Valse start Quick Boys

Quick Boys – VVA’71 0-1
Quick Boys heeft de seizoensopener niet in winst weten om te zetten. Tegen promovendus VVA’71 gingen de blauwwitten met 0-1 onderuit. Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid was Clint van der Wal vanaf de strafschopstip trefzeker. De formatie van trainer Jos van Eck beleefde derhalve een valse start van de competitie.

In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd kende de technische staf nauwelijks personele problemen. Alleen Michael van der Heijden was niet inzetbaar vanwege een achillespeesblessure. De spelmaker miste eveneens een groot gedeelte van de voorbereiding. In het elftal van trainer Van Eck was plaats voor Vincent Verbond en Jaap van der Plas, terwijl Mike Filippo en Tommy Bekooij op de reservebank startten.
In de openingsfase van het duel had Quick Boys een licht overwicht. Derek van der Plas, spelend achter spits Chevello de Rijp, zag zijn inzet in de doelmond smoren. Even later werd Jaap van der Plas weggestuurd door Erkan Sensoy, maar de bal verdween via de vingertoppen van keeper Edwin Cremers naast het doel. Quick Boys had moeite om het spel te maken en een droorbraak te forceren in de defensie van VVA’71. Het middenveld was in handen van de bezoekers, die onder aanvoering van Christy Bonevacia de tegenstander kort op de hielen zat.
In de twintigste minuut raakte Jasper Bolland ernstig geblesseerd. In een onschuldig duel met Geoffrey Galatà kwam de middenvelder van VVA’71 verkeerd terecht en brak vervolgens zijn enkel. Het spel lag bijna een half uur stil. Een trieste aftocht van de ex-speler van onder andere IJsselmeervogels volgde, waarna beide teams de wedstrijd hervatten.
In het restant van het eerste bedrijf mocht Derek van der Plas nog een keer aanleggen voor een schot en was VVA’71 in de tegenstoot gevaarlijk. Linksback Mourad Marbouch schrok van de kans en schoot te vroeg op het doel van Patrick de Groot. Een doelpuntloze ruststand was een logisch vervolg van de ontwikkelingen binnen de lijnen.

Na de hervatting kreeg Roy Versluis een gele kaart voorgehouden na een overtreding op Chevello de Rijp. Filippo maakte snel in de tweede helft zijn entree binnen de lijnen en verving aanvoerder Hendrik van Beelen. De invaller zou de ruimte moeten benutten die op de flanken lag. De thuisploeg claimde een strafschop na een overduidelijke handsbal van een verdediger van VVA’71, maar scheidsrechter Van Wijk wuifde de protesten weg. Een tiental minuten later werd de bal aan de andere kant wel op de stip gelegd. Chevello de Rijp kreeg binnen de beruchte lijnen een vrije trap hard tegen zijn lichaam geschoten. Dit keer wees arbiter Van Wijk resoluut naar de strafschopstip. Clint van der Wal faalde niet vanaf elf meter en bracht zijn ploeg op voorsprong: 0-1. Niet veel later wist De Groot een tweede treffer te voorkomen met een uitstekende redding.
Met Bekooij voor Erkan Sensoy en Maarten Bak voor Galatà probeerde de technische staf het tij te keren. Met name eerstgenoemde kwam zijn directe tegenstander een aantal keer goed voorbij, maar zijn voorzetten leverden niet het gewenste rendement op. Derek van der Plas was met een spectaculaire omhaal dicht bij de gelijkmaker, maar de bal verdween over het doel van Cremers. Enkele ogenblikken later blokte diezelfde doelman een inzet van De Rijp. Ook in blessuretijd kwam Quick Boys niet tot scoren, waardoor de openingswedstrijd van het seizoen in een 0-1 nederlaag opleverde.
Volgende week gaat Quick Boys op bezoek bij RKAV Volendam. Vanwege de festiviteiten in het palingdorp begint het duel al om 12:30 uur. De Supportersvereniging organiseert ook dit jaar weer busreizen naar de uitwedstrijden. Steun de blauwwitten in het uitduel met de oranjehemden en reis mee met de Supportersvereniging.