SV Huizen en Quick Boys delen de punten

SV Huizen – Quick Boys 2 – 2
SV Huizen kwam al snel op voorsprong maar vergat die voorsprong in de eerste helft verder uit te bouwen. Nadat Quick Boys in de loop van de tweede helft de achterstand verder vergroot zag herpakten de blauwwitten en wisten nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

SV Huizen kende een droomstart, amper aan de wedstrijd begonnen wist Gilermo Pengel een hoekschop rechtstreeks in het doel te werken. Michael Filippo trachtte de bal nog weg te werken, op aangeven van zijn assistent kende arbiter Augustin de thuisploeg het doelpunt toe.

Die vroege voorsprong smaakte naar meer en SV Huizen bleef druk zetten en realiseerde meerdere doelrijpe kansen maar vergat die kansen te verzilveren waardoor Quick Boys vroeg in de wedstrijd ontsnapte aan een nog grotere achterstand.

SV Huizen speelde het slim. Quick Boys mocht de wedstrijd maken maar wist niet de ruimte te creëren om het de tegenstander moeilijk te maken. In de tussentijd moesten de blauwwitten bedacht zijn op de razendsnelle uitvallen van de tegenstander wiens aanvallers de blauwwitte verdediging handenvol werk bezorgden.

Vooralsnog bleef Quick Boys niet in staat een vuist te maken tegen SV Huizen. Daarvoor zou het tempo opgeschroefd moeten worden  en zou een oplossingen  gezocht moeten worden om de compact spelende verdediging eindelijk onder druk te krijgen.  De eerste doelpoging van Quick Boys was pas na een half uur spelen te noteren toen Michael van der Heijden op aangeven van Hendrik van Beelen op doel uithaalde. Vlak voor rust was er nog een doelpoging van Derek van der Plas die ook al een prooi was voor doelman Brian Willemse. Daar zou het bij blijven voor de blauwwitten die met nog een kleine tien minuten spelen de snelle aanvaller Gilermo Pengel, die de blauwwitte verdediging zoveel pijn had gedaan, geblesseerd het veld hadden zien verlaten. Omar Limon was zijn vervanger.

Na rust was het was al snel het wedstrijdbeeld van de eerste helft zichtbaar, Quick Boys bleef onmachtig de wedstrijd een wending te geven. Nadat eerst nog Guido de Graaf op aangeven van Iry Etwy een opgelegde kans onbenut liet, vergrootte Sebastiaan Van Kammen de voorsprong voor SV Huizen naar 2 – 0. Van Kammen profiteerde van weifelend verdedigen van de kant van Quick Boys en kreeg daardoor alle gelegenheid om snoeihard op doel uit te halen.

Toch zou Quick Boys zich alsnog herstellen, langzaam maar zeker knokten de blauwwitten zich terug in de wedstrijd. Na een kwartier spelen leek de aansluittreffer te vallen uit een vrije schop van Geoffrey Galata, ondanks de paniek in het strafschopgebied wist SV Huizen de bal alsnog weg te werken. Een paar minuten later was het wel raak. Via lat en paal kwam de bal in de voeten van Jaap van der Plas die de bal het doel in werkte.

Coach Gerard de Geus offerde een verdediger op voor een extra aanvaller. Geoffrey Galata ging naar de kant voor Erkan Sensoy, terwijl even later de aangeslagen Hendrik van Beelen werd gewisseld voor Anton den Haan.

Quick Boys putte inspiratie uit de aansluittreffer en ging op jacht naar meer. Nadat Tommy Bekooij eerst nog pech had bij de afwerking van een doelkans  kapte hij een paar minuten later een aantal tegenstanders uit om vervolgens onhoudbaar op doel uit te halen en de tegenstanders weer op gelijke voet te krijgen. Een paar minuten later had Jaap van der Plas zijn team op voorsprong moeten zetten, maar mikte de bal naast het doel.

SV Huizen hing nu in de touwen, de ploeg was geen schim meer van de tegenstander van de eerste helft maar wist desondanks meer doelpunten te voorkomen waardoor de wedstrijd eindigde in een  2 – 2 gelijkspel.