Remise in Sassenheim

Ter Leede – Quick Boys 1 – 1
Weer een gelijkspel voor de blauwwitten, ditmaal tegen kampioenskandidaat Ter Leede. Halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. In de loop van de tweede helft trok Ter Leede het initiatief naar zich toe. Doelman De Groot was in goeden doen en redde een punt voor Quick Boys.

Quick Boys wekte de in de eerste helft de indruk het echec van de verloren bekerwedstrijd tegen Smitshoek in deze wedstrijd te willen verwerken. De blauwwitten trokken brutaal het initiatief naar zich toe, zowel Tommy Bekooij als Hendrik van Beelen zagen al snel hun doelpogingen stranden.  Tegenstander Ter Leede liet het zich overkomen, weliswaar probeerden de Sassenheimers met fel afjagen de opbouw bij Quick Boys te verstoren, daar bleef het bij voor Ter Leede dat zich spaarzaam liet zien in de buurt van strafschopgebied van Quick Boys, als men daar al kwam wist men geen doelkansen te creëren.

Halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong  toen Hendrik van Beelen een vrije schop van Anton den Haan,eindelijk weer in de basis, met het hoofd verzilverde.

Ter Leede wilde de schade herstellen, pas met de rust in zicht dreigde voor de eerste maal gevaar voor Quick Boys  bij een doelpoging van Yordi Teijsse die door doelman De Groot over de deklat werd getikt.

Ook Quick Boys wist vlak voor de rust nog een aantal keren gevaarlijk te worden. Jeroen Ketting had pech bij de afronding van een door Tommy Bekooij en Hendrik van Beelen opgezette aanval, de bal door Ketting in de draai aangenomen verdween net naast doel. Daarna kwam Ketting nogmaals in scoringspositie, deze maal uit een vrije chop. De bal verdween hoog over doel. In de extra tijd van de eerst helft werkte Jaap van der Plas de bal net over de deklat.

In de tweede helft liet Ter Leede al snel een ander gezicht zien. Direct na de aftrap werden de blauwwitten onder druk gezet.  Lastpost Yordi Teijsse passeerde Geoffrey Galata en bracht Vincent Ammerlaan in stelling die de bal over het doel kopte.

Quick Boys had zichzelf een goede dienst bewezen als de strafschop een paar minuten later was benut. Tommy Bekooij was binnen de beruchte lijnen door Mike Boelee naar de grond gewerkt. Arbiter  Wijma, die veel van beide kanten toeliet, bestrafte de overtreding met een penalty waar Bekooij zich mee belaste. Doelman Serge van den Ban koos de goede hoek en stopte het hard ingeschoten schot.

Dat gaf Ter Leede extra inspiratie.  Een paar minuten later leek Yordi Teijsse kansrijk maar werkte de bal over het doel.  Waar Ter Leede zich in de eerste helft maar zelden in de buurt van het blauwwitte strafschopgebied liet zien stond Quick  Boys nu constant onder druk.

Na een kwartier spelen scoorde Robert Steemers de gelijkmaker, de blauwwitte defensie zag een gelegenheid de bal weg te werken en bezweek onder de druk. 

Quick Boys trachtte zich te herpakken maar door onzuivere passing slaagden de blauwwitten er niet meer in de hechte verdediging van Ter Leede onder druk te zetten.  Daar zouden ook de wissels die in de loop van de tweede helft werden gebracht geen verandering in brengen.

Ter Leede ging op zoek naar de zege, forceerde meerdere  kansen maar moest toezien hoe doelman De Groot groeide in de wedstrijd en zijn doel schoonhield bij doelpogingen van Vincent Ammerlaan, invaller Tristan Buchinhoren en natuurlijk Yordi Teijsse.

Vlak voor tijd leek Quick Boys nog dicht bij een voorsprong  toen Hendrik van Beelen kansrijk werd bij een vrije schop van Anton den Haan maar de bal over het doel werkte.  In de extra tijd was Ter Leede nog tot twee keer toe dicht bij de overwinning. Eerst  belandde een schot van Youssef Ait El Houssi de bal via de deklat over het doel, even later wist goalie De Groot een inzet van Tristan Buchinhoren te keren.  Kort daarop floot arbiter Wijma af, voor de zoveelste keer dit seizoen deelde Quick Boys de punten met de tegenstander.

 

 

Geef een antwoord