Quick Boys bekert verder na winst op SC Monster

Quick Boys – SC Monster 2 – 0
Ondanks de hardnekkig verdedigende instelling van SC Monster wist Quick Boys de winst te behalen. Voor de rust bleef de score uit, na de rust wist Quick Boys twee keer de hechte defensie te kraken en te scoren waardoor de blauwwitten de volgende ronde bereikten.

Quick Boys startte zonder Jeroen Ketting die niet volledig fit was om een hele wedstrijd te kunnen spelen. Martijn Kuijt en Niels van Veen startten in de basis.

Quick Boys kende in SC Monster een tegenstander die naar Sportpark Nieuw Zuid was afgereisd om, met in het achterhoofd de ruime overwinning van Quick Boys van vorige week, de schade zo beperkt mogelijk te houden. Om Quick Boys hoe dan ook van scoren af te houden groef SC Monster zich in het eigen strafschopgebied in. Bij eventuele counters was de hoop gevestigd op Bernardo Spor die zich, afwachtend op aanvoer, eenzaam in de spitspositie bevond.

Waar SC Monster de hoop vestigde op de counter wat in de eerste helft resulteerde in twee hoekschoppen drong Quick Boys met volle kracht aan bij de gasten die weliswaar veel hoekschoppen te verwerken kregen, maar daaruit wist Quick Boys geen doelkansen te forceren. Wilde Quick Boys de hechte defensie alsnog het nakijken geven dan zouden de blauwwitten het tempo moeten verhogen om de defensie van de tegenstander alsnog te kunnen verschalken. Daar slaagde Quick Boys de eerste helft niet in zodat de rust werd ingegaan met een 0 – 0 tussenstand.

Beide teams kwamen na de rust in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld, het spelbeeld van de eerste helft werd al weer snel zichtbaar, SC Monster bleef volharden in het defensieve, weinig constructieve, spel. Wel leek Michael Bor na vijf minuten spelen in kansrijke positie te komen, hij wist deze spaarzame kans niet op waarde te schatten.

Quick Boys zette druk, forceerde doelkansen maar was niet in staat deze kansen te verzilveren.

Coach Gerard de Geus sloeg aan het wisselen. Jaap van der Plas werd naar de kant gehaald voor Jeroen Ketting , Niels van Veen ging op de linkerflank spelen. Na een kwartier spelen werd Van Veen in stelling gebracht door Jeroen Ketting. Van Veen zag zijn doelpoging door doelman Jeffrey van Vliet met moeite tot hoekschop verwekt worden.

Om de aanval nog meer stootkracht te geven werd Martijn Kuijt gewisseld voor Maarten Bak waarmee de druk op de defensie van de gasten nog verder werd vergroot. Eindelijk kreeg Quick Boys loon naar werken toen Jeroen Ketting zijn doelpoging achter de doellijn werkte en Quick Boys eindelijk de verdiende voorsprong ook bereikte.

Na op achterstand te zijn gekomen poogde SC Monster de schade alsnog te beperken en liet zich vaker op de speelhelft van de blauwwitten zien die daardoor meer ruimte kregen. In de slotminuut van de wedstrijd wist Niels van Veen daar van te profiteren toen hij een fout van doelman Van Vliet afstrafte en de eindstand op 2 – 0 bepaalde.