Quick Boys wint oefenwedstrijd van SJC

Blauwwitten buigen na rust achterstand om
Na de competitieoverwinning op Huizen stond vanavond de oefenwedstrijd tegen het Noordwijkse SJC op het programma. Trainer Jos van Eck koos er voor om een aantal basiskrachten rust te gunnen, waardoor een aantal jonge spelers uit eigen opleiding de kans kregen zich te bewijzen. Spits Chevello de Rijp was niet fit genoeg om te spelen. Tevens ontbraken Hendrik van Beelen, Erkan Sensoy en Derek van der Plas om diverse redenen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de maandag overleden Leen van der Vijver.

De eerste helft was een matig schouwspel van beide kanten. Niels van Veen probeerde het in de beginfase, maar zijn schot miste kracht. Het spel speelde zich vooral af op de helft van SJC, zonder dat Quick Boys gevaarlijk werd. In de 21e minuut kwam SJC vanuit het niets op 0-1, waarna er tot de rust geen kansen meer te noteren waren.

Bij aanvang van de tweede helft bracht Van Eck vier nieuwe spelers binnen de lijnen. David Almeida, Reinhard Breinburg, Tommy Bekooij en Maarten Bak kwam in het veld en Geoffrey Galatà, Mike Filippo, Niels van Veen en Dick van der Toorn bleven in de kleedkamer achter.

In de 54e minuut kwam Quick Boys op gelijke hoogte. Met een prima steekbal bediende Yuri Guijt de op links spelende Jaap van der Plas. De buitenspeler ging buitenom en had met zijn linkerbeen een prima voorzet in huis op Thijs van Kruistum, die voor zijn man kwam en raak kopte.

Nadat Niels van Veen in de 70e minuut weer op mocht draven voor de aangeslagen Yuri Guijt, schoot hij enkele minuten laten op doel met een knap schot. De keeper van SJC kon met moeite redden.

Uiteindelijk duurde het tot de 90e minuut voordat Maarten Bak de 2-1 kon maken. Na goed doorgaan van Niels van Veen tikte de ervaren aanvaller de bal net langs de goede kant van de paal.