Quick Boys ruim langs Smitshoek in oefenduel: 6-2

De blauwwitten behouden ritme in ijskoud Barendrecht
Vanwege de winterse omstandigheden werd het competitieprogramma door de KNVB eerder deze week afgelast. Quick Boys kwam desalniettemin in actie in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Smitshoek. In Barendrecht traden de blauwwitten aan tegen de huidige nummer 5 van de Hoofdklasse B van de zaterdagamateurs. Saillant detail is dat beide ploegen elkaar op dinsdag 26 februari a.s. treffen in het kader van het districtsbekertoernooi van West II.

Om uiteenlopende redenen kwamen David Almeida, Patrick de Groot, Michael van der Heijden, Jeroen Ketting, Gino Lauwers, Chevello de Rijp en Erkan Sensoy niet in actie op het kunstgrasveld van sportpark Smitshoek. Ook trainer Gerard de Geus (ziek) moest het oefenduel aan zich voorbij laten gaan. Gelegenheidsaanvoerder Derek van der Plas opende namens de bezoekers de score, maar binnen het kwartier kwam de thuisploeg langszij. Niet veel later kwam Quick Boys opnieuw aan de leiding. Geoffrey Galatà schoot een indirecte vrije trap voorbij Marvin van Tienen. Na een half uur spelen vergrootte Jaap van der Plas de voorsprong. De buitenspeler kon ongestoord het zestienmetergebied van de tegenstander binnengaan en schoot koelbloedig binnen: 1-3. Hoewel Quick Boys in deze fase de bovenliggende partij was, kwam Smitshoek nog voor rust terug in de wedstrijd. Keeper Kevin Sip moest vissen na een doeltreffende aanval via de linkerkant.

Na de rust verschenen zeven nieuwe krachten aan de aftrap voor de tweede helft. Yuri Guijt werd binnen de beruchte lijnen op onreglementaire wijze afgestopt, maar de dienstdoende scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen. Op aangeven van diezelfde Guijt was Maarten Bak dicht bij de vierde treffer van de blauwwitten, maar in kansrijke positie raakte de invaller de bal niet volledig. De aanvalsdrift van Quick Boys werd alsnog beloond. Na goed doorzetten van Niels van Veen werkte ex-prof Etienne Shew-Atjon de bal achter zijn eigen keeper: 2-4. Gedurende het tweede bedrijf kregen Hendrik van Beelen en Thom de Vries mogelijkheden om de score verder op te voeren. Guijt scoorde daadwerkelijk, nadat hij een afgemeten voorzet van Jaap van der Plas kon binnenkoppen. Het slotakkoord kwam op naam van Bak die met een vrije trap de eindstand bepaalde op 2-6.

Zodoende boekte Quick Boys een ruime oefenzege op de subtopper van de Hoofdklasse B en wisten de blauwwitten in het ritme te blijven met het oog op de hervatting van de competitie. IJs en weder dienende speelt Quick Boys volgend weekeinde op sportpark Nieuw Zuid het competitieduel met RKAV Volendam.