk van der Pol met ruime cijfers (0-3).

Kijkje in eigen keuken
De tuchtcommissie van de KNVB heeft Milan Hoek naar aanleiding van zijn rode kaart tegen DOVO voor drie wedstrijden geschorst. Quick Boys heeft besloten niet in beroep te gaan tegen deze straf. Ook trainer Ted Verdonkschotmoet één wedstrijd vanaf de tribune bekijken. De technische staf kan verder geen beroep doen op de langdurig geblesseerde David Almeida, Pascal van der Plas en Patrick de Groot. Spits Jeroen Ketting, die de afgelopen twee wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan, is wellicht wel weer inzetbaar.
De blauwwitten zullen er alles aan doen om zich te revancheren voor de nederlagen tegen DVS’33 Ermelo en DOVO. Met de steun van hondstrouwe supporters moet een goed resultaat op Nieuw Zuid tegen VVA’71 zeker tot de mogelijkheden behoren.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en VVA’71 speelden tot nu toe slechts twee keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Op zaterdag 1 september 2012 vond de primeur plaats. Op sportpark Nieuw Zuid won de ploeg uit Achterberg verrassend met 1-0 dankzij een door Clint van der Wal benutte strafschop. De terugwedstrijd in Gelderland werd in twee etappes afgewerkt. Op 9 februari 2013 werd het duel wegens hevige sneeuwval na 57 minuten gestaakt. Quick Boys leidde op dat moment met 3-1 dankzij treffers van Jeroen Ketting, Tommy Bekooij en Hendrik van Beelen. Het restant van de wedstrijd werd uitgespeeld op 1 april. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, waardoor de blauwwitten de punten mochten bijschrijven.

Speelronde 6
Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse A gaat koploper DOVO op bezoek bij outsider DVS’33 Ermelo. Op sportpark Wolfskamer staat het duel tussen thuisploeg Huizen en runner-up Sparta Nijkerk op het programma. In Woerden staan Sportlust’46 en SDV Barneveld tegenover elkaar, terwijl RKAV Volendam op eigen veld aantreedt tegen Montfoort. De amateurs van Ajax gaan op bezoek bij SDC Putten en Bennekom ontvangt ODIN’59.

Geef een antwoord