Quick Boys verslaat Jong NAC Breda: 1-0

De blauwwitten tanken zelfvertrouwen in aanloop naar Huizen
Dankzij een treffer van Derek van der Plas won Quick Boys vanavond de vriendschappelijke wedstrijd van Jong NAC Breda. De blauwwitten speelden met name voor de pauze goed voetbal en maakten indruk op de aanwezige toeschouwers. Quick Boys liet na de vele kansen in doelpunten om te zetten. Desalniettemin lijkt de ploeg van trainer Jos van Eck klaar te zijn voor de confrontatie met Huizen.

De technische staf van Quick Boys begon het duel met de jonge Brabanders met Patrick de Groot, Gino Lauwers, Geoffrey Galatà, Vincent Verbond, Mike Filippo, Yuri Guijt, Derek van der Plas, Anton den Haan, Tommy Bekooij, Chevello de Rijp en Jaap van der Plas. Na een fraaie combinatie met De Rijp kreeg Derek van der Plas de eerste kans van de wedstrijd, maar de aanvallende middenvelder stuitte op keeper Bryan Struis. Enkele minuten later was het de beurt aan De Rijp, die de bal knap aannam op de borst en vervolgens verwoestend uithaalde. Ook de spits zag zijn inzet gekeerd door de Brabantse doelman. Na een kwart wedstrijd mocht Derek van der Plas alleen op Struis af en wederom kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd. Na goed voorbereidend werk van de uitstekend spelende Bekooij stuitte Derek van der Plas andermaal op Struis.
Tien minuten voor het rustsignaal kregen de bezoekers de eerste, grote kans. Martin La Cruz tikte de bal net over het doel van De Groot. Quick Boys had het antwoord snel klaar, want een verrassend schot van Guijt spatte uiteen op de lat. De rust werd bereikt zonder doelpunten en daarmee waren de bezoekers zeer tevreden.

Na de doelwisseling werden Lauwers, Verbond en Guijt vervangen door respectievelijk David Almeida, Reinhard Breinburg en Niels van Veen. Quick Boys ging ook na rust verder met het creëren van kansen. In de eerste vijf minuten na rust waren Bekooij, Derek van der Plas en De Rijp dicht bij een treffer, maar ook invaldoelman Tim Cooremans was moeilijk te verslaan. Toch moest de Brabander in de 56e minuut capituleren op een bekeken schuiver van Derek van der Plas: 1-0. Na de openingstreffer gingen Derek van der Plas en Chevello de Rijp gewisseld voor Maarten Bak en Thijs van Kruistum. Ook trainer Nebojsa Gudelj van Jong NAC Breda bracht een aantal verse krachten in. Een minder goede fase van Quick Boys brak aan, maar onder leiding van doelman De Groot en een voortreffelijke defensie hielden de blauwwitten stand. De grootste kans was voor Bak die een voorzet van Bekooij aannam en vervolgens op de paal mikte.

De 1-0 overwinning op de talenten van NAC Breda geeft in ieder geval vertrouwen met het oog op de thuiswedstrijd tegen Huizen, aanstaande zaterdag om 15:00 uur. De blauwwitten hebben vanavond met succes de vieze nasmaak van het openingsduel met VVA’71 weggespoeld en hopen de draad tegen Huizen weer op te pakken.